preloader
Vertimec PRO 5ml ampullás rovarölõ szer II.

Vertimec PRO 5ml ampullás rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Engedély visszavonva! Értékesíthetõ 2023.12.31-ig, meglévõ készlet felhasználható 2024.12.31-ig.

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001053
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    SYNGENTA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
paradicsomtakácsatka, gerberaaknázólégy0,5 l/ha3
uborka, cukkinitakácsatka, nyugati virágtripsz0,5 l/ha3
paprikatakácsatka, nyugati virágtripsz0,5 l/ha3
tojásgyümölcstakácsatka, levélatka, aknázólégy és tripsz fajok0,75 l/ha3
görögdinnye, sárgadinnye, tökféléktakácsatka, nyugati virágtripsz0,5-0,75 l/ha3
paradicsomFelhasználásra vonatkozó elõírások kis kertekben5-10 ml/10l víz3
uborka, cukkinitakácsatka, gerberaaknázólégy10-15ml/10l víz3
paprikatakácsatka, nyugati virágtripsz5-10 ml/10l víz3
tojásgyümölcstakácsatka, nyugati virágtripsz5-10 ml/10l víz3
görögdinnye, sárgadinnye, tökféléktakácsatka, levélatka, aknázólégy és tripsz fajok10-20ml/10l víz3
-takácsatka, nyugati virágtripsz--

Leírás

 

A készítmény a méhekre kifejezetten kockázatos. A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban és az azt megelőző 3 napon belül nem alkalmazható! Mézharmat vagy virágzógyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható! Üvegházi felhasználás esetén a kijuttatást követően egy napot várni kell a poszméhek betelepítésével!

A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelület nagyságától függően kell megválasztani. Legalább 0,05 %-os koncentrációval kell elvégezni a kezelést.

Paprikában és paradicsomban a közönséges takácsatka elleni védekezéseket a tömeges lárvakeléskor szükséges elkezdeni, és 1–2 alkalommal javasolt megismételni.

Paradicsomban gerbera-aknázólégy ellen a védekezéseket az imágók tömeges megjelenésekor sárga fogólapos megfigyelés alapján, illetve a lárvák tömeges megjelenése után egy–három alkalommal szükséges elvégezni. A készítmény hosszú hatástartamú, és a már kezdeti kis aknákban is hatásosan pusztítja a lárvákat.

Paprikában a nyugati virágtripsz ellen a készítményt virágvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni. A készítmény évente legfeljebb 3 alkalommal használható, az ezen felül szükséges védekezéseket más hatásmechanizmusú készítménnyel lehet megoldani.

Görögdinnyében, sárgadinnyében és tökfélékben a közönséges takácsatka ellen a védekezéseket nyár közepén a tömeges lárvakeléskor kell megkezdeni. A kezelések a kártételi helyzet ismeretében indanövekedési, virágzási és termésnövekedési időszakban végezhetők el. A permetlé kijuttatásakor különösen ügyelni kell arra, hogy a levél fonáki oldalára is elegendő permetlé kerüljön.

Uborkában, cukkíniben a közönséges takácsatka ellen a védekezést a tömeges lárvakeléskor szükséges megkezdeni, és 1-2 alkalommal célszerű ismételni.
A nyugati virágtripsz ellen a készítményt virágvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni. A készítmény évente legfeljebb 3 alkalommal használható, az ezen felül szükséges védekezéseket más hatásmechanizmusú készítménnyel lehet megoldani.

Tojásgyümölcsben közönséges takácsatka ellen a kezeléseket a legalsó leveleken előzetesen végzett tojás- és kifejlett atka egyedszám felmérés alapján, a kártételi helyzet ismeretében kell elkezdeni. A nyári felszaporodás idején egy újabb kezelés válhat szükségessé.

Tojásgyümölcsben tripsz fajok ellen a készítményt növényvizsgálat, illetve kék vagy sárga fogólapos megfigyelés alapján, a betelepedés és felszaporodás kezdetén, nemzedékenként 1–2 alkalommal ajánlott kijuttatni.

Tojásgyümölcsben fellépő aknázólégy fajok ellen sárga fogólapos megfigyelés alapján az imágórajzás és a tojásrakás idején, illetve a lárvák tömeges megjelenése után egy–két alkalommal szükséges elvégezni.

A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani. A rejtett életmódú rovarok ellen (a kezelés jobb hatékonysága érdekében) kisebb cseppméret ajánlott.

A készítmény felhasználása szerrotációban javasolt a rezisztencia kialakulásának elkerülésére.
Kontakthatással és transzlamináris aktivitással is rendelkező gyomorméreg, mely a célszervezet
idegrendszerére és izomműködésére hat.

Hatásmechanizmus: Az abamektin hatóanyag az Insecticide Resistance Action Committee (IRAC)
besorolása szerint a 6 Klorid-csatornaaktiválók (Chloride channel activators) csoportjába tartozik.

 

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagabamektin
Hatóanyag mennyiség18g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Vertimec-PRO-005L-AMP-rovarol-sz-II-328.pdf vertimec-pro-a13796i-8-0-sds (1)
Vertimec-PRO-005L-AMP-rovarol-sz-II-3108.pdf vertimec-pro
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó