preloader
Karate Zeon 5CS 0,25 L rovarölõ szer III

Karate Zeon 5CS 0,25 L rovarölõ szer III

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000313
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    SYNGENTA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kalászosok(búza,rozs,zab,tritikálé)levéltetvek,vetésfehérítõbogarak,gabonapoloska0,15-0,2 l/ha28
alma, körte, birs, naspolyaalmamoly,aknázó és sodrómolyok, foltosszárnyú muslinca0,2-0,3 l/ha28
õszi,kajszi, szilva,cseresznye,meggycseresznyelégy,gyümölcsmolyok,foltosszárnyú muslinca0,2-0,3l/ha3
szõlõszõlõmolyok,amerikai szõlõkabóca,foltosszárnyú muslinca0,15-0,25 l/ha14
ribiszke,köszméte,szederlevéltetvek,foltosszárnyú muslinca0,2 l/ha5
paprikalevéltetvek, bagolylepkék lárvái0,2-0,4 l/ha3
uborka,paradicsom,hajt.tojásgyümölcslevéltetvek, bagolylepkék lárvái0,2-0,4 l/ha14
burgonyalevéltetvek0,15-0,2 l/ha3
borsólevéltetvek0,15-0,2 l/ha7
salátabagolylepkék lárvái, levéltetvek0,125 l/ha3
babgyapottok-bagolylepke0,15-0,2 l/ha7
málnalevéltetvek, foltosszárnyú muslinca0,2 l/ha28
napraforgólevéltetvek,poloskák,bagolylepkék lárvái0,15-0,2 l/ha3
fejes-kelkáposzta,bimbóskel,karfiol,brokkolilevéltetvek, bagolylepkék lárvái, káposztapoloska0,2-0,4 l/ha28
lucernalomp és magkártevõk0,15-0,2 l/ha21
fokhagyma,mogyoróhagymalevéltetû-lepke-légytripszfajok0,15 l/ha-

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

A védekezéseket a kártevő egyedszámának az ismeretében, a növényállomány rendszeres vizsgálatával megvalósított megfigyelésekre alapozottan kell elvégezni.

Szántóföldi kultúrákban a levéltetvek elleni védekezést a betelepedés idején kell megkezdeni. Ennek idejét sárgatállal vagy ragadós sárgalap-csapdákkal lehet megállapítani.

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak elleni permetezést a bogarak táblára történő betelepedése, ill. a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. A gabonapoloskák elleni védekezés szükségességéről a kártevő egyedszámának felmérése alapján lehet dönteni. Ezt az áttelelt poloskák betelepedésekor, vagy a nimfák felszaporodásakor kell elvégezni. Ha az egyedszám eléri a négyzetméterenkénti kettőt, akkor indokolt a védekezés végrehajtása.

Cukorrépában a barkó és a bolhák betelepedése idején, az első kártételek észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A bagolylepkék lárvái ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni. Nemzedékenként általában egy védekezés javasolt.

A napraforgóban a környező kultúrákból betelepedő mezei poloskák elleni védekezés szükségességéről növényvizsgálat alapján lehet dönteni. A bagolylepkék ellen rajzásukat alapul véve a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni a készítményt.

Kukoricában a kukoricamoly és bagolylepkék rajzását alapul véve a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A kukoricamoly rajzását fénycsapda segítségével lehet nyomon követni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzásdinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50 %-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, célszerű haladéktalanul megkezdeni a védekezést.

A kukorica pollenszóródása (hímvirágzása) idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy a környezetében egyéb virágzó kultúra található, a szer csak méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve éjféltől a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell. Mivel a készítmény nem hosszú hatástartamú, az imágók rajzáserősségétől függően ismételt védekezés(ek)re lehet szükség.

Repcében a permetezést a repcebolha, a repce-fénybogár repceszár- és repcebecő-ormányosbogarak táblára történő betelepedése idején a kártevők egyedszámának folyamatos megfigyelése alapján kell elvégezni. Virágzó repcében a szer csak méhkímélő technológiával juttatható ki. A repcedarázs lárváinak jelenlétéről a növényállomány vizsgálatával kell meggyőződni szikleveles - néhány lombleveles állapotban. A kártevő fiatal lárvái ellen kell a védekezést időzíteni.

Lucernában és bíborherében a permetezést a lomb- virág- és magkártevők táblára történő betelepedése idején a kártevők egyedszámának folyamatos megfigyelése alapján kell elvégezni.

Almatermésűekben sodrómolyok ellen a védekezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák ellen kell végrehajtani. A további kezeléseket rajzásmegfigyelés alapján, a lárvakelés kezdetén kijuttatva, nemzedékenként 1-2 alkalommal javasolt elvégezni. Almamoly és aknázómolyok ellen szintén a rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni a védekezést. Elhúzódó rajzás esetén 2 permetezés szükséges 8-14 napos időközökkel. A levéltetvek ellen a kezelést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 nap múlva megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Csonthéjasokban a gyümölcsmolyok (keleti gyümölcsmoly, barackmoly, szilvamoly) ellen rajzásmegfigyelés alapján, a fiatal, kelő lárvákkal szemben kell védekezni. Elhúzódó rajzásnál, nemzedékenként 2 kezelés indokolt 8-14-napos időközökkel. Kajsziban a szilva-levélbolha betelepedő imágói valamint fiatal lárvái ellen kell a védekezést időzíteni. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 nap múlva megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Cseresznyében és meggyben a cseresznyelégy ellen a védekezést sárgalapos rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 naponként megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével. A levéltetvek ellen a védekezést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni. Aranyos eszelény ellen virágzás után, a kártevő megjelenésekor kell védekezni. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 nap múlva megismételni az élelmezésegészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Mogyoróban a mogyoróormányos imágói ellen május közepétől a termés végső méretének a kialakulásáig (héjkeményedésig) kell védekezni a kártevő jelenléte esetén.

Dióban almamoly ellen feromoncsapdával végzett rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni a védekezést. Elhúzódó rajzás esetén 2 permetezés szükséges 10-14 napos időközzel. Levéltetvek ellen a kezelést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni. A dióburok-fúrólégy ellen a rajzás időszakában szükséges a permetezést elvégezni. Az imágó rajzás ragacsos sárgalapok kihelyezésével figyelhető meg.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezéseket szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a tömeges lárvakelés idején kell megkezdeni. Elhúzódó rajzás esetén 10-14 napos időközökkel, nemzedékenként 2 kezelés szükséges. Amerikai szőlőkabóca ellen 0,25 l/ha dózissal célszerű permetezni az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8- 12 nap múlva megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Szederben az első levéltetvek megjelenésétől szükséges a védekezés. A kolóniák nagyságától függően a kezelés ismételhető. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 nap múlva megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Ribiszkében és köszmétében a levélpirosító ribiszke-levéltetű ősanyái ellen márciustól érdemes védekezni, legkésőbb az első hólyagos levéltorzulások megjelenésétől. A kijuttatás-technológiával biztosítani kell, hogy a permetlé a védett, fonáki részeket is érje. A hatásosságot hatásfokozó hozzáadásával fokozhatjuk. A foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. Amennyiben a rajzás elhúzódó, a kezelést célszerű 8-12 nap múlva megismételni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével.

Mandulában, málnában és szamócában az első levéltetvek megjelenésétől szükséges a védekezés. A kolóniák nagyságától függően a kezelések ismételhetőek. A mandula-magdarázs valamint a foltosszárnyú muslica elleni védekezést az imágórajzás kezdetén kell elvégezni. Szamócában a foltosszárnyú muslica ellen a védekezést illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani.

Fekete bodzában az amerikai fehér szövőlepke ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt. Levéltetvek ellen a védekezést azok megjelenését követően, a telepek kialakulása előtt célszerű megkezdeni.

Káposztafélékben, valamint a szabadföldi paprikában, paradicsomban és uborkában a bagolylepkék hernyói ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1-L2 fejlődési stádiumú lárvák ellen kell védekezni. A levéltetvek ellen a permetezést a tömeges felszaporodás előtt, az élelmezés-egészségügyi várakozási idők figyelembe vételével szükséges végrehajtani. A levéltetvek ellen 0,2 l/ha, a hernyókártevőkkel szemben pedig magasabb, 0,3-0,4 l/ha-os dózis alkalmazása javasolt. Káposztapoloska ellen a kártevők növényen való megjelenése után kell védekezni. Káposztában a permetléhez tapadásfokozó szer hozzáadása indokolt.

Tojásgyümölcsben a bagolylepkék hernyói ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1-L2 fejlődési stádiumú lárvák ellen kell védekezni. A levéltetvek ellen a permetezést a tömeges felszaporodás előtt, az élelmezésegészségügyi várakozási idők figyelembe vételével szükséges végrehajtani.

Borsóban a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon. Az állománykezelést a betelepedés erősségétől és időtartamától függően, 5-7 naponként javasolt ismételni. A megfelelő tapadás érdekében a kijuttatás során nedvesítő szer használata szükséges.

Babban a gyapottok-bagolylepke elleni védekezést előrejelzésre (szexferomon csapdás megfigyelés, valamint tojáscsomó vizsgálat) alapozva, a lepkék tojásrakását követően, a tömeges lárvakelés kezdetén célszerű elvégezni. A permetezés a fertőzöttségtől függően megismételhető.

Salátában, a levéltetvek elleni állománykezelést növényvizsgálat alapján, az első telepek megjelenésekor ajánlott végezni, majd a felszaporodás mértékétől függően, 12-14 nap múlva célszerű ismételni. A bagolylepkék elleni védekezés a fiatal (L1-L2) hernyók ellen hatékonyabb.

Tormában a földibolhák elleni védekezés akkor időszerű, amikor a fiatal leveleken 1-2 rágásnyom látható. Amennyiben szükséges, a kezelést 14 nap múlva meg lehet ismételni. Káposztapoloska ellen a kártevők növényen való megjelenése után kell védekezni.

Borsmustárban (rukkolában), galambbegy salátában, sóskában, spenótban és zöld fűszernövény kultúrákban a levéltetvek elleni védekezéseket növényvizsgálat alapján, az első telepek megjelenése előtt javasolt megkezdeni, majd a felszaporodás mértékétől függően, 12-14 nap múlva célszerű ismételni. A bagolylepkék elleni védekezés a fiatal (L1-L2) hernyók ellen hatásosabb.

Mogyoróhagymában és újhagymában a tripsz-, lepke-, levéltetű- és légyfajok megjelenésekor szükséges a védekezést elkezdeni. Elhúzódó betelepedés esetén mogyoróhagymában a permetezés 12 nap elteltével megismételhető.

Gyógynövényekben (macskagyökér, körömvirág, kamilla, római kamilla, máriatövis, orbáncfű, cickafark, gyűszűvirág, orvosi csucsor, levendula, vasfű, lósóska) a levéltetvek elleni védekezést növényvizsgálat alapján, az első telepek megjelenése előtt javasolt elvégezni. A bagolylepkék elleni védekezés a fiatal (L1- L2) hernyók ellen hatásos. A földi bolha és poloskafajok elleni védekezést növényvizsgálat alapján a betelepedés időszakában szükséges elvégezni.

Vöröshagymában, fokhagymában, édesköményben a levéltetvek elleni védekezéseket növényvizsgálat alapján az első telepek megjelenése előtt javasolt megkezdeni, majd a felszaporodás mértékétől függően, 12–14 nap múlva célszerű megismételni. A bagolylepkék elleni védekezés a fiatal (L1-L2) hernyók ellen hatásos. A földi bolha és poloskafajok elleni védekezéseket növényvizsgálat alapján a betelepedés időszakában szükséges elvégezni.

Dohányban a levéltetvek ellen a védekezést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni. A bagolylepkék lárvái ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni.

Hajtatott zöldség, hajtatott dísznövény, továbbá hajtatott és szabadföldi szamóca kultúrákban a kijuttatást a tömeges felszaporodás előtti időszakban, a lárvák ellen kell időzíteni. A kártételi küszöbérték (5 mozgó egyed/levél) elérésekor indokolt a permetezés végrehajtása. Abban az esetben, ha a permetezéstől számított 5. napon a kezelés biológia hatékonysága nem érte el a 95,0 %-ot, a 7. napon a permetezést meg kell ismételni. A permetlé mennyiségét a kezelt növényfelület nagyságától függően kell megválasztani.

Rizsben a nyári pajzsosrák, tapadó lencserák, tollas árvaszúnyog, rizs-árvaszúnyog, rizslégy első kártételének észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A védekezés a fiatal (L1-L2) lárvák ellen hatásos. A zöld vándorpoloska elleni védekezéseket növényvizsgálat alapján a betelepedés időszakában szükséges elvégezni. A védekezés a kártevők fiatal (L1-L2) lárvái ellen hatásos.

Mákban a máktokormányos betelepedése idején, zöldbimbós állapotban, a virágzás előtt célszerű kijuttatni a készítményt. Ha négyzetméterenként 2 vagy több ormányos található, akkor a védekezés indokolt. Javasolt a permetlébe nedvesítő szert adagolni. Levéltetvek esetében az első kis telepek megjelenésekor, a tömeges felszaporodást megelőzően kell a védekezést elvégezni.

Céklában a bolhafajok betelepedése idején, az első kártételek észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A bagolylepkék lárvái ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni. Nemzedékenként általában egy védekezés javasolt. Levéltetvek ellen a védekezést azok megjelenését követően, a telepek kialakulása előtt célszerű megkezdeni.

Sárgarépában a légyfajok megjelenésekor, a levéltetvek ellen azok megjelenését követően, a telepek kialakulása előtt célszerű megkezdeni a védekezést. 

Az okiratban a kijuttatáshoz feltüntetett vízmennyiségek javasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani. A rejtett életmódú rovarok ellen (a kezelés jobb hatékonysága érdekében) kisebb cseppméret ajánlott.

Elhúzódó lárvakelés, vagy erős fertőzés esetén a szükséges ismételt védekezésre más hatóanyagcsoportba tartozó szert célszerű használni.

Kiskerti alkalmazás esetében a kis kiszerelésben forgalmazott Karate Zeon 5 CS felhasználási előírásai az alábbiak:

2,5 ml Karate Zeon 5 CS 5 l permetlé készítéséhez szükséges. A Karate Zeon 5 CS az alábbi táblázat szerinti kultúrákban a felsorolt kártevők ellen alkalmazható.

Kultúra Károsító A kezelések maximális száma A kezelések közötti minimális időtartam (nap) Az utolsó kezelés fenostádiuma
burgonya levéltetvek 3 10 sorzáródás
almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) levéltetvek, almamoly, sodrómolyok, aknázómolyok 2 8 piros bimbós és fehér bimbós stádium (körte)
foltosszárnyú muslica
csonthéjasok (őszibarack, kajszi, szilva, cseresznye, meggy) gyümölcsmolyok, levéltetvek, levélbolha, cseresznyelégy, aranyos eszelény 2 8 színeződés kialakulása
foltosszárnyú muslica
mogyoró mogyoróormányos 3 12 végső gyümölcsméret
mandula levéltetvek, mandula-magdarázs 3 12 végső gyümölcsméret
dió almamoly, levéltetvek, dióburok-fúrólégy 3 10 végső gyümölcsméret
szőlő szőlőmolyok 2 10 fürtzáródás
foltosszárnyú muslica amerikai szőlőkabóca
szamóca levéltetvek, foltosszárnyú muslica 2 14 a fajtára jellemző színeződés kezdete
ribiszke, köszméte levéltetvek, foltosszárnyú muslica 2 14 virágzás vége, teljes sziromhullás
málna levéltetvek, foltosszárnyú muslica 2 14 virágzás vége
szeder levéltetvek, foltosszárnyú muslica 2 14 virágzás vége
fekete bodza amerikai fehér szövőlepke, levéltetvek 2 10 virágzás vége 
paprika bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 10 érés kezdete
paradicsom (hajtatott) bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 10 érés kezdete
paradicsom (szabadföldi)
uborka bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 10 termésképződés kezdete
fejes káposzta, bimbós kel, karfiol, brokkoli, kelkáposzta bagolylepkék lárvái, levéltetvek, káposztapoloska 2 10 50 %-os fejátmérő
borsó (zöld- és szárazborsó) levéltetvek 2 5 hüvelyképződés kezdete
bab (zöld- és szárazbab) gyapottok-bagolylepke 2 12 babszemek kidomborodnak a hüvelyen
saláta bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 12 50 %-os levéltömeg
torma földibolha, káposztapoloska 2 14 gyökér-növekedés vége
tojásgyümölcs (szabadföldi, hajtatott) bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 10 érés kezdete
borsmustár (rukkola), galambbegy saláta bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 12 levélfejlődés
sóska, spenót (szabadföldi) bagolylepkék lárvái, levéltetvek 2 12 levélfejlődés
zöld fűszernövények (metélőhagyma, metélőpetrezse-lyem, zellerlevél, kapor, angyalgyökér, lestyán, szurokfű, borsikafű, tárkony, zsálya, izsóp, kakukkfű, citromfű, rozmaring, koriander, bazsalikom, menta, majoránna, zamatos turbolya) bagolylepkék lárvái, levéltetvek, poloskák 2 12 levélfejlődés (a betakarítás előtt 7 nappal)
vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma levéltetű-, lepke-, légy-, tripszfajok 3 12 hagymafej-képződés
újhagyma levéltetű-, légy-, lepke-, tripszfajok 1 - hagymafej-képződés
édeskömény levéltetű-, lepke-, poloska-, földi bolha fajok 2 12 levélzet fejlődése
gyógynövények(macskagyökér, körömvirág, kamilla, római kamilla, máriatövis, orbáncfű, cickafark, gyűszűvirág, orvosi csucsor, levendula, vasfű, lósóska) levéltetű-, lepke-, poloska-, földi bolha fajok 1 - levélzet fejlődése

A lambda-cihalotrin hatóanyag az Insecticide Resistance Action Committee (IRAC) besorolása szerint a 3 Nátriumion-csatorna módosító csoport (Sodium channel modulators) 3A Piretroidok, piretrinek (Pyrethroids, pyrenthrins) alcsoportjába tartozik. A lambda-cihalotrin kontakthatású (nem felszívódó) hatóanyag.

Légi kijuttatás: szőlő, gyümölcs és szántóföldi kultúrákban 70-80 l/ha vízmennyiséggel. egyéb kultúrákban nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaglambda-cihalotrin
Hatóanyag mennyiség50 g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Karate-Zeon-5CS-025-L-rovarol-szer-III-212.pdf karate-zeon-5-cs-sds-a12688a-10-0
Karate-Zeon-5CS-025-L-rovarol-szer-III-3831.pdf Karate Zeon 5 CS engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó