preloader
Rapid CS 1L rovarölõ szer II.

Rapid CS 1L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001043
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    FMC

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza,tritikále, rozs, zab, árpa (õszi, tavaszi)vetésfehérítõ bogár, levéltetvek80 ml/ha28
napraforgólevéltetvek, mezei poloskák80 ml/ha28
káposztarepce (õszi)repcefénybogár, repcebecõ ormányos, repceszárormányos, repcedarázs, repcebolha, levéltetvek60-80 ml/ha28
borsólevéltetvek, bagolylepkék lárvái80 ml/ha14
máklevéltetvek80 ml/ha28

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Kalászos kultúrákban a vetésfehérítő bogár elleni permetezéseket a bogarak kártételi küszöb-értékének (5-15 bogár/10 hálócsapás) ismeretében, általánosan a bogarak táblára történő tömeges betelepedési időszakában, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A gabonalevél-tetvek elleni permetezéseket a fertőzött növényállomány ismeretében a levéltetű kolóniák tömeges kialakulása előtt, általánosan a kalászosok szárba indulásától a virágzásig terjedő időszakban célszerű elvégezni.

Őszi káposztarepcében a védekezést repcedarázs fiatal lárváinak a betelepülésekor kell elkezdeni. Növényenként általánosan 2 db álhernyó megjelenésekor indokolt a védekezés. A kártevő elleni permetezések helyes agrotechnika alkalmazása mellett, az árvakelések irtásával részben mellőzhetők. A repcében egyéb levél, hajtás, virág és terméskárosító ellen (repce-fénybogár, repceszár-ormányos és repcebecő-ormányos, repcebolha) a kezeléseket a kártevők táblára történő betelepedési időszakában, az imágó létszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni. Repcebolha esetén a károsított levélfelület ismeretében kell dönteni a védekezések szükségességéről. Virágzó repcében a készítmény csak méhkímélő technológiával használható fel.

Napraforgóban károsító levéltetvek ellen a védekezéseket lehetőség szerint a virágzás előtti időszakban az első kis kolóniák megjelenésekor indokolt elvégezni. A környező területekről betelepedő mezei poloskák elleni védekezésekről növényvizsgálat alapján lehet dönteni. Ha az imágók száma növényenként legalább 4 db a védekezések minden esetben javasoltak.

Borsóban a levéltetvek elleni védekezéseket a kártevők megjelenésekor, a táblára történő betelepedésekor az első össze nem függő kolóniák kialakulása előtt kell megkezdeni. A levéltetvek borsó táblára történő betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel követhető nyomon. Bagolylepkék lárvái ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés ismeretében a fiatal L1-L2 fejlődési stádiumú hernyók ellen kell elvégezni, idősebb hernyók ellen a védekezések hatékonysága csökken. A kezeléseket általánosan 1-2 lárva/m2 kártételi küszöbérték elérésekor javasolt elvégezni. A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától függően kell megválasztani. A permetléhez borsóban való alkalmazásakor tapadásfokozó szer hozzáadása szükséges. A tenyészidőszakban maximum 2 db kezelés engedélyezett.

Mákban a levéltetvek elleni permetezést a szárnyas egyedek betelepedésének az időszakában, az első kis telepek kialakulásakor javasolt elvégezni. Ezt a növényállományban végzett egyedszám-felméréssel lehet időzíteni. A készítményt célszerű nedvesítő szerrel együtt kijuttatni.

Lakossági felhasználásra vonatkozó előírások (dózisok): Kalászosokban, napraforgóban, borsóban és mákban 0,02-0,03 % permetléoldathoz szükséges szer mennyisége: 2-3 ml /10 liter vízhez, káposztarepcében 0,01-0,02 % permetléoldathoz a szükséges szer mennyisége: 1-2 ml /10 liter vízhez.

A gamma-cihalotrin IRAC „3A” típusú nátriumion-csatorna módosító, kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaggamma-cihalotrin
Hatóanyag mennyiség60 g/l
GyártóFMC
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó