preloader
Principal Plus Python (30ha) gyomirtó csomag I.

Principal Plus Python (30ha) gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

3*10*440gr Principal Plus + 20*0,5L Python 280 SC + 8*1L Vivolt

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Principal Plus

A készítményt a kukorica 3-7 leveles fenológiai állapotában kell kipermetezni, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm.

A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre, a Cirsium arvense tőlevélrózsás állapotában, a Convolvulus arvensis, Calystegia sepium 15-20 cm-es fejlettségekor.

Felhasználható önmagában 330 - 440 g/ha mennyiségben, vagy osztott kezelés formájában 220 g/ha + 220 g/ha dózissal. Osztott kezelés esetén a két kezelés időpontja között 8-10 napos eltérésnek kell lennie. Évelő egy- és kétszikű gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell felhasználni.

A készítményhez a gyomirtó hatás fokozása érdekében etoxilált izodecil alkohol összetételű nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %-os koncentrációban.

A permetlé készítésekor először a gyomirtó szereket kell bekeverni, majd ezt követően a nedvesítőszert. Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő 7 nap elteltével végezhető a készítménnyel gyomirtás.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Python 280 SC

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

A készítmény felhasználható preemergens és posztemergens kijuttatásban magról kelő kétszikű gyomok ellen.

A készítményt a kukorica vetése után, kelése előtt 0,45 l/ha dózisban kell kijuttatni. A hatáskifejtéshez bemosó csapadékra van szükség.

Kelés után, korai és valódi posztemergens kezelésnél, a kukorica 2 leveles állapotától 6 leveles fejlettségéig 0,3 l/ha dózisban kell alkalmazni.

A magról kelő kétszikű gyomnövények (pl. selyemmályva (Abutilon theophrasti), árvakelésű napraforgó (beleértve az IMI [imidazolinon]- és Express [tribenuron-metil]-toleráns hibrideket is), disznóparéj fajok (Amaranthus spp.), csattanó maszlag (Datura stramonium), szerbtövis fajok (Xanthium spp.)) 2-4 leveles fejlettségüknél legérzékenyebbek a kezelésre.

Korai és valódi posztemergens felhasználás esetén tapadásfokozó anyag hozzáadása szükséges.

A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni és a tartályt, a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel!

A készítmény kijuttatásával azonos évben vethető őszi kalászos, őszi káposztarepce, az utóbbi vetése előtt mélyszántást kell végezni.

A készítmény kijuttatását követő év tavaszán, amennyiben a talaj pH értéke 6-nál alacsonyabb, nem vethető cukorrépa, pillangós növények, burgonya, valamint levélzöldségek. Extrém száraz időjárási viszonyok fokozzák az utóhatás kockázatát.

Hatásmechanizmus:

A mezotrion hatóanyag a HRAC „F”, pigment bioszintézist gátló herbicidcsoporton belül az „F2” (HRAC 27) plasztokinon bioszintézist gátló (4-HPPD gátló) hatású triketonok hatóanyagcsoportba tartozik, a floraszulam hatóanyag pedig a HRAC „B” (HRAC 2), acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Vivolt

Előírt növényvédelmi technológia:

Felhasználható szántóföldi kultúrák és vasúti pályatestek gyomirtására engedélyezett szulfonil-karbamid és triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyag tartalmú készítmények hatásfokozására 0,05-0,1%-os koncentrációban.

A permetlé készítésekor először a szilárd formulációjú gyomirtó szert kell bekeverni, majd (ha van) a kombinációs partnert, legvégül a nedvesítőszert.

Légi kijuttatás: Csak a légi kijuttatással engedélyezett szulfonil-karbamidokkal együttesen, azok engedélyokirata szerint.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Principal-Plus-Python-30ha-csomag-gyomirto-szer-I-6320.pdf Principal Plus Python biztonsági adatlap
Principal-Plus-Python-30ha-csomag-gyomirto-szer-I-6321.pdf Principal Plus engedélyokirat
Principal-Plus-Python-30ha-csomag-gyomirto-szer-I-6322.pdf Python 280 SC engedélyokirat
Principal-Plus-Python-30ha-csomag-gyomirto-szer-I-6323.pdf Vivolt engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó