preloader
Laser Duplo 0,5 L rovarölõ szer II.

Laser Duplo 0,5 L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001216
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszõlõmolyok0,1l/ha14
szõlõamerikai szõlõkabóca0,2l/ha14
fejes káposzta,kelkáposzta,karfiolbagolylepkék,fehérlepkék0,2l/ha3
brokkoli,bimbóskelbagolylepkék,fehérlepkék0,2l/ha3
paprika hajtatottagyapottok-bagolylepke,nyugati virágtripsz0,02%7
paradicsom hajtatottgyapottok-bagolylepke0,02%3
dísznövények hajtatottnyugati virágtripsz0,02%-
szamóca szabadföldi,hajtatottfoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,15l/ha1
málna, szederfoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,2l/ha3
áfonya, ribiszke,köszmétefoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,2l/ha3
áfonya, ribiszke,köszméteüvegszárnyú ribiszkelepke0,2l/ha3
burgonyaburgonyabogár0,075l/ha14
vöröshagyma,újhagyma,póréhagymadohánytripsz0,15l/ha7
alma,körte,birs, naspolyaalmamoly,aknázómolyok0,25l/ha7
alma,körte,birs, naspolyakörtelevélbolha0,3-0,45l/ha7
uborka (hajt.)nyugati virágtripsz, dohánytripsz0,2l/ha3
diónyugati dióburok-fúrólégy0,2l/ha30

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Szőlőben  szőlőmolyok ellen a védekezést szexferomon-csapdás rajzásmegfigyelést követően, a lárvakelés kezdetén kell elkezdeni, és a permetezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként célszerű ismételni. A készítményt évente legfeljebb 3 alkalommal, sorozatkezelésként (egymás után kijuttatva) javasolt felhasználni. Amerikai szőlőkabóca ellen 0,2 l/ha dózissal a fiatal lárvák ellen szükséges kipermetezni, a kezelés szükség esetén megismételhető. Szőlőben amerikai szőlőkabóca ellen a készítmény évente legfeljebb 2 alkalommal használható fel.

Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és bagolylepkék (káposzta-bagolylepke, salátabagolylepke) lárvái ellen a védekezés időzítése meghatározó jelentőségű. Az első permetezést rajzásmegfigyelést követően, a fiatal (L1-L2 fejlődési stádiumú) hernyók ellen kell elvégezni. A kezelést 7-14 naponta, 1-2 alkalommal ajánlott megismételni. Egy termelési időszakban, a megfelelő hatékonyság érdekében sorozatkezelésben maximum 3 alkalommal használható.

Burgonyábana permetezést az L1-L2 fokozatú burgonyabogár lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A kezelést a kelés intenzitásától függően 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni.

Hajtatott paprikában, hajtatott uborkában és dísznövényekben a nyugati virágtripsz ellen, kék vagy sárga ragacslapos rajzásfigyelés alapján a védekezést a betelepedés, illetve a felszaporodás kezdetén kell megkezdeni, és 2-3 alkalommal, 5-7 napos időközökkel javasolt ismételni.

Hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatal (L1-L2) hernyók ellen kell időzíteni. A kezelések gyakoriságát a termesztő-berendezés napi átlaghőmérsékletétől függően kell megválasztani. 25 °C alatt 7 naponta, 25 °C felett 5 naponta javasolt védekezni.

Hajtatott kultúrák esetében, a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a 3. kijuttatás után célszerű más hatóanyagcsoportba tartozó szert alkalmazni.

Mivel a készítmény toxikus hatása révén gátolja a fürkészdarazsak lárvakelését, az üvegházi molytetű elleni biológiai védekezés esetén az Encarsia formosa parazitoid min. 1 héttel a kezelés után telepíthető. A poszméhek kaptárait a védekezés előtt 1,5-2 órával le kell zárni, és a permetlécseppek felszáradásáig zárva kell tartani.

Bogyósokban foltosszárnyú muslica ellen a gyümölcsérés kezdeti időszakában, sárga ragacsos lappal történő előrejelzés alapján ajánlott védekezni. Nyugati virágtripsz ellen kék fogólapos rajzásmegfigyelés és virágvizsgálat alapján, az imágók betelepülésétől (észlelésétől) kezdődően kell védekezni. A kezelést a betelepedés ütemének megfelelően áfonya, ribiszke, köszméte esetében 7 nap múlva, szamóca, málna, szeder esetében 10 nap múlva célszerű megismételni. Az üvegszárnyú ribiszkelepke hernyói ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt. Áfonyában az áfonya-gubacsszúnyog elleni védekezéseket előrejelzésre alapozva, az első kifejlett egyedek megjelenésekor, a rajzás kezdetén ajánlott megkezdeni és 7 nap múlva megismételni.

Vöröshagymában, új hagymában és póréhagymában a tripsz imágók és lárvák rendszeres növényenkénti ellenőrzésével, illetve sárga vagy kékszínű vizes tálcsapdákkal végzett egyedszám-felméréssel lehet a kijuttatást megfelelően időzíteni. A tripszek betelepedése áprilisban megkezdődik. Az első permetezést a betelepedés kezdetén szükséges elvégezni. A készítmény kijuttatásához nedvesítő szert célszerű használni.

Alma, birs, naspolya molykártevői ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként kell megismételni.

Körtében előrejelzésre alapozva, a körte-levélbolhák fiatal lárváinak megjelenésekor kell a kezelést elvégezni. Molykártevők ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. Körtében egy tenyészidőszakban csak egyszer lehet használni a szert.

Dióban a nyugati dióburok-fúrólégy ellen csalétkes sárga ragacslapos rajzásmegfigyelés alapján kell a védekezéseket időzíteni. A kezelés során a korona felső részén is megfelelő permetléborítást kell biztosítani. A védekezést két alkalommal célszerű megismételni. Az okiratban feltüntetett, kezeléshez szükséges vízmennyiségek javasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Káposztafélékben, hagymafélékben és paprikában a kijuttatáshoz tapadásfokozó szer használata indokolt. Dísznövényekben a kezelést megelőzően fitotoxicitási próba végzése szükséges.

A spinozad IRAC „5” típusú, ingerület átvitel gátló hatású rovarölő szer hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagSpinozad
Hatóanyag mennyiség480g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Laser-Duplo-05-L-rovarol-szer-II-387.pdf laser_duplo_msds_clp_1_0
Laser-Duplo-05-L-rovarol-szer-II-3900.pdf Laser Duplo engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó