preloader
Natur Biokál 02 / 1L növénykond.

Natur Biokál 02 / 1L növénykond.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

Minden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használható, önmagában vagy növényvédő szerekkel kombinálva. A készítmény használatával nagyobb, fényesebb, zöldebb klorofillban gazdagabb levelek fejlődnek. Javul az abiotikus-stressztűrőképesség pl. szárazság…stb. A magasabb kálium tartalom elősegíti a jobb vízháztartást, a vesszők beérését, zöldség kultúrák színeződését, íz anyagok kialakulását. Használata elsősorban a tenyészidő közepétől ajánlott egészen betakarításig, illetve lombhullásig.

A kezelések hatására nő a termés mennyisége és –minősége.

A növénykondicionálónak jelentős hatása van a kórokozókra és a kártevőkre, ezáltal a növény egészségügyi állapotára, kondíciójára és teljesítményére.

A terméket a Magyar Biokultúra Szövetség 2003. január 31-étől ökológiai gazdálkodáshoz használható készítményként tart számon. 2011. március 7-től a Biokontroll Hungária Kft is felvette a bio gazdálkodásban használható készítmények listájára.

Összetétele: 

  különböző gyógynövények speciális termálvizes kivonata (45%)

  biohumusz kivonat (40%)

  fahamu vizes kivonata (természetes lúgosító hatása van) (10%)

  illóolajok (5%)

  makro- és mikroelemek

  aminosavak

  más szerves savak

  gyökér növekedését serkentő anyagok

  enzimek

  fehérjék

Felhasználás:

A termék kontakt hatású, ezért csapadék és öntözés hatására lemosódik a növény felületéről.

– szántóföldi növények lombkezelésére 10-20 l/ha mennyiségben, a tenyészidőszak alatt 2-4 alkalommal, 5-6%-os töménységben kijuttatva,

– zöldségfélék lombkezelésére 10-15 l/ha mennyiségben, a tenyészidőszak alatt 4 alkalommal, 5-6 %-os töménységben kijuttatva,

– gyümölcskultúrákban: almában 15-20 l/ha mennyiségben, szederben 10 l/ha mennyiségben, szőlőben 15-30 l/ha mennyiségben a tenyészidőszak alatt 3-4 alkalommal, 5-6%-os töménységben kijuttatva.

– Kiskertben: 10 l vízhez 0,5 dl Biokal 02

A termékcsalád mindenki számára elérhető, mert a vásárláshoz nem szükséges növényvédelmi engedély. Házi kiskertekben is alkalmazva teljesen vegyszermentesen termelhető meg minden növény. 

Keverhetőség: 

A Natur Biokal termékcsalád tagjait réz tartalmú készítményekkel nem lehet keverni! A kemikáliákkal egy menetben való kijuttatás során felerősíti a növényvédő szer hatását, így a kezelések száma lecsökkenthető.

Amennyiben van lehetőség, a kijuttatást önmagában kell megoldani.

A Biokal 02 nem tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat. Biokal 02 környezetbarát, az állatokra, növényekre és emberekre nem káros.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóBIOKÁL
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó