preloader
Successor TX 5L gyomirtó szer I.

Successor TX 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001681
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány, vetõmag)magról kelõ egy- és kétszikû gyomok1-4 l/hank
cirokmagról kelõ egy- és kétszikû gyomok3-4 l/ha60

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítményt vagy bármely más terbutilazin hatóanyagot tartalmazó készítményt ugyanazon a területen hektáronként háromévente egyszer lehet kijuttatni.

Kukorica (takarmány, vetőmag) kultúrában a készítményt preemergens kijuttatás esetén 4,0 l/ha dózisban, a kukorica vetése után, kelése előtt kell kipermetezni, jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre. A korai posztemergens állománykezelést 3,0 l/ha dózissal kell elvégezni, a kukorica 1-3 leveles, a magról kelő kétszikűek sziklevelestől 4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 leveles fenológiai állapotában, nikoszulfuron, vagy rimszulfuron hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával tankkombinációban. A kombináció erős köles fertőzésnél is hatékonyan alkalmazható. Amennyiben a területen évelő kétszikű gyomfajok (Cirsium arvense, Convulvulus arvensis, Calystegia sepium) is előfordulnak, úgy rimszulfuron és dikamba hatóanyagú készítménnyel kombinációban javasoljuk kijuttatni, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával. Ez esetben a Successor TX dózisa 1,0 l/ha. Preemergens kijuttatásnál hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék hatására a készítmény a kukorica levelén fitotoxikus elváltozásokat okozhat.

Kukoricavonalak gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntaró véleményét is meg kell kérni. Kukoricavonalakban kombinációban csak azokban engedélyezett készítményekkel juttatható ki.

Cirok kultúrában vetés után, kelés előtt (preemergensen) 4,0 l/ha dózisban kell kijuttatni, jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre. A korai posztemergens állománykezelést 3,0 l/ha dózissal kell elvégezni, a cirok 1-3 leveles, a magról kelő kétszikűek sziklevelestől 4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 leveles fenológiai állapotában.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, viszont őszi kalászosok, tavasszal pedig cukorrépa és tavaszi káposztarepce csak legalább 20 cm mély szántást követően vethetőek.

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor csak kukorica vethető.

A terbutilazin hatóanyag a HRAC „C” (HRAC 5), fotoszintézis gátló herbicidek a PS-II fotokémiai rendszerben herbicidcsoporton belül a szimmetrikus triazinok hatóanyagcsoportba sorolható, a petoxamid hatóanyag pedig a HRAC „K3” (HRAC 15), fehérje és nukleinsav szintézist gátló herbicidcsoporton belül a klóracetamid hatóanyagcsoportba.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpetoxamid + terbutilazin
Hatóanyag mennyiség300 g/l + 187,5 g/l
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Successor-TX-5L-gyomirto-szer-I-5248.pdf Successor TX
Successor-TX-5L-gyomirto-szer-I-5249.pdf Successor TX engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó