preloader
Benevia 100 OD 0,05L rovarölõ szer II.

Benevia 100 OD 0,05L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001201
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    FMC

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyabogár0,125l/ha14
szamóca (szabadföldi)szamóca bimbólikasztó,apró jegyesbagoly0,75l/ha1
vöröshagyma, mogyoróhagyma, fokhagymadohánytripsz,hagymalégy0,75l/ha14
sárgarépa,gyökérpetrezselyem, gumós zeller, pasztinák, retek, karórépasárgarépalégy0,75l/ha14
sárgarépa, gyökérpetrezselyem, gumós zeller, pasztinák,retek, karórépalepkefajok0,6l/ha14
fejes káposzta, karfiol, brokkoli, bimbóskel, kelkáposzta, karalábéfehér lepkék, bagolylepkék, káposztamoly0,4-0,5l/ha7
fejes káposzta, karfiol, brokkoli, bimbóskel, kelkáposzta, karalábéközönséges liszteske0,75l/ha7
fejes káposzta, karfiol, brokkoli, bimbóskel, kelkáposzta, karalábétavaszi káposztalégy0,75l/ha7
dohány (palántanevelés során)dohánytripsz,vetési bagolylepke,gyapottok-bagolylepke0,1%nk
dohány (szabadföldi)dohánytripsz,vetési bagolylepke,gyapottok-bagolylepke0,5l/hank
paprika (hajtatott)levéltetvek, üvegházi molytetû, tripszek, aknázó molyok, paradicsommoly0,75l/ha1
paradicsom (hajtatott), tojásgyümölcs (hajtatott)paradicsommoly, aknázó legyek (Liriomyza spp.)40ml/hl1
paradicsom (hajtatott), tojásgyümölcs (hajtatottlevéltetvek, üvegházi molytetû, dohányliszteske, gyapottok-bagolylepke, bagolylepkék60-75ml/hl1
paradicsom (hajtatott), tojásgyümölcs (hajtatottdohánytripsz, nyugati virágtripsz75-100ml/hl1
tökfélék (hajtatott), uborka (hajtatott), cukkini (hajtatott), sárgadinnye, görögdinnye (hajtatott)aknázó legyek (Liriomyza spp.)40ml/hl1
tökfélék (hajtatott), uborka (hajtatott), cukkini (hajtatott), sárgadinnye, görögdinnye (hajtatott)gyapottok-bagolylepke, bagolylepkék, üvegházi molytetû, dohányliszteske, uborka-levéltetû60-75ml/hl1
tökfélék (hajtatott), uborka (hajtatott), cukkini (hajtatott), sárgadinnye, görögdinnye (hajtatott)dohánytripsz, nyugati virágtripsz75-100ml/hl1
saláta (hajtatott)gyapottok-bagolylepke, bagolylepkék0,6-0,75l/ha1
szamóca (hajtatott)gyapottok-bagolylepke, bagolylepkék60-75ml/hl1
szamóca (hajtatott)dohánytripsz, nyugati virágtripsz, szamóca-bimbólikasztó, levéltetvek, foltosszárnyú muslica75-100ml/hl1

Leírás

Hatásmód és hatékonyság

A készítmény kontakt, felszívódó és gyomorméreg az antranil diamid csoportba tartozik. Rianodin receptor modulátor hatása révén a rovarizom bénítása révén fejti ki hatását. Felszívódó hatásmechanizmusa alapján a lárvák táplálkozását gátolja, és tojásölő hatással is rendelkezik. A kezelt petékből és tojásokból a lárva nem képes kikelni, a kelés pillanatában a hatóanyaggal érintkező lárvák néhány óra múlva elpusztulnak. Tünetek: paralízis, táplálkozásgátlás, teljes pusztulás, bénultság és táplálkozásgátlás néhány órával a kezelés után jelentkeznek, a teljes pusztulás 2-4 nappal a kezelés után megtörténik.

Felhasználási javaslatok

Burgonyában a burgonyabogár ellen a tojásrakás kezdetén kell a védekezést elvégezni.

Szamócában a szamóca-bimbólikasztó és az apró jegyesbagoly esetében a tojásrakás kezdetére kell időzíteni a készítmény kijuttatását.

Vöröshagymában, fokhagymában és mogyoróhagymában a dohánytripsz tojásrakásának kezdetén, az első lárvák megjelenése előtt, valamint a hagymalégy-imágók rajzásának elején kell a védekezést elvégezni.

Sárgarépában, gyökérpetrezselyemben, gumós zellerben, pasztinákban, retekben és karórépában a sárgarépalégy valamint a kártevő lepkefajok tojásrakásának kezdetén, a lárvakelés előtt kell a permetezést végrehajtani.
 

Fejes káposztában, kelkáposztában, karfiolban, brokkoliban, bimbóskelben és karalábéban a közönséges liszteske, a tavaszi káposztalégy, a fehérlepkék, a káposztamoly és a bagolylepkék tojásrakásának kezdetén, az első lárvák megjelenése előtt kell végrehajtani a kezelést.

Dohányban a dohánytripsz ellen a tojásrakás kezdetén, az első lárvák megjelenése előtt kell a kezelést elvégezni. A dohánytripsz betelepedése kék, fehér vagy sárga színű ragacsos lapokkal végzett csapdázással előre jelezhető. A vetési bagolylepke és a gyapottok-bagolylepke esetében a tojásrakás kezdetén, a lárvakelés előtt célszerű a készítményt kijuttatni. A bagolylepkék rajzása szexferomon csapdával nyomon követhető. A tojásrakás kezdete növényvizsgálattal figyelhető meg.

Hajtatott paprikában, paradicsomban, tojásgyümölcsben, uborkában, cukkiniben, tökfélékben, sárgadinnyében, görögdinnyében, salátában és szamócában ‒ az állományba kihelyezett kék- valamint sárgaszínű ragacsos fogólapokkal, feromon- illetve illatcsapdával történő csapdázással, valamint növényvizsgálattal végzett előrejelzésre alapozva ‒ a tripszek, a paradicsommoly, a gyapottok-bagolylepke, a bagolylepkék, a levéltetvek, az aknázólegyek, a dohányliszteske, az üvegházi molytetű, a szamóca-bimbólikasztó és a foltosszányú muslica imágóinak a megjelenésekor célszerű a védekezést elkezdeni.

A ciántraniliprol hatóanyag az International Resistance Action Committee (IRAC) besorolása szerint az 28 Rianodin receptor modulátorok főcsoport Diamidok csoportjába tartozik. A rezisztencia kialakulásának megakadályozása érdekében e készítményt, vagy másik, a diamidok csoportjába tartozó hatóanyagot (pl.: klórantraniliprol, ciántraniliprol, flubendiamid) tartalmazó készítményt ne alkalmazza egymás után, eltérő hatásmechanizmusú, más inszekticiddel való kezelés útján történő megszakítás nélkül.
A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagciántraniliprol
Hatóanyag mennyiség100g/l
GyártóFMC
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Benevia-100-OD-005L-rovarolszer-II-3137.pdf BENEVIA
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó