preloader
Vulcan Profi S Max 50 kg mûtrágya
Vulcan Profi S Max 50 kg mûtrágya

Vulcan Profi S Max 50 kg mûtrágya

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

Hatóanyagok

Elemi kén min. 92% (+bentonit)

Szemcseméret: 2-6 mm (min. 97%)

Vulcan Profi Smax

Granulált, elemi ként tartalmazó termésnövelő és talajjavító

Nagyon magas hatóanyag tartalmú, szabályozott oldódású, mikronizált elemi kénből és bentonitból álló granulátum. Nedvesség hatására azonnal, de lassan oldódik. Kijuttatást követő 5-10 napon belül már megkezdődik a kén oxidációja majd gázosodása, így az elemi kén a növények számára felvehető szulfát formává alakul.

Az elemi kén nem csak tápanyag a növényeknek, de gombaölő és atkagyérítő hatásával is számolhatunk. Gázosodása révén vadriasztó is egyben, valamint nagyobb mennyiségben és sekélyen a talajba dolgozva, a talaj felső 10 cm-es rétegében is távol tartja a gyökérzetet vagy termést károsító férgeket. Az elemi kén átalakulása folyamán kénes-savak képződnek, amelyek képesek javítani a lúgos talajokat. Ezért a karbonátos, vagy szikes-szódás területeken, talajjavítóként is használhatjuk.

 • granulált szemcse
 • pormentes szórás
 • kis-közepes mennyiségben kénpótló
 • nagy mennyiségben savanyítja a talajt
 • kijuttatás után gázosodik
 • állományba is kijuttatható
 • Hogyan javasolt használni

  Talajjavítás céljából 150-300 kg/év kijuttatása javasolt hektáronként, a talaj felső 15 cm-es rétegébe dolgozva. Kéntrágyázási céllal a vetés/ültetés előtt, vagy már állományba 70-150 kg/ha mennyiség javasolt, melyet 2-3 évente célszerű megismételni. Hatását szabályozottan, több évig kifejti, ezért a szokásos egyéb termésnövelők mennyiségét érdemes a kijuttatott kénhez igazítani.

  A Vulcan Profi Smax az év bármely időszakában kijuttatható szórógéppel, vetőgéppel és jól keverhető más granulált termésnövelővel.

Információk

Paraméter Érték
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó