preloader
K-1 3 gr LEV rovarölõ szer III.

K-1 3 gr LEV rovarölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Széles hatásspektrumú, gyors hatású, kontakt rovarölõ szer, kizárólag kiskerti felhasználásra.

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001244
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    FARMMIX
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány, csemege)bagolylepke hernyók,kukorica molyok6,3-7,5g/10L14
körte,alma,birs,naspolyaalmamoly,levélaknázómoly,levéltetvek,sodrómolyok2-3g/10L7
õszibarack,kajszibarack,szilvagyümölcsmolyok,levéltetvek2-3g/10L7
cseresznye,meggycseresznyelégy,levéltetvek2-3g/10L7
szõlõszõlõmolyok1,5-2,5g/10L7
szõlõamerikai szõlõkabóca2,5g/10L7
fekete bodzaamerikai fehér medvelepke,levéltetvek,sodrómolyok3g/10L14
paradicsom(hajt)bagolylepke hernyók,levéltetvek4g/10L3
paradicsom(hajt)üvegházi molytetû4-8g/10L3
fejes káposzta,kelkáposzta,bimbóskelbagolylepke hernyók,levéltetvek4-5g/10L7
brokkoli, karfiolbagolylepke hernyók,levéltetvek4g/10L7
karalábébagolylepke hernyók,levéltetvek3g/10L14
paprika(szabf.,hajt)bagolylepke hernyók,levéltetvek4-8g/10L5
uborkabagolylepke hernyók,levéltetvek4g/10L3
borsó (zöld)levéltetvek3g/10L3
borsó(száraz) burgonyalevéltetvek4g/10L14

Leírás

Az engedélyező hatóság hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél K1 rovarölő permetezőszer néven is forgalomba hozza, a 04.2/2365-1/2012. NÉBIH számú forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező Kaiso Garden rovarölő permetezőszert.

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Kukoricában a kukoricamoly és a bagolylepkék rajzását alapul véve a fiatal lárvák megjelenésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A kártevő rajzását fénycsapda segítségével lehet nyomon követni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, a jövő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek az elkerülése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A bogarak rajzásdinamikájáról sárga ragadós csapdák segítségével, a tojásrakásról az imágók tojástartalmának egyedi vizsgálatával (a bogarak potrohának enyhe megnyomásával és kézi nagyító segítségével) lehet tájékozódni. Ha a nővirágzás még nem haladta meg az 50 %-ot és egyidejűleg a zöld bibeszálak 1,5 cm-re történt visszarágása már észlelhető a táblában, célszerű haladéktalanul megkezdeni a védekezést. Mivel a készítmény nem hosszú hatástartamú, az imágórajzás erősségétől függően ismételt védekezés(ek)re lehet szükség, más hatásmechanizmusú készítményekkel.

Almatermésűekben sodrómolyok ellen a védekezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák károsításának kezdetén kell végrehajtani. Almamoly és aknázómolyok ellen szintén a rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges lárvakelés idején kell elvégezni a védekezést. A levéltetvek ellen a kezelést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elvégezni.

Őszibarackban, a tavaszi permetezést a barackmoly áttelelő lárvái ellen a vessző- és rügyvizsgálatok alapján kell végrehajtani. A gyümölcsmolyok (keleti gyümölcsmoly, barackmoly, szilvamoly) ellen rajzásmegfigyelés alapján, a fiatal, kelő lárvákkal szemben kell védekezni.

Cseresznyében és meggyben a cseresznyelégy ellen a védekezést sárgalapos rajzásmegfigyelés alapján, az imágók megjelenésekor szükséges végrehajtani. A levéltetvek ellen a védekezést a kártevők megjelenésekor, a kis kolóniák kialakulása előtt kell elkezdeni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezéseket szexferomon-csapdás megfigyelés alapján, a tömeges lárvakelés idején kell elvégezni. Amerikai szőlőkabóca ellen 2,5 gramm szer szükséges 10 liter vízhez. A permetezést az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor célszerű elvégezni.

Fekete bodzában amerikai fehér szövőlepke ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Addig kell a permetezést végrehajtani, amíg a hernyók a hernyófészekben vannak, s nem széledtek szét a lombozaton. Sodrómolyok ellen a tavaszi permetezést hajtásvizsgálat alapján, az áttelelő lárvák ellen kell végrehajtani. Levéltetvek ellen a védekezést azok megjelenését követően, a telepek kialakulása előtt célszerű elvégezni.

Fejes káposztában, kelkáposztában, karalábéban, bimbós kelben, brokkoliban, karfiolban, valamint hajtatott és szabadföldi paradicsomban, paprikában és uborkában a bagolylepkék hernyói ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1-L2 fejlődési stádiumú lárvák ellen kell védekezni. A levéltetvek ellen a permetezést a tömeges felszaporodás előtt, az élelmezés-egészségügyi várakozási idők figyelembe vételével szükséges végrehajtani. Káposztafélékben a permetléhez tapadásfokozó szer hozzáadása indokolt.

Paradicsomban üvegházi molytetű ellen a kezelést az első kis kolóniák kialakulása előtt célszerű elkezdeni. A készítmény elsődlegesen a fiatal L1 és L2 lárvák ellen hatásos. A védekezést az imágókra és a fiatal lárvákra irányozva célszerű elvégezni. A szükséges további kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell végezni!

Borsóban a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon. A megfelelő tapadás érdekében a kijuttatás során nedvesítő szer használata szükséges. A permetlé mennyiségét a kezelendő lombfelülettől és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani.

Burgonyában a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az egyedek betelepedése és felszaporodása sárgatálas megfigyeléssel és növényvizsgálattal követhető nyomon.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagLambda cihalotrin
Hatóanyag mennyiség50g/kg
GyártóFARMMIX
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
K-1-3-gr-LEV-rovarol-szer-III-3909.pdf K1_szarmaztatotteng_20120524
K-1-3-gr-LEV-rovarol-szer-III-3910.pdf Kaiso+Garden_mod_20181113
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó