preloader
Laser Duplo 0,02L rovarölõ szer III.
Laser Duplo 0,02L rovarölõ szer III.

Laser Duplo 0,02L rovarölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszõlõmolyok0,1l/ha14
szõlõamerikai szõlõkabóca0,2l/ha14
fejes káposzta,kelkáposzta,karfiolbagolylepkék,fehér lepkék0,2l/ha3
brokkoli,bimbóskelbagolylepkék,fehér lepkék0,2l/ha3
paprika hajtatottgyapottok bagolylepke,nyugati virágtripsz0,02%7
paradicsom hajtatottgyapottok bagolylepke,0,02%3
dísznövények hajtatottnyugati virágtripsz0,02%-
szamóca szabadföldi,hajtatottfoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,15l/ha1
málna,szederfoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,2l/ha3
áfonya,bibiszke,köszmétefoltosszárnyú muslinca,nyugati virágtripsz0,2l/ha3
áfonya,bibiszke,köszméteüvegszárnyú ribiszkelepke0,2l/ha3
burgonyaburgonyabogár0,075l/ha14
vöröshagyma,újhagyma,póréhagymadohánytripsz0,15l/ha7
alma,körte,birs,naspolyaalmamoly,aknázómolyok0,25l/ha7
alma,körte,birs,naspolyakörtelevélbolha0,3-0,45l/ha7
uborka (hajt.)nyugati virágtripsz, dohánytripsz0,2l/ha3
diónyugati dióburok-furólégy0,2l/ha30

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és a bagolylepkék lárvái ellen a védekezés időzítése meghatározó jelentőségű. A permetezést a rajzás megfigyelést követően, a fiatal (L1-L2-es) fejlődési stádiumú hernyók ellen kell elvégezni. A kezelést 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni. A Spintornak érintkeznie kell a hernyókkal, a káposztafejbe már berágott lárvák ellen nem használható.

  Burgonyában a permetezést az L1-2 fokozatú lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A készítmény a lárvák ellen hatásos. A kezelést a kelés intenzításától függően 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni. 

  Hajtatott paprikában és dísznövényekben a nyugati virágtripsz ellen, kék vagy sárga ragacslapos rajzásfigyelés alapján a védekezést a betelepedés, illetve a felszaporodás kezdetétől 2+1 vagy 1+2 alkalommal, 5-7 napos időközökkel, más készítmények közbeiktatásával javasolt elvégezni.

  Hajtatott paprikában gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatal (L1-L2) hernyók ellen kell időzíteni. A keze lések gyakoriságát a termesztőberendezés napi átlaghőmérsékletétől függően kell megválasztani. 25°C fok alatt 7 naponta, 25°C fok felett 5 naponta javasolt védekezni.

  Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést a lárvakelés kezdetén kell elvégezni, és a rajzás intenzitásától függően blokkszerűen 7-14 naponként célszerű 1, maximum 2 alkalommal megismételni.

  Hajtatott kultúrákban, a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a készítmény egy termesztési ciklusban legfeljebb 3 alkalommal használható.

  Bogyósokban (áfonya, ribiszke, köszméte, szamóca, málna, szeder) foltosszárnyú muslica ellen a gyümölcsérés kezdeti időszakában, sárga ragacsos lallap történő előrejelzés alapján ajánlott védekezni. nyugati virágtripsz ellen kék fogólapos rajzásmegfigyelés és virágvizsgálat alapján, az imágók betelepülésétől (észlelésétől) kezdődően kell védekezni. A kezelés a betelepedés ütemének megfelelően áfonya, ribiszke, köszméte esetében 7 nap múlva, szamóca, málna szeder esetében 10 nap múlva célszerű megismételni. Üvegszárnyú ribiszkelepke hernyói ellen a permetezést a fiatal (L1-2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt. 

  A kezelésekhez szükséges vízmennyiségek javasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Káposztában és paprikában a kijuttatáshoz tapadásfokozó szer használata indokolt. Dísznövényekben a kezelést megelőzően fitotoxicitási próba végzése szükséges.

  A készítmény kijuttatásához melegködképző berendezés nem használható!

 • Keverhetőségi előírások

  Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 3 alkalommal lehet felhasználni, kivétel bogyósgyümölcsűek (málna, szeder, áfonya, ribiszke, köszméte), ahol 2 alkalommal lehet használni

 • Hatásmechanizmus

  A készítmény hatóanyaga, a spinosad a talajban megtalálható Saccharopolyspora spinosa baktérium fermentációs tevékenységéből nyert természetes termék. Emberre és melegvérű élőlényekre rendkívül alacsony toxicitással rendelkezik. A kártevők a hatóanyagot táplálkozással és éríntkezéssel veszik fel, miközben a gyomorméreg hatása 5-10x erősebb, mint a kontakt hatás. Az első hatás már néhány perccel a hatóanyag felvétele után jelentkezik, amikor irreverzibilis bénulás, majd néhány órán belül a kártevő pusztulása következik be. A spinosad hatékony a lepkékre (Lepidoptera), bogarakra (Coleoptera), kétszárnyúakra (Diptera) és a tripszekre (Thysanoptera) is. Ezek mellett hatékony még a levélbolhákra é́s a fülbemászókra is. A spinosad külön hatóanyag csoportot alkot, amely nem mutat keresztrezisztenciát más rovarölőkkel, így rezisztens fajok (almamoly, ilonca, fehérmoly, nyugati virágtripsz) ellen is hatékony.

 • Dózis

  Szőlő:
  3 kezelésnél: 0,1 l/ha
  2 kezelésnél 0,2 l/ha

  Káposztafélék: 0,2 l/ha

  Burgonya: 0,075 l/ha

  Paprika (hajtatott): 0,02%

  Dísznövények (hajtatott): 0,02%

  Szamóca (szabadföldi, hajtatott): 0,15 l/ha

  Málna, szeder: 0,2 l/ha

  Áfonya, ribiszke, köszméte: 0,2 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés ideje:
  Szőlő: 2 héttel a szüret előtt

  Káposztafélék: 80%-os fejméret

  Burgonya: gumónövekedés vége

  Paprika (hajtatott): a jellemző bogyóméret és alak kialakulásáig

  Dísznövények (hajtatott): 2 héttel forgalomba kerülés előtt

  Szamóca (szabadföldi, hajtatott): érés kezdete

  Málna, szeder: fajtára jellemző színeződés kezdete

  Áfonya, ribiszke, köszméte: fajtára jellemző színeződés kezdete

  Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagspinozad
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Laser-Duplo-002L-rovarol-szer-III-385.pdf laser_duplo_msds_clp_1_0
Laser-Duplo-002L-rovarol-szer-III-385.pdf laser_duplo_msds_clp_1_0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó