preloader
Vydate 10L 5 L talajfertõtlenítõ szer I.
Vydate 10L 5 L talajfertõtlenítõ szer I.

Vydate 10L 5 L talajfertõtlenítõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
paprika,paradicsomfonálféreg5-10l/ha21
tojásgyümölcs (hajtatott)fonálféreg5-10l/ha14
uborka,görögdinnye,sárgadinnye (hajtatott)fonálféreg,levéltetvek,tripszek,aknázólegyek7-10l/ha21

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Hajtatott paprika, hajtatott paradicsom és tojásgyümölcs kultúrákban gyökérgubacs-fonálférgek ellen felhasználható. Görögdinnye, sárgadinnye és hajtatott uborka kultúrákban fonálférgek, levéltetvek, tripszek és aknázólegyek ellen. A felhasználás kizárólag zárt térben (üvegházban, fóliasátor alatt), zárt rendszerű csepegtető öntözési technológiával végezhető, a maximális kezelésszám szigorú betartása mellett. Az Amblyseius cucumeris ragadozóatka populációdinamikáját a fenti technológia alkalmazása várhatóan nem befolyásolja.

  A csepegtető öntözőberendezéssel történő kijuttatást az öntözés megkezdése után, az öntözési időtartam második harmadában kell elvégezni. A talajfertőtlenítő készítményt tilos száraz talajra, valamint olyan területre kijuttatni, ahol az öntözővíz tócsákban áll, továbbá kerülni kell a kijuttatás során, hogy a készítményt tartalmazó öntözővíz tócsákat képezzen, vagy megfolyjon. A kezelt területet nem szabad túlöntözni.

  A kijuttatandó talajfertőtlenítő szer eloszlásának egyenletességét javítja az injektálási idő növelése. A készítmény adagolásának befejezését követően tovább kell működtetni a csepegtető öntözőberendezést, amíg maradéktalanul átmosódik, kitisztul a rendszer. Az átmosáshoz szükséges minimális időtartam, ami alatt az öntözővíz megjelenik az öntözőrendszer legtávolabbi pontján.

  A Vydate® 10L készítményt csak jól szabályozható, kalibrált adagolóberendezéssel ellátott, megfelelően összeillesztett és karbantartott csepegtető öntözőberendezésen keresztül szabad kijuttatni a megadott kultúrákban.

  A készítményt az öntözővízbe pontosan beállított, megfelelően karbantartott és csepegés mentesen illesztett Venturi csővel, vagy adagolószivattyúval lehet bejuttatni. Amennyiben az öntözőberendezés nem rendelkezik zárt injektáló berendezéssel, akkor a Zárt Szállító és Adagoló Berendezésen (CTS) keresztül kell a Vydate® 10L-t az öntözőrendszerbe juttatni. A CTS berendezést a kémiai anyagok bejuttatására szolgáló szivattyú szívó oldalára, illetve a Venturi cső megfelelő ágára kell csatlakoztatni.

  A készítményt csak olyan csepegtető öntözőberendezéssel szabad kijuttatni, amelynek öntöző, tápanyag bekeverési, -adagolási részei felé olyan biztonsági szelep (vákuumos, túlnyomásos, stb.) van beszerelve, ami megakadályozza a vízrendszer szennyeződését a talajfertőtlenítő szerrel kevert öntözővíz visszafolyásától.

  Az adagoló berendezésnek az adagolócső, pumpa, vagy szivattyú előtt rendelkeznie kell egy gyorsan elzárható szeleppel, ami által a talajfertőtlenítő szer áramlása azonnal megállítható.

  A kezelést azonnal le kell állítani az öntöző-, illetve az adagoló berendezés technikai meghibásodása esetén.

  Tilos az öntözőberendezést olyan vízhálózatra csatlakoztatni, ahol kapcsolatba kerülhet más vízellátó rendszerrel (kommunális, más területet öntöző, ipari létesítményt ellátó vízrendszer) talajfertőtlenítő szerrel kevert öntözővíz visszafolyása által.

 • Keverhetőségi előírások

  Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben 3 alkalommal, míg görögdinnyében és sárgadinnyében 4 alkalommal lehet felhasználni

 • Hatásmechanizmus

  Az oxamil egy KARBAMÁT típusú szisztemikus rovarölő szer. A talajba juttatva a növény gyökerein keresztül felszívódik, és transzlokálódik a levelekbe is. Az oxamil a floemen keresztül vissza transzlokálódik a gyökérbe. A Vydate® 10 L kontakt- és gyomorméregként hat az érzékeny rovarokra. A készítmény - mivel a gyökereken felszívódva a levelekbe is eljut - számos lombkártevő ellen is hatásos. Az oxamil a fonálférgeket kontakt- és szisztemikus úton irtja. Amennyiben a Vydate® 10 L koncentrációja a talajban 5 mg/kg - vagy e fölötti - a fonálférgeket kontakt úton, nagyon rövid idő alatt elpusztítja. Alacsonyabb koncentrációban a fonálférgek csak akkor pusztulnak el, ha hosszabb időn keresztül érintkeznek a hatóanyaggal. Ha a Vydate® 10 L a gyökerekben alacsony dózisban van, a fonálférgeket ebben az esetben is inaktiválja, és táplálkozásukat leállítja.

 • Dózis

  Hajtatott paprika, paradicsom, tojásgyümölcs: 5-10 l/ha

  Tojásgyümölcs: 5-10 l/ha

  Görögdinnye, sárgadinnye, hajtatott paprika: 7-10 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés fenostádiuma:

  Hajtatott paprika, paradicsom, tojásgyümölcs: a bogyó teljes kifejlődése, jellemző méret és alak kialakulása

  Tojásgyümölcs: a bogyó teljes kifejlődése, jellemző méret és alak kialakulása

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagoxamil
Hatóanyag mennyiség100 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésTalajfertõtlenítõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Vydate-10L-5-L-talajferttlenit-I-176.pdf vydate_10_l_msds_5_0_corteva
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó