preloader
Fitonatur Aktív 2 komponensû x 5L növénykondicionáló szer
Fitonatur Aktív 2 komponensû x 5L növénykondicionáló szer

Fitonatur Aktív 2 komponensû x 5L növénykondicionáló szer

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Leírás

 

Összetétel: 27 gyógy- és fűszernövény+komposzt

Dózis: 5-10 l/ha

1 db CSOMAG = 20 l gyógynövény komponens + 20 l  Chevron-Circle-Right  komposztalapanyag 

FitoNatur Aktív, két komponensű gyógynövényes növénykondícionáló stresszhelyezetekre

Rovarölő, rovarűző hatással (atkák, levél tetvek, lisztecske, fonálféreg, drótféreg, pajor, tripszárva, gyepi hangya,..)

Ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett termék!

Gondosan válogatott növényi összetevői a hasznos vegyületek tárházát biztosítják, ezeknek köszönhetjük sokrétű hatását.
Elsősorban a gyökérzet egészséges fejlődését segíti már a csíranövény kelésétől kezdve. A gyökérzóna mikrobiológiai folyamataira is kihat. Fokozza a növekedést, javítja a stressztűrő képességet.

 • A FitoNatur Aktív (növénykondicionáló, engedélyszám: 04.2/1538-1/2011) kizárólag természetes anyagok felhasználásával készül, hogy egészséges élelmiszerek előállítására alkalmas szántóföldi növényt, zöldséget, gyümölcsöt és szőlőt termelhessen a gazda.
 • E kétkomponensű növénykondicionáló 27 különböző gyógy- és fűszernövény kivonatával és kizárólag természetes anyagokat tartalmazó humuszanyag komposztkivonatával együtt segíti a tökéletes termés elérését, akár ökológiai gazdaságokban is.
 • A két komponens 1:1 arányú keveréke fokozza növények növekedését, erősíti stressztűrő képességüket, segíti a növény regenerálódását és távol tartja a rovarokat a növénytől.
 • Csak jelzésértékkel két dolog, hogy mitől is tud annyira hatékony lenni a FitoNatur Aktív:
  Chevron-Circle-Right a felhasznált 27 gyógy- és fűszernövényből 8 rendelkezik vírus-, 20 baktérium- és 15 gombafejlődésgátló-hatással, illetve olyan természetes segédanyagokkal, melyek számos növény saját védekezésének beindításához szükségesek (pl. phytoalexinek, PR fehérjék termelése).
 • Chevron-Circle-Right a kiváló minőségű komposztalapanyag hasznos mikroorganizmusokat (4x107 CFU) és tápanyagokat biztosít a növény felszínén, melyek segítik a növényt a betegségek elkerülésében és a tápanyagok hatékony felvételében.

MIÉRT is a FitoNatur Aktív? : 

 • vírus-, baktérium- és gombafejlődést gátló hatás
 • a növény saját védekezési rendszerének beindítása
 • a nem specifikus immunválasz kiváltásának beindítása még a kórokozók támadása előtt
 • ellenállóbbá teszi a növényt a kórokozókkal és kártevőkkel szemben
 • elősegíti a sejtek regenerálódását (rovarkárevők vagy fizikai, illetve fiziológiai sérülésből pl. szélverésből, fagyásból eredő sebek gyors gyógyulása)
 • javul az  anyagcsere, melynek köszönhetően növekszik a környezeti tolerancia, javul az ellenállóképesség, a tápanyagfelvétel hatékonysága
 • erős kelátképzők, melyek segítik a mikroelemek beépülését
 • az atkák, levél tetvek, lisztecske, fonálféreg, drótféreg, pajor, tripszárva, gyepi hangya, valamint számos más lombon és talajban élő vagy ott károsító rovar életkörülményeinek rontása
 • a feldúsult humuszanyag elősegíti a növekedést, a virágzást, a termésérést a gyökérzet erőteljesebb fejlődésén keresztül
   

ÖSSZETÉTEL:

FITONATUR AKTÍV (1) 27 gyógynövény kivonata
FITONATUR AKTÍV (2) komposztkivonat
HATÓANYAGTARTALOM (min).  (m/V%)
N 0,02/0,005
P2O5 0,05/0,02
K2O 0,09/0,02
Ca 0,03/0,02
Mg 0,01/0,005
Fe 0,002/0,004


FELHASZNÁLÁSI ELŐÍRÁS:

KÖZVETLENÜL A FELHASZNÁLÁS ELŐTT 1-1 arányban kell összekeverni a két komponenst, majd azonnal kijuttatni az alábbiak szerint: 

SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYEK 5-10 l/ha mennyiségben, 300-500 l/ha vízmennyiséggel a szár megnyúlásától 2-4 alkalommal, 1-2 hetes időközökben kijuttatva.
SZŐLŐ  2-4 alkalommal 5-10 l/ha mennyiségben, legfeljebb 1,5%-os töménységben, 10 cm-es hajtáshossztól 2-4 alkalommal 2 hetes időközökben kijuttatva.
GYÜMÖLCS 5-10 l/ha mennyiségben 300 l/ha vízmennyiséggel, lombosodástól 2-5 alkalommal 2 hetes időközömként kijuttatva
ZÖLDSÉGFÉLÉK Tápoldatozás esetén a palántanevelésnél 3-5 liter/ha mennyiségben 300 l/ha vízmennyiséggel, 2-4 alkalommal 10-14 napos időközönként kijuttatva.
LEVÉL- ÉS LOMBTRÁGYÁZÁS 5-10 l/ha mennyiségben 300 l/ha vízzel a tenyész időszak során 4-5 alkalommal 2 hetes időközökben kijuttatva.
GYEP MŰTRÁGYA, DÍSZNÖVÉNYEK,
DÍSZFÁK
5-10 l/ha mennyiségben 300 l/ha vízzel a vegetációs időszakban 4-5 alkalommal 2 hetes időközökben kijuttatva.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagT
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó