preloader

Búza Eco gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

800gr Alliance 660 WG + 10L Lentipur

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Alliance 660 WG

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt ősszel, korai posztemergensen, a kultúrnövény 1 leveles állapotától a 3 leveles fejlettségéig, 50 g/ha-os dózisban, csak kombinációban lehet kijuttatni proszulfokarb hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyezett dózisával.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt ősszel, posztemergensen, a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás (3 mellékhajtás) fejtettségéig, 50 g/ha-os dózisban, csak kombinációban lehet kijuttatni klórtoluron, vagy klórtoluron + diflufenikán hatóanyagot tartalmazó készítmények engedélyezett dózisával.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig 60-80 g/ha-os dózisban.

Tavaszi árpa kultúrában a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás végéig 60-80 g/ha-os dózisban.

A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj 1-3 levélörvös fejlettségekor a legérzékenyebb a készítményre.

Erősebb gyomfertőzés, fejlettebb gyomnövények esetében, az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

Magról kelő egyszikű gyomnövények ellen klórtoluron hatóanyagú készítmények 1000 - 1500 g aktív hatóanyag/ha dózisával célszerű kijuttatni.

A metszulfuron-metil hatóanyag a HRAC „B” herbicidcsoporton belül az acetolaktát-szintetáz működést gátló szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik. A diflufenikán hatóanyag a HRAC „F” herbicidcsoporton belül a karotinoid bioszintézist gátló herbicidek (fitoén dezaturázok) csoportjába tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Lentipur 500 SC

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény a mák vetése után, kelése előtt (preegermensen), valamint kelése után (posztemergensen) lehet kijuttatni.

Kelés előtti kijuttatás esetén a vetést követő öt napon belül kell a kezelést elvégezni, gondosan előkészített, aprómorzsás talajfelszínre úgy, hogy az elvetett mákot legalább 2-3 cm-es talajréteg fedje. A készítmény 2%-nál alacsonyabb szervesanyagtartalmú talajokon nem alkalmazható. A kezelést követő zápor vagy hosszantartó intenzív eső a hatóanyagot a kultúrnövény csírázási zónájába moshatja, ami a mákon fitotoxikus tüneteket okozhat.

Kelés utáni kezelésnél a készítményt a mák 6 leveles állapotában kell kipermetezni, mert ilyenkor a legerősebb a védettséget biztosító viaszréteg. Nagyobb eső után meg kell várni, amíg a viaszréteg regenerálódik. A magról kelő kétszikűek 2-4 leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. A permetezést 300-400 l/ha vízmennyiséggel, 250-300 mikronos cseppmérettel, 2 bar nyomással kell végrehajtani. A készítmény a mákon esetenként levélperzselésben megnyilvánuló fitotoxikus tüneteket okozhat.

A szer önmagában alkalmazva kevésbé hatékony az Amaranthus spp., Chenopodium spp., Matricaria spp., Anthemis spp., Stellaria media gyomfajok ellen.

Őszi búza, őszi árpa kultúrákban a kultúrnövény 2-3 leveles állapotától a bokrosodás végéig lehet kijuttatni. Az egyszikű gyomnövények 1-3 leveles, a kétszikűek 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Légi kijuttatás: -

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó