preloader
Decis Mega 50 EW 0,05 L rovarölõ szer II

Decis Mega 50 EW 0,05 L rovarölõ szer II

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 1,5-3 ml/10 l víz kultúrától függõen.

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körtemolykártevõk0,15 l/ha7
szilva,levéltetvek,molykártevõk0,15 l/ha7
õszi,-kajszibarack**levéltetvek,molykártevõk0,15 l/hank
cseresznye,meggycseresznyelégy,levéltetvek0,2-0,25 l/ha7
szõlõ(csemege,bor)molykártevõk,amerikai szõlõkabóca0,15 l/ha7
sárgrépa,petrezselyemgyökér,pasztinák,vajrépahernyókártevõk,káposztalégy,levéltetvek,tripszek0,2-0,25 l/ha7
zeller,torma,retek,cékla,kerekrépahernyókártevõk,káposztalégy,levéltetvek,tripszek0,2-0,25l/ha7
takarmányrépa,karórépa,csicsóka,feketegyökérhernyókártevõk,káposztalégy,levéltetvek,tripszek0,2-0,25l/ha7
fejeskáposzta,kelbimbó,karalábé,karfiollombrágó hernyók0,15 l/ha7
csemegukorica,kukoricakukoricamoly0,2 l/ha3
díszfák,díszcserjék,díszfaiskola(lombhullató)***levéltetvek,platán csipkéspoloska,lombrágó hernyók0,2-0,25 l/ha-
búza(õszi)árpa(õszi,tavaszi)tritikálé,zab,rozslevéltetvek,vetésfehérítõ bogarak,gabonapoloskák0,15 l/ha30
paradicsom(hajtatott)üvegházi molytetû0,35 l/ha3
napraforgólevéltetvek,mezei poloskák0,15 l/ha56
repce(õszi káposztarepce,tavaszi)repcebecõ-ormányos,repcefénybogár,repcedarázs,repceszár-ormányos,repcebolha,káposztabolhák,levéltetvek0,15 l/ha45

Leírás

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Alma, körte, szilva kultúrákban a gyümölcsmolyok ellen előrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni. A sodrómolyok esetében a kezeléseket az áttelelő, illetve a kelő lárvák ellen kell időzíteni, az aknázó molyok ellen pedig rajzást követően célszerű permetezni. A levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni.

Őszibarack és kajszi kultúrákban kizárólag szüret után alkalmazható. Barackmoly és keleti gyümölcsmoly ellen előrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni. A levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni.

Cseresznyében és meggyben a levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni. Cseresznyelégy ellen a tömeges rajzás kezdetekor kell védekezni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést feromoncsapdás előrejelzés alapján, a fiatal lárvák megjelenésekor ajánlott végrehajtani. Nagy egyedszámú, elhúzódó rajzás esetén a permetezéseket 14 naponként szükséges megismételni. A szőlőmolyok ellen fürtzáródás után végzett kezelések – a készítmény kontakt hatásából és a károsítók viszonylagos védettségéből eredően – kevésbé hatékonyak. A szőlőilonca esetében szintén ügyelni kell, hogy a permetezés a fiatal lárvák ellen, még a hajtások összeszövése előtt megtörténjen. Amerikai szőlőkabóca ellen az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor célszerű elvégezni a permetezést.

Zöldségfélékben a bagolylepkék hernyói ellen a lárvák korai (L1-L2-es) fejlődési állapotában javasolt védekezni.

Fejes káposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol kultúrákban a magról vetett vagy kiültetett állomány káposztalégy elleni védelmét 3-4 leveles állapotban, illetve palántaneveléskor szükséges megkezdeni.

Gyökérzöldségek és hajtatott paradicsom esetében a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapján, az első telepek kialakulása előtt szükséges permetezni. A tripszek ellen a kezeléseket virágvizsgálat, molytetvek ellen levélvizsgálat alapján kell végrehajtani.

A káposztafélékben és egyéb viaszos levélfelülettel rendelkező zöldségfélékben a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása szükséges.

Díszfákon, díszcserjéken és díszfaiskolában a levéltetvek elleni védekezést a betelepedési időszakban javasolt megkezdeni. Platán csipkéspoloska ellen a kezelést a tömeges lárvakelés idejére kell időzíteni, és a védekezést nemzedékenként egy-egy alkalommal a kifejlett egyedek ellen ajánlott megismételni. Lombrágó hernyók ellen az előrejelzés alapján, a rajzáscsúcsot követő 7-10 nap múlva, a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges permetezni. Juhar, platán és akác díszfákon – előírásszerű alkalmazás mellett – fitotoxikus tünetek nem jelentkeznek. Egyéb esetekben a kezelés előtt fitotoxicitási próba végzése ajánlott. Károsító atkafajok felszaporodása esetén a készítmény felhasználása egyik kultúrában sem javasolt, mert mellékhatásként fokozza a nőstények tojás-produkcióját. A kijuttatás során a lé mennyiséget a lombfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani, amely a hatékony koncentráció megtartásával – a megfolyás elkerülése és a megfelelő fedettség érdekében – a javasolt értékektől eltérő is lehet.

A készítményt közterületen csak felsőfokú növényvédelmi képesítéssel és hatályos engedéllyel rendelkező személy irányítása mellett lehet kijuttatni.

A közterületeken történő felhasználáskor a kezelésről az érintett lakosságot a helyben szokásos módon tájékoztatni kell, és fel kell hívni a figyelmet a kezeléssel járó közegészségügyi előírások betartására. Frissen kezelt, permetezett területen tartózkodni tilos!

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak ellen a kártevő tömeges betelepedésekor, vagy a lárvák kelésének fő időszakában célszerű a védekezést elvégezni. Levéltetvek ellen a betelepedés, illetve a tömegszaporodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést. Gabonapoloskák elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat alapján, vagy a virágzás - szemképződés időszakában hálózással végzett felmérés alapján kell eldönteni. Ha a kártételi küszöbérték meghaladja 2 db/m 2 feletti egyedszámot, a kezelést célszerű elvégezni.

Repcében a permetezést a repcedarázs lárvái, repcebolhák és káposztabolhák imágói ellen a növény szikleveles állapotától 4 leveles állapotáig kell elvégezni. Levéltetvek, repceszár-ormányos, repcebecőormányos és repcefénybogár ellen betelepedéskor, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján célszerű a védekezést elvégezni. Amennyiben szükséges, a kezelést 10 nap elteltével meg kell ismételni.

Napraforgóban a védekezést a betelepedő poloskák és levéltetvek ellen kell időzíteni.

Kukoricában, csemegekukoricában a kukoricamoly fiatal hernyói ellen javasolt a védekezést időzíteni, elhúzódó lárvakelés, vagy erős fertőzés esetén a védekezést megismételni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagdeltametrin
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Decis-Mega-50-EW-005-L-rovarol-szer-II-238.pdf Decis Mega_biztonsagtechnikaiokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó