preloader

Búza Flex Pro gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

800gr Alliance 660 WG + 10L Lentipur + 10 L Stomp Aqua

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Alliance 660 WG

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt ősszel, korai posztemergensen, a kultúrnövény 1 leveles állapotától a 3 leveles fejlettségéig, 50 g/ha-os dózisban, csak kombinációban lehet kijuttatni proszulfokarb hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyezett dózisával.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt ősszel, posztemergensen, a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás (3 mellékhajtás) fejtettségéig, 50 g/ha-os dózisban, csak kombinációban lehet kijuttatni klórtoluron, vagy klórtoluron + diflufenikán hatóanyagot tartalmazó készítmények engedélyezett dózisával.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig 60-80 g/ha-os dózisban.

Tavaszi árpa kultúrában a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás végéig 60-80 g/ha-os dózisban.

A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj 1-3 levélörvös fejlettségekor a legérzékenyebb a készítményre.

Erősebb gyomfertőzés, fejlettebb gyomnövények esetében, az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

Magról kelő egyszikű gyomnövények ellen klórtoluron hatóanyagú készítmények 1000 - 1500 g aktív hatóanyag/ha dózisával célszerű kijuttatni.

A metszulfuron-metil hatóanyag a HRAC „B” herbicidcsoporton belül az acetolaktát-szintetáz működést gátló szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik. A diflufenikán hatóanyag a HRAC „F” herbicidcsoporton belül a karotinoid bioszintézist gátló herbicidek (fitoén dezaturázok) csoportjába tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Lentipur 500 SC

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény a mák vetése után, kelése előtt (preegermensen), valamint kelése után (posztemergensen) lehet kijuttatni.

Kelés előtti kijuttatás esetén a vetést követő öt napon belül kell a kezelést elvégezni, gondosan előkészített, aprómorzsás talajfelszínre úgy, hogy az elvetett mákot legalább 2-3 cm-es talajréteg fedje. A készítmény 2%-nál alacsonyabb szervesanyagtartalmú talajokon nem alkalmazható. A kezelést követő zápor vagy hosszantartó intenzív eső a hatóanyagot a kultúrnövény csírázási zónájába moshatja, ami a mákon fitotoxikus tüneteket okozhat.

Kelés utáni kezelésnél a készítményt a mák 6 leveles állapotában kell kipermetezni, mert ilyenkor a legerősebb a védettséget biztosító viaszréteg. Nagyobb eső után meg kell várni, amíg a viaszréteg regenerálódik. A magról kelő kétszikűek 2-4 leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. A permetezést 300-400 l/ha vízmennyiséggel, 250-300 mikronos cseppmérettel, 2 bar nyomással kell végrehajtani. A készítmény a mákon esetenként levélperzselésben megnyilvánuló fitotoxikus tüneteket okozhat.

A szer önmagában alkalmazva kevésbé hatékony az Amaranthus spp., Chenopodium spp., Matricaria spp., Anthemis spp., Stellaria media gyomfajok ellen.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a kultúrnövény 2-3 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni. Az egyszikű gyomnövények 1-3 leveles, a kétszikűek 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Légi kijuttatás: -

 

Stomp Aqua

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, tritikále) vetés után, kelés előtt preemergensen, vagy a kultúrnövény kelése után a bokrosodás kezdetéig posztemergensen kell a készítményt kijuttatni.

Rizsben preemergensen, a vetést követő 3 napon belül, vagy a kultúrnövény kelése után annak 1-2 leveles állapotában kell alkalmazni a készítményt. A preemergens alkalmazás esetén fontos, hogy a rizs vetése egyenletesen 2-3 cm mélységre történjen. A kezelést vízmentes területen kell elvégezni, a táblán pangó vízfoltok sem lehetnek, mert a levegő hiánya és a herbicid együttesen a rizs csírázását gátolhatják.

Kukoricában (szemes, siló, vetőmag, csemege) a kultúrnövény vetése után, kelése előtt preemergensen, vagy korai posztemergensen lehet a készítményt felhasználni. Preemergens kijuttatás esetén a kukorica legalább 3-4 cm mélyre történő vetése után, 3,5 l/ha dózisban kell alkalmazni. A kukorica kelése után annak szögcsíra- 4 leveles fejlettségéig, a magról kelő egyszikű gyomnövények egyleveles fejlettségéig, és a magról kelő kétszikű gyomnövények szikleveles állapotáig 3,5 l/ha (35 ml/ 100 m2 )* dózisban kell kijuttatni.

A készítmény csemegekukoricában, vetőmag előállításban történő alkalmazása a fajtatulajdonos előzetes hozzájárulásával történhet.

Napraforgóban preemergensen a vetést követő 3 napon belül, vagy vetés előtt (PPI) 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Zöldborsóban, száraz borsóban, lóbabban preemergensen, a vetést követő 4-5 napon belül kell a kezelést elvégezni.

Szójában preemergensen, a vetést követő 2-3 napon belül, vagy a vetés előtt (PPI) sekélyen, 1-2 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni a készítményt.

Dohányban palántázás előtt (pre-planting) a talajra permetezve, vagy 2-3 cm mélyen a talajba dolgozva kell alkalmazni. Kacsgátlásra a kezelést a tengelyvirág megjelenésekor, legkésőbb a virágzás kezdetén, tetejezést követően, a kacsok 1-3 cm-es fejlettsége mellett kell elvégezni. Dohánytövenként 10-20 ml 1,1 %-os permetlé koncentrációjú szermennyiség szükséges. Fontos a dohányszár egyenletes, permetlével való fedése, a tövétől a tetejéig.

Lucernában arankairtásra egy évesnél idősebb állományban kora tavasszal, a lucerna nyugalmi állapotában kell kijuttatni a készítményt. A készítmény csak foltkezeléssel juttatható ki, legfeljebb a lucernatábla 20%-a kezelhető!

Vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma kultúrákban preemergensen, a dug- és magtermő anyahagyma kiültetése után azonnal, magvetés esetén a vetést követő 3 napon belül kell a készítményt kipermetezni. Fontos az egyenletes, 3 cm mély vetésmélység. Étkezésre termesztett zöldhagyma gyomirtására nem használható.

Sárgarépa, petrezselyem esetében preemergensen, vetés után kelés előtt, a vetést követő 4-5 napon belül, zeller esetében a palántázás előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt. Paradicsom, paprika (pre-planting) palánták kiültetése előtt 8-10 nappal kell kijuttatni a készítményt.

Fejeskáposzta, kelkáposzta, bimbóskel, karfiol, karalábé, brokkoli kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt (pre-planting) 8-10 nappal kell kipermetezni a készítményt. A palántázás során ügyelni kell arra, hogy a készítménnyel kezelt legfelső talajréteget ne sodorjuk a palánta gyökeréhez. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm mély talajba dolgozás a hatékonyságot növeli. A bedolgozás brokkoli kultúrában nem javasolt.

Burgonyában preemergensen, a végleges bakhátak kialakítása után kell a készítményt kipermetezni, amíg a burgonya csírái 3-4 cm-rel a talajfelszín alatt vannak.

Almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjasok (kajszi, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, ringló) esetében kora tavasszal, jól elmunkált, gyommentes, aprómorzsás talajfelszínre kell kipermetezni a készítményt. Száraz időjárás esetén a sekély, 1-2 cm-es bedolgozás a hatékonyságot növeli.

Bogyósgyümölcsűek (ribiszke, köszméte, josta, málna, áfonya, szeder, szamóca) kultúrákban kora tavasszal, gyom- és növényi maradványoktól mentes, jól elmunkált talajfelszínre kell kijuttatni a készítményt. Szamócában a kezelést kora tavasszal, a kultúrnövény nyugalmi állapotában kell elvégezni.

Szőlőben (bor és csemege) a készítményt kora tavasszal, a szőlő fakadása előtt, jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni.

Fűszer- és gyógynövények (kömény, édeskömény, kapor, ánizs, angelika, lestyán, koriander, ligetszépe, sáfrányos szeklice) kultúrákban preemergensen vetés után, kelés előtt kell kipermetezni a készítményt.

Dísznövények (tulipán, nárcisz) esetében a kezeléseket a hagymák nyugalmi időszakában kell elvégezni, fontos, hogy a hagymákat 3-4 cm aprómorzsás földréteg takarja.

Erdészeti (faiskola, kosárfűz, fagyalfélék, díszcserjék, fenyőfélék, Juniperus) kultúrákban a kezelést fakadás előtt, nyugalmi állapotban, a gyomnövények megjelenése előtt kell elvégezni.

Erdészet: erdősítésekben, csemetekertekben kocsányos tölgy, kocsánytalan tölgy makkvetésekben a kezelést preemergensen, a makkok vetése után, kelése előtt kell elvégezni.

Vörös csenkeszben a gyomnövények megjelenése előtt kell a kezelést elvégezni.

Spárgában a telepítést követő évtől bakhátbontás után lehet a kezelést elvégezni.

Fejes salátában (pre-planting) a kultúrnövények palántáinak kiültetése előtt kell kipermetezni a készítményt.

A készítmény felhasználható továbbá a következő kiskultúrákban a felhasználó saját felelősségére az Európai Parlament és a Tanács a növényvédő szerek forgalomba hozataláról valamint a 79/117/EGK és a 91/414/EGK tanácsi irányelvek hatályon kívül helyezéséről szóló 1107/2009/EK rendelet 51. cikk (2) bekezdése alapján:

Muskotályzsályában preemergensen, a kultúrnövény vetése után, kelése előtt.

Mezei cickafarkban a palánták kiültetését követően posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles fejlettségétől 8 leveles fejlettségéig.

Csapadékos időjárás esetén a kezelést 2-3 csapadékmentes napot követően végezzük, hogy a kultúrnövények levelén a védő viaszréteg újból megerősödhessen. Csak ép, egészséges levélzetű kultúrnövényeket szabad kezelni, a készítményt 25 °C feletti hőmérsékleten a fokozott fitotoxicitási veszély miatt tilos kijuttatni! A permetlevet durva cseppek formájában, alacsony nyomáson kell kijuttatni, lehetőleg a késő délutáni, esti órákban. A permetléhez nedvesítőszer, adjuvánst tartalmazó kombinációs partner, ill. műtrágya hozzáadása tilos! Csapadéktól, harmattól nedves növényállományt tilos permetezni!

A kezelt termények kizárólag illóolaj előállításhoz és kozmetikai alapanyagként használható fel! Élelmezési és takarmányozási célra tilos felhasználni!

Mivel ezen felhasználások esetében a kultúrnövény érzékenysége nem igazolt, az üzemi méretű felhasználás előtt célszerű kis területen a termesztésbe kerülő fajtákkal fajtaérzékenységi vizsgálatot végezni.

A készítmény elsősorban a magról kelő egyszikűek és néhány magról kelő kétszikű gyomnövény ellen hatékony. Az évelőket, valamint a fészkesvirágzatúak, keresztesek, burgonyafélék, mályvafélék családjába tartozó gyomnövényeket nem irtja.

A készítmény üvegházban, valamint fólia alatti területeken nem alkalmazható!

Laza talajokon az alacsonyabb, szerves anyagban gazdagabb, kötöttebb talajokon a magasabb dózisok alkalmazása javasolt.

A pendimetalin hatóanyag a HRAC „K” (HRAC 3) herbicidcsoporton belül a dinitroanilin hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó