preloader
Azaka Top Pack gombaölõ I.

Azaka Top Pack gombaölõ I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

2*5L Azaka + 2*5L Riza

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Azaka:---
õszi és tavaszi búza, õszi és tavaszi árpa, rozs, zab, tritikálelisztharmat, rozsdabetegségek, pirenofórás levélfoltosság, szeptóriás betegség0,8-1,0l/ha35
õszi káposztarepcealternáriás-, fómás betegség, szürkepenész, fehérpenész0,75-1,0l/ha21
Riza 250 EW:---
búza, árpa, rozs, zab, tritikálégabonalisztharmat, gabonarozsda, helmintospóriumos és szeptóriás betegségek, kalászfuzáriózis1,0l/ha30
õszi káposztarepceplenodómuszos, szklerotíniás, botritiszes betegségek0,75-1,0l/ha35
õszi káposztarepcealternáriás betegségek,fagykár csökkentés0,5-1,035

Leírás

Kalászos gabonákban az Azaka ®  és Riza® 250 EW kombinációja bármely fenológiai stádiumban (bokrosodástól-virágzás végéig) a levél- és kalászbetegségek (kalászfuzáriózis) ellen is eredményesen felhasználható a kombináció biztosította előnyök kihasználásával. A Riza® 250 EW igazoltan az egyik leghatékonyabb fuzárium elleni termék tebukonazol-tartalmának köszönhetően. Emellett pedig hatékony akár a korai lisztharmat és más levélfertőző gombákkal (pl. Helmintosporium spp.) szemben is. A technológiai csomag két készítménye hatékony védelmet biztosít a levél- és kalászbetegségek (kalászfuzáriózis) ellen is.

Őszi káposztarepcében az Azaka ®  + Riza® 250 EW kombináció a legfontosabb repcebetegségek ellen 4-8 leveles kortól a virágzás végéig. Tavasszal a kijuttatás javasolt időpontjai a szárbaindulás és a virágzás. A két hatóanyag együttes alkalmazása biztonságos és hosszan tartó védelmet garantál. Az Azaka® Top Pack a kórokozó gombákellen megfelelő védelmet biztosít, hatására a lombozat tovább lesz zöld, ezáltal több tápanyag épülhet be a becőkbe, amely nagyobb termést eredményez. A kijuttatás javasolt permetlé mennyisége 250-400 l/ha. A kombináció rovarölő készítményekkel (Rapid® CS) jól keverhető. A permetezéskor a megfelelő fedettség és ezen keresztül a magasabb hatékonyság eléréséhez jó minőségű porlasztással rendelkező szórófejeket és 250-300 l/ha vízmennyiséget alkalmazzunk.

Azaka 

Kalászosokban a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – 2-3 szárcsomós állapotban - kell megkezdeni és szükség esetén megismételni a zászlóslevél megjelenésekor, illetve kalászhányás-virágzás idején.

Őszi káposztarepcében a készítmény a táblázatban felsorolt betegségek ellen használható fel, virágzáskor. Amennyiben a fertőzési viszonyok indokolják az őszi védekezést, azt más készítménnyel kell elvégezni.

Felszívódó hatású készítmény.
Hatásmechanizmus:
azoxistrobin: sejtlégzés gátló (FRAC kód: 11)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Riza 250 EW

Kalászosokban gabonalisztharmat ellen a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell alkalmazni. Szárbaindulás után a védekezés általában több betegség ellen irányul, ezért a kezelést megelőző jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végén-virágzás kezdetén végzett egy-egy permetezéssel.

Őszi káposztarepcében a készítményt tőlevélrózsás állapottól virágzásig célszerű kijuttatni.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagazoxistrobin + tebukonazol
Hatóanyag mennyiség250 g/kg+250 g/kg
GyártóFMC
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Azaka-Top-Pack-gombaol-I-4300.pdf Riza 250 EW engedélyokirat
Azaka-Top-Pack-gombaol-I-4301.pdf Azaka engedélyokirat
Azaka-Top-Pack-gombaol-I-4302.pdf Azaka
Azaka-Top-Pack-gombaol-I-4303.pdf Riza 250 EW
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó