preloader
Avaunt 150 EC 1L rovarölõ szer II.
Avaunt 150 EC 1L rovarölõ szer II.

Avaunt 150 EC 1L rovarölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almaalmailonca, almamoly0,33 l/ha7
szõlõ (bor)szõlõmolyok0,25 l/ha10
kukorica (takarmány)gyapottok baolylepke, kukoricamoly, kukoricabogár0,25 l/ha21
kukorica (csemege)gyapottok baolylepke, kukoricamoly, kukoricabogár0,25l/ha7
káposztarepce (õszi), mustár, olajretekrepcefénybogár0,17 l/ha56

Leírás

Felhasználási javaslatok

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Almában almamoly ellen rajzásmegfigyelés alapján, a rajzáscsúcsot követő 4-6 nap múlva javasolt az első permetezést elkezdeni. Nemzedékenként legalább 2 védekezés szükséges, 10-14 napos permetezési időközökkel. Elhúzódó rajzás esetén további kezelések szükségesek. Almailonca ellen a tavaszi permetezést hajtásvizsgálat alapján az áttelelő lárvák ellen kell végrehajtani. A továbbiakban szexferomon-csapdás rajzásvizsgálat alapján, nemzedékenként 2-3 kezelés szükséges. A készítmény a hasznos szervezetek közül kíméli a Typhlodromus pyri ragadozó atkát és a zengőlégy (Syrphus spp.) fajokat. A termék az alma integrált növényvédelmi technológiájába jól beilleszthető, de évente legfeljebb három alkalommal használható.

Szőlőben szőlőmolyok ellen az első védekezést a rajzáscsúcsot követő 4-6. napon célszerű elvégezni. Nemzedékenként legalább két kezelés szükséges 10-14 napos időközökkel. A készítmény rövid élelmezés-egészségügyi várakozási ideje miatt borszőlő fajtákban a tarka szőlőmoly harmadik nemzedéke ellen is eredményesen alkalmazható. A kezelések hatékonyságát az időben és szakszerűen elvégzett zöldmunkák jelentősen javítják. A készítmény egy évben legfeljebb 3 alkalommal használható.

Takarmánykukoricában, csemegekukoricában gyapottok-bagolylepke és kukoricamoly ellen, szexferomonos vagy fénycsapdás előrejelzés alapján, a tömeges tojásrakás időszakában nagy mennyiségű permetlében célszerű a készítményt kijuttatni. Folyamatos rajzás, elhúzódó lárvakelés esetén a kezelést 10 nap múlva meg lehet ismételni. A kukoricabogár imágói elleni védekezés célja a bogarak tojásrakás előtti gyérítése, ennek eredményeként a következő évi lárvakártétel mérséklése, valamint a bibeszálak lerágásának, ezáltal a hiányos termékenyülésnek csökkentése. A védekezést a tömeges rajzás idejére, lehetőleg a bogarak tojásrakása előtti időre kell időzíteni. A hidas traktorral történtő kijuttatás esetén  400-1000 l/ha vízmennyiség szükséges.  A késztímény kalibrált vegyszerpumpával ellátott lineár öntözőberendezéssel (5 l/m2 öntözővízzel) is kijuttatható (chemnigation technológia). Virágzó kukoricában a készítmény kijuttatása tilos!

Őszi káposztarepcébenolajretekben, mustárban a védekezést repce-fénybogár ellen a kártevő táblára történő betelepedési időszakában, az imágólétszám figyelemmel kísérése mellett javasolt elvégezni. Az Avaunt® javasolt kijuttatási időszaka a zöldbimbós állapot. Azelőtt javasolt kijuttatni, mielőtt a bogarak nem kezdenek el aktívan táplálkozni. A kijuttatás időzítésében segítséget nyújt Önnek az Evalio® AgroSystems kártevőmonitoring-szolgáltatás, mellyel nyomon követhető a repce-fénybogár rajzása. A méhek és egyéb beporzó rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható. Méhveszélyesség tekintetében az engedélyokirat, illetve a címkén leírtak az irányadók.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagindoxakarb
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Avaunt-150-EC-1L-rovarol-szer-II-2732.pdf avaunt
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó