preloader
Diniro + Trend gyomirtó csomag I.

Diniro + Trend gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2,4kg Diniro + 2L Trend

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Kukorica (takarmány)magról kelõ és évelõ egy- és kétszikû gyomnövények0,4-0,5kg/haNK

Leírás

„A Diniro gyomirtó permetezőszer azonos a 04.2/2506-1/2017. NÉBIH számon engedélyezett Spandis gyomirtó permetezőszerrel.”

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukoricában (takarmány) a készítményt a kultúrnövény kelése után, annak 3-6 leveles állapotában kell kijuttatni 0,4-0,5 kg/ha-os dózisban, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-6 leveles, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás, az aprószulák (Convolvulus arvensis), a sövényszulák (Calystegia sepium) 10-20 cm-es fejlettségekor kell kijuttatni. Erős fenyércirok fertőzés, erős gyomfertőzés, illetve fejlettebb gyomnövények jelenléte esetén az engedélyezett magasabb dózis kijuttatása szükséges.

A készítményhez minden esetben hatásfokozó adalékanyag hozzáadása szükséges az engedélyezett dózisban!

A készítmény kijuttatása után átmeneti fitotoxikus tünetek léphetnek fel, ha stresszhatás miatt lelassul a hatóanyagok lebomlása a kukoricában.

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre azonnal csak kukorica vethető. A kezelés évében ősszel őszi káposztarepce és őszi búza vethető. Őszi káposztarepce vetése esetén, és őszi búza kora őszi vetése esetén, vetés előtt legalább 20 cm mélységű szántás javasolt. Normál vetésváltás esetén a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, amennyiben viszont a talaj pH értéke 6-nál alacsonyabb, cukorrépa, pillangós növények, burgonya, valamint levélzöldségek nem vethetőek.

Átmeneti fitotoxikus tünetek léphetnek fel az utónövényen, szélsőséges körülmények esetén (gyenge szervesanyagtartalmú, laza homoktalajok, alacsony pH, extrém száraz időjárási viszonyok), melyek azonban nincsenek negatív hatással a termésre.

Szerves foszforsav észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő 7 nap elteltével végezhető a készítménnyel gyomirtás.

A proszulfuron és a nikoszulfuron hatóanyagok a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartoznak. A dikamba hatóanyag a HRAC „O” hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aromás karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagnikoszulfuron + dikamba + proszulfuron
Hatóanyag mennyiség100g/kg+400g/kg+40g/kg
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Diniro-Trend-csomag-gyomirto-szer-I-5437.pdf Trend 90
Diniro-Trend-csomag-gyomirto-szer-I-5438.pdf Spandis+Diniro engedélyokirat
Diniro-Trend-csomag-gyomirto-szer-I-5439.pdf Trend 90 engedélyokirat
Diniro-Trend-csomag-gyomirto-szer-I-7090.pdf Trend 90 biztonsági adatlap
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó