preloader
Sumi Alfa 5 EW 1 L rovarölõ szer II.

Sumi Alfa 5 EW 1 L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001066
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    VETCO

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszõlõmolyok0,1-0,3l/ha21
kelkáposzta,bimbóskel,kafiol,káposztalepke,levéltetvek,bagolylepkék0,1l/ha7
fejes káposztakáposztalepke,levéltetvek,bagolylepkék0,1-0,3l/ha7
zöldborsólevéltetvek,bagolylepkék0,3l/ha14
száraz borsólevéltetvek,bagolylepkék0,3l/ha35
repce,mustár,olajreteklevéltetvek,ormányosbogarak,repcebolha0,2-0,3l/ha42
lenlenbolha0,2-0,3l/ha42
burgonyaburgonyabogár,levéltetvek0,3l/ha7
búza (õszi), árpa (õszi,tavaszi)levéltetvek0,1l/ha35
rozs,zab,tritikálévetésfehérítõ bogarak0,2l/ha35
kukorica (takarmány,csemege,vetõmag)kukoricamoly,kukoricabogár0,3l/ha49
cukorrépa,takarmányrépalevéltetvek,répabarkó,répabolha,bagolylepkék0,15-0,3l/ha56
dísznövényeklevéltetvek,üvegházi molytetû0,03-0,1%-

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

A permetezésnél használt permetlé mennyiségét az alkalmazott permetezőgép típusától és a növénykultúrától, a termesztés, ill. a művelés módjától, a lombfelület nagyságától függően kell meghatározni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a kezelést az előrejelzésre alapozva kell elvégezni. Nemzedékenként a készítménnyel csak egy kezelés javasolt. Elhúzódó rajzás esetén más hatásmechanizmusú készítménnyel kell megismételni a permetezést.

Fejes és kelkáposztában, bimbós kelben és karfiolban a levéltetvek elleni védekezést az első telepek megjelenésekor célszerű elvégezni és szükség esetén fejes káposztában megismételni. A bagolylepkék ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-10 nap múlva fejes káposztában meg lehet ismételni. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a magasabb dózis alkalmazása ajánlott.

Borsóban a levéltetvek elleni védekezést az első telepek megjelenésekor célszerű elvégezni és szükség esetén megismételni. A bagolylepkék ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyelés alapján kell a kezelést elvégezni a tojásrakás után, a lárvák tömeges kelése kezdetén. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-10 nap múlva meg lehet ismételni. Nedvesítő szerrel kell elkészíteni a permetlevet.

Repcében, mustárban, olajretekben valamint lenben a permetezést a repcedarázs lárvái és a repcebolhák, illetve a lenbolha imágói ellen a növény szikleveles állapotától 4 leveles állapotáig célszerű elvégezni. Levéltetvek, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos és repce-fénybogár ellen betelepedéskor, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján célszerű a védekezést elvégezni. Amennyiben szükséges, a kezelést 7-10 nap elteltével meg lehet ismételni.

Burgonyában a permetezést az L1-L2 fokozatú lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A kezelést a kelés intenzitásától függően 7-10 naponta 1-2 alkalommal lehet megismételni. A levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt ajánlott megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon.

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak és a levéltetvek elleni permetezést az imágók táblára történő betelepedése, ill. a lárvák tömeges kelése idején célszerű elvégezni. A védekezés szükségességéről az egyedszámok felmérése alapján lehet dönteni.

Kukoricában a kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzás-dinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50%-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, haladéktalanul védekezni kell. A kukoricamoly ellen a tömeges lárvakelés időszakában kell permetezni.

Cukorrépában és takarmányrépában a barkók, a bolhák és a levéltetvek betelepedése idején, az első kártételek észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A bagolylepkék lárvái ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni.

Dísznövény kultúrákban fitotoxicitási vizsgálatoktól függően üvegházi molytetű és levéltetvek ellen használható fel.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyageszfenvalerát
Hatóanyag mennyiség50g/l
GyártóVETCO
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Sumi-Alfa-5-EW-1-L-rovarol-szer-II-332.pdf Sumi Alfa 5 EC MSDS
Sumi-Alfa-5-EW-1-L-rovarol-szer-II-3878.pdf Sumi+Alfa+5+EW engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó