preloader
Soilguard 1,5G 10kg rovarölõ szer II.

Soilguard 1,5G 10kg rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica(takarmány,vetõmag)talajlakó kártevõ(cserebogár pajor,drótférgek)(sorkezelés)7-10kg/hank
kukorica(takarmány,vetõmag)kukoricabogár (sorkezelés)12kg/hank
napraforgótalajlakó kártevõ(cserebogár pajor,drótférgek)(sorkezelés)7-10kg/hank

Leírás

Kukorica és napraforgó fertőtlenítő szere

SoilGuard 1,5 GR™ piretroid típusú talajfertőtlenítő mikrogranulátum, hatóanyaga a teflutrin.
A szintetikus piretroidok nagy hatékonyságú kontakt rovarölő hatóanyagok. Az állandó testhőmérsékletű (melegvérű) szervezetekre gyakorlatilag veszélytelen, mivel az idegpályákat védő hialinhüvely megakadályozza a hatóanyag kapcsolódását az idegmembránhoz, szemben a változó testhőmérsékletű rovarok, állatok (halak, rovarok, kétéltűek) idegrendszerével, ahol ez a védő „burok” hiányzik.
Az ingerületátadó (preszinaptikus) idegsejt véglemezében termelődő acetil-kolin az idegsejtek közötti résbe (szinapszis) kiürülve eljut az ingerületet fogadó (posztszinaptikus) sejt membránján elhelyezkedő receptorokhoz. A receptorokhoz kötődve az idegingerületnek megfelelően változásokat idéz elő a membrán-ioncsatornákban. Ezért megnő a sejtmembrán Na+ áteresztő képessége (permeábilitása). A piretroid típusú hatóanyagok a Na+ ioncsatornák áteresztőképességét blokkolják, folyamatos ideg ingerületet hoznak létre, így a kártevő mozgása rendellenessé válik, majd elpusztul.

teflutrin hatóanyag lipofil tulajdonsága miatt, zsírban, olajban jól oldódik, viszont gyenge a vízoldékonysága. Ennek köszönhetően, nedvesség/eső hatására minimális a függőleges vagy a vízszintes irányú mozgása a talajban. Viszont erősen kötődik a talajban lévő szervesanyagokhoz- és agyagásványokhoz. Gázosodó tulajdonságának köszönhetően lassan behatol (diffundál) a talajrészecskék közé. Így a talajban károsító rovarok légzőrendszerén és bőrszövetén keresztül egyaránt ki tudja fejteni az izomszövet bénító hatását. Ennek eredményeként a rovarok táplálkozása leáll és bekövetkezik a pusztulásuk. Ez kiegészül még teflutrin-nak a talajkártevőkkel szembeni repellens (riasztó) hatásával is.
Mindezen tulajdonságainak köszönhetően a tefluthrin hatóanyag kedvezőtlen környezeti hatások esetén is hosszú hatástartamot és megbízható biológiai hatékonyságot tud biztosítani a talajlakó kártevőkkel szemben.
teflutrin a kukoricabogár lárvái ellen az egyik leghatékonyabb hatóanyag. Ezt igazolja az a tény is, hogy napjainkban az Egyesült Államokban a legszélesebb körben alkalmazott talajfertőtlenítő inszekticid. A kukoricabogár (Diabrotica virgifera var. virgifera) mellett az egyéb talajlakó kártevők, mint például pajorok, drótférgek ellen is alkalmazható.

teflutrin hatóanyag ezen tulajdonságaira/előnyeire építve készült el a SoilGuard 1,5 GR™ talajfertőtlenítő mikrogranulátum, amellyel a gyakorlati szakemberek a gazdasági küszöbérték alá tudják szorítani a talajlakó kártevők okozta károkat.

A SoilGuard 1.5 GR™ alkalmazásának előnyei:     

  • a kukoricabogár elleni védekezésben hatékony megoldást biztosít
  • a legfőbb talajlakó kártevői ellen eredményesen használható
  • az egyik legköltségtakarékosabb megoldást biztosítja a talajlakó kártevőkkel szemben

A SoilGuard 1.5 GR™ felhasználható:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A készítményt sorkezelés formájában – megfelelő kijuttató eszközzel – a vetéssel egy menetben kell alkalmazni.
A kezelés során biztosítani kell a kiszórt granulátum talajjal történő teljes fedettségét, a talaj felszínére véletlenszerűen kiszóródott granulátumok maradéktalan összegyűjtését és eltávolítását!

A teflutrin ingerület átvitelt befolyásoló, nátriumion-csatorna módosító, kontakt és gázhatású piretroid hatóanyag, IRAC besorolása “3A” (Piretroidok, piretrinek).
A teflutrin kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag.

Légi kijuttatása nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagTeflutrin
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó