preloader
Benevia 100 OD 0,05L rovarölõ szer II.

Benevia 100 OD 0,05L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyabogár0,125l/ha14
szamócaszamóca bimbólikasztó,apró jegyesbagoly0,75l/ha1
vörös-mogyoró-fokhagymadohánytripsz,hagymalégy0,75l/ha14
sárgarépa,petrezselyem,sárgarépalégy0,75l/ha14
gumós zeller,pasztinák,retek,karórépalepkefajok0,6l/ha14
fejes káposztatavaszi káposztalégy0,75l/ha7
karfiol,brokkoli,bimbóskelbagolylepkék,fehér lepkék,káposztamoly0,4-0,5l/ha7
-közönséges lisztecske0,75l/ha7

Leírás

Hatásmód és hatékonyság

A készítmény kontakt, felszívódó és gyomorméreg az antranil diamid csoportba tartozik. Rianodin receptor modulátor hatása révén a rovarizom bénítása révén fejti ki hatását. Felszívódó hatásmechanizmusa alapján a lárvák táplálkozását gátolja, és tojásölő hatással is rendelkezik. A kezelt petékből és tojásokból a lárva nem képes kikelni, a kelés pillanatában a hatóanyaggal érintkező lárvák néhány óra múlva elpusztulnak. Tünetek: paralízis, táplálkozásgátlás, teljes pusztulás, bénultság és táplálkozásgátlás néhány órával a kezelés után jelentkeznek, a teljes pusztulás 2-4 nappal a kezelés után megtörténik.

Felhasználási javaslatok

Burgonyában a burgonyabogár ellen a tojásrakás kezdetén kell a védekezést elvégezni.

Szamócában a szamóca-bimbólikasztó és az apró jegyesbagoly esetében a tojásrakás kezdetére kell időzíteni a készítmény kijuttatását.

Vöröshagymában, fokhagymában és mogyoróhagymában a dohánytripsz tojásrakásának kezdetén, az első lárvák megjelenése előtt, valamint a hagymalégy-imágók rajzásának elején kell a védekezést elvégezni.

Sárgarépában, gyökérpetrezselyemben, gumós zellerben, pasztinákban, retekben és karórépában a sárgarépalégy valamint a kártevő lepkefajok tojásrakásának kezdetén, a lárvakelés előtt kell a permetezést végrehajtani.
 

Fejes káposztában, kelkáposztában, karfiolban, brokkoliban, bimbóskelben és karalábéban a közönséges liszteske, a tavaszi káposztalégy, a fehérlepkék, a káposztamoly és a bagolylepkék tojásrakásának kezdetén, az első lárvák megjelenése előtt kell végrehajtani a kezelést.

A ciántraniliprol hatóanyag az International Resistance Action Committee (IRAC) besorolása szerint az 28 Rianodin receptor modulátorok főcsoport Diamidok csoportjába tartozik. A rezisztencia kialakulásának megakadályozása érdekében e készítményt, vagy másik, a diamidok csoportjába tartozó hatóanyagot (pl.: klórantraniliprol, ciántraniliprol, flubendiamid) tartalmazó készítményt ne alkalmazza egymás után, eltérő hatásmechanizmusú, más inszekticiddel való kezelés útján történő megszakítás nélkül.
A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagciántraniliprol
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó