preloader
Teppeki 50 WG 0,5 kg rovarölõ szer III.
Teppeki 50 WG 0,5 kg rovarölõ szer III.

Teppeki 50 WG 0,5 kg rovarölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,árpa,rozs,zab,tritikálélevéltetvek0,14 kg/ha28
burgonyalevéltetvek0,16kg/ha14
alma,körte,birs,naspolyalevéltetvek0,14 kg/ha21
õszi-kajszibaracklevéltetvek0,14 kg/ha14
cseresznye,meggylevéltetvek0,12-0,14 kg/ha14
szilvalevéltetvek0,12-0,14 kg/ha21
paprika (szabadföldi,hajtatott)levéltetvek0,12-0,14 kg/ha5
dohánylevéltetvek0,14 kg/hank
disznövények (szabadföldi,hajtatott)levéltetvek0,16 kg/ha-
paradicsom (hajtatott)levéltetvek0,1kg/ha3
uborka (hajtatott)levéltetvek0,14kg/ha3
zöldborsólevéltetvek0,14kg/ha14
olajtöklevéltetvek0,16kg/ha3
sárgadinnye, görögdinnye (szabadföldi)levéltetvek0,1kg/ha1

Leírás

Teppeki 50 WG hatóanyaga a flonikamid, egy új hatóanyagcsoport első tagja. A készítmény felszívódik, és csúcsi irányban, a növény fiatal hajtásai felé terjed. Transzlaminárisan, szisztemikusan és kontakt hatásmódban egyaránt hatékony.

Hatása gyors. A levéltetű táplálkozása, és ezzel együtt a mézharmattermelés, vírusátvitel, és a szaporodás egy órán belül megszűnik, amint a kártevő érintkezik a szerrel külsőleg vagy a kezelt növény szívogatása során. A készítmény hatékony a levéltetvek minden fejlődési alakjára, lárvákra és kifejlett egyedekre. A készítmény más hatóanyaggal szemben rezisztens levéltetűfajokat is elpusztítja. A kártétel gyors megszűntetését követően a levéltetű csak néhány nap múlva pusztul el.

A Teppeki 50 WG kíméli a hasznos élő szervezeteket, elősegítve a levéltetvek természetes ellenségeinek munkáját.

Javasolt növényvédelmi technológia

 

A védekezéseket almatermésűekben, őszibarackban, cseresznyében, meggyben és szilvában levéltetvek ellen, sárgatálas megfigyelés alapján, az első egyedek betelepülésekor, a tömeges felszaporodás előtt kell elvégezni. A készítmény hosszú hatástartammal rendelkezik, ezért a permetezést az esetleges újabb betelepedéskor célszerű megismételni. A készítménnyel tankkombinációban olaj alapú készítmény vagy adjuváns használata nem javasolt. Erőteljes viaszbevonattal rendelkező levéltetvek (pl. hamvas őszibarack-levéltetű) esetében a hatás fokozása céljából csak olajat nem tartalmazó tapadásfokozó használata engedélyezett.

  • Szabadföldi és hajtatott paprikában 

egy vegetációs időszakban csak egy kezelés végezhető. A szükséges további kezeléseket más hatásmechanizmusú szerrel kell elvégezni.

  • Hajtatott paradicsomban, hajtatott uborkában 

levéltetvek (zöld őszibarack-levéltetű, uborka levéltetű, üvegházi levéltetű) elleni védekezést az első kolóniák megjelenésekor javasolt elvégezni.

Ennek időpontja a lombozat rendszeres vizuális megfigyelésével, valamint ragadós sárgalappal végzett csapdázással állapítható meg. A szükséges permetlé mennyiségét a lombozat méretének megfelelően kell megválasztani.

  • Dísznövény

 kultúrákban a védekezéseket az első kolóniák megjelenésekor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal megismételni. Dísznövényfajokon előzetes fitotoxicitási vizsgálat elvégzése célszerű.

  • Kalászosokban 

az első levéltetű telepek őszi megjelenésekor javasolt a védekezést megkezdeni a vírusátvitel megakadályozása érdekében. Tavasszal az első levéltetű kolóniák megjelenésekor javasolt elvégezni a permetezést.

Burgonyában, zöldborsóban, olajtökbenszabadföldi görögdinnyében, szabadföldi sárgadinnyében, valamint dohányban az első levéltetű telepek (kolóniák) megjelenésekor javasolt a védekezéseket megkezdeni.

Zöldborsóban egy tenyészidőszakon belül legfeljebb egyszer lehet kijuttatni a készítményt.

Burgonyában és dohányban legfeljebb két alkalommal, 14 napos permetezési fordulóval lehet egy tenyészidőszakon belül kijuttatni a készítményt. Olajtökben legfeljebb két alkalommal, 7 napos permetezési fordulóval lehet egy tenyészidőszakon belül kijuttatni a készítményt.

A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott gép típusától függően kell megválasztani.

A készítménnyel tank-kombinációban olaj alapú készítmény vagy adjuváns használata nem javasolt.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagflonikamid
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó