preloader
Ammóniumnitrát Genezis 34% 25 kg mûtrágya

Ammóniumnitrát Genezis 34% 25 kg mûtrágya

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Azon műtrágyákat amelyeknek az ammónium-nitrátból származó nitrogén tartalma 16 (m/m), vagy ezt meghaladja, kizárólag őstermelőknek és mezőgazdasági vállalkozóknak áll módunkban értékesíteni!

Szabályozás:

Attól függően lehet megkülönböztetni a szakmai felhasználókat, akiknek a rendelkezésére lehet bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, és a lakossági személyeket, akiknek nem lehet a rendelkezésére bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, hogy az adott személy saját kereskedelmi, üzleti vagy szakmai, ideértve az erdészeti, kertészeti és mezőgazdasági tevékenységeket is – akár teljes munkaidőben, akár részmunkaidőben végzett – tevékenységével összefüggő célokra kívánja-e felhasználni az érintett robbanóanyag-prekurzorokat, nem feltétlenül összefüggésben azon földterület nagyságával, amelyen az említett tevékenységet végzik. Ennélfogva a gazdasági szereplők nem bocsáthatnak korlátozott robbanóanyag-prekurzort sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akik vagy amelyek szakmai tevékenységüket olyan területeken végzik, ahol az adott konkrét korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat általában nem használják szakmai célokra, sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akiknek vagy amelyeknek a tevékenysége nem kapcsolódik semmilyen szakmai célhoz.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Kalciummal jól ellátott talajokon javasolt. Alap- és fejtrágyázásra egyaránt alkalmas.

Összetevők

  • Nitrogén (N)33,5%

Jellemzők

Minden növényi kultúrára ajánlott.

A termék összes nitrogéntartalma(N): 33,5%, a szemcsék 92%-a 2 és 5 mm közötti.

A hagyományos prillezett szemcseképzéshez képest a granulálási eljárással nagyobb szemcseméretű, nagyobb keménységű és egyenletesebb szemcseeloszlású műtrágya szemcsék képződnek.

A nagyobb méretű, szilárdabb szemcsék a korszerű nagy távolságra szóró röpítő tárcsás műtrágya szórógépekkel megfelelő beállítás mellett egyenletes szemcseeloszlással – igen jó szórásképpel szórhatók.

A granulálási eljárásból adódóan a szemcsék felülete zárt, vízfelvétele és ezáltal az oldódása lassabb, mint a prillezett eljárással készült műtrágyának. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi arra, hogy semleges, vagy gyengén lúgos (meszes) talajokon kapás növények alá alaptrágyának, vagy kultivátorral kiegészítő (fej)trágyának használjuk. A lassabb oldódással a műtrágya nitrogén hatóanyag-tartalma fokozatosan válik felvehetővé a növény számára a tenyészidőszak folyamán.

Ezt a kedvező hatást különösen a nagy nitrogén hatóanyagigényű kukoricánál tudjuk kihasználni, ha a nitrogén egy részét tápkultivátorral juttatjuk ki. Laza, meszes talajokon kifejezetten javasoljuk a kukorica nitrogén műtrágya osztott kijuttatását.

A nitrogén hatóanyag elnyújtott feltáródása és hasznosulása különösen fontos környezetvédelmi szempontból, mert ezzel a termékkel nagyobb adagú nitrogén hatóanyag kijuttatás esetén is elkerülhető a műtrágya nitrogéntartalmának csapadék hatására történő kimosódása. Ez a kimosódás káros lehet a talajvízre és hatóanyag veszteségként is jelentkezhet.

Felhasználási javaslat

Csekély pufferképességű talajokon átmeneti savanyodást okoz. A növény fejlődési ütemének megfelelő, osztott adagú nitrogéntrágyázás nemcsak a termés mennyiségi és minőségi növekedését, hanem a jobb nitrogénhasznosulást is lehetővé teszi. Tekintettel arra, hogy a magas ammónium-nitráttartalmú műtrágyák veszélyes anyagkén kezelendők, forgalmazását egyre több országban korlátozzák, így várhatóan felhasználása visszaszorul annak ellenére, hogy szántóföldi, kertészeti kultúrákban egyaránt hatékony tápanyagforrás.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
RendeltetésSzórható mûtrágya
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó