preloader
Pannon Starter Perfect Pro 20kg mûtrágya
Pannon Starter Perfect Pro 20kg mûtrágya

Pannon Starter Perfect Pro 20kg mûtrágya

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

Talajból fertőző kórokozók elleni védelem és tápanyagok biztosítása a növények korai fejlődési időszakában egy szemcsében formulázva.

Összetevők

  • NP 9-40, 5% S, 1%Zn
  • Trichoderma asperellum T34 gomba törzs
  • 1 X 107CFU/g

Tartalma: Pannon Starter® + Trichoderma asperellum gombatörzs (1x107, CFU/g). A Trichoderma-tartalmú mikrogranulátum starterhatást biztosít a növény korai fejlődéséhez, mely előnyét egészen a virágzásig megtartja. A Trichoderma-hatás révén, a gyökér kolonizálásával mintegy “pajzsként” véd a talajból fertőző kórokozók elsődleges fertőzésével szemben (Szklerotínia, Fuzárium).

Napraforgóban,  kukoricában,  búzában, szójában és repcében a vetéssel egy menetben, mikro- granulátum-szóró  adapterrel közvetlenül a magárokba adagolva. Dózisa napraforgóban és kukoricában 20–25  kg/ha, szűkebb vetésszélességű kalászos és repcekultúrában 25–30 kg/ha.

Hatásmód

Az elmúlt években a Pannon Starter Perfect Pro®  igazolta létjogosultságát a napraforgó-technológiák- ban. Egyaránt növeli a hozamot és az olajtartalmat, és nedves évjáratban, amikor a gombabetegségek kezik önmaga vagy Sclerotiniára fogékony gazdanövények (repce, szója) után, akkor mindenképp aján- lott a használata. 2018-ban  a Terepszemle napraforgó-kísérletekben a kezeletlen parcellákhoz képest 17%-os  terméstöbbletet adott. Ha csak a PS Mega 20 kg/ha dózisához hasonlítjuk, akkor is +9,6%  a terméstöbblet  a Trichodermáknak köszönhetően (1. diagram). Terepszemle kísérleteinkben az elmúlt 4 év átlagában 17,0%-kal  növelte a napraforgó termését a kontrollhoz képest. (2. diagramm). Termékfej- lesztési kísérleteinkben 2019-ben, melyeket az ország különböző részein állítottunk be, nem volt jelen- tős kórtani probléma, a Szklerotínia-fertőzöttség nem haladta meg a 2%-ot. Ilyen körülmények között plusz 7,68% terméstöbbletet tudtunk elérni 14 hely átlagában (3. diagram). Kukoricában - vizsgálataink szerint - aszályos években a Pannon Starter Perfect Pro jelentős mértékben növeli a termésbiztonságot. A fuzáriumos szártőkorhadás mértékét képes jelentősen csökkenteni, adott évjáratban megkönnyítve a betakarítást, és csökkentve a betakarítási veszteséget is. Terepszemle kísérleteinkben a repce termését az elmúlt 4 év átlagában 8,1 %-kal  növelte a kontrollhoz képest.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóKWIZDA
RendeltetésMikrogranulált starter mûtrágya
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó