preloader

Refine 50 SX + Trend gyomirtó csomag I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

100gr Refine 50 SX + 1L Trend

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Leírás

Refine 50 SX

Előírt növényvédelmi technológia:

Kukoricában a kezelést a kukorica 2-5 leveles fejlettségekor kell elvégezni. A legjobb hatást a gyomok 2-4 leveles fenológiai állapotában lehet elérni. A készítmény a következő gyomnövények ellen hatékony: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp., Ambrosia elatior, Atriplex patula, Datura spp., Galeopsis spp., Helianthus annuus-árvakelésű napraforgó, Hibiscus trionum, Polygonum spp., Raphanus raphanistrum, Rumex spp., Sinapis arvensis, Xanthium spp.

A hatás nem ionos nedvesítő szer (Trend 90) hozzáadásával fokozható, ennek a 15 g/ha-os mennyiség alkalmazásánál van fokozott jelentősége. Száraz időjárás esetén a nedvesítő szer hozzáadása elősegíti a gyomirtó szer felszívódását, ill. hatáskifejtését az arra érzékeny gyomnövények esetében. Hatáskiegészítésre tankkeverék formájában kombinálható a kukoricában engedélyezett terbutilazin hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerekkel.

A hektáronként alkalmazható terbutilazin hatóanyag nem haladhatja meg a 750 g-ot. Az engedélyezettnél magasabb dózis, vagy a nem megfelelő fenológiai állapotban végzett kezelés a kukoricát károsíthatja. A készítmény a talajban nem perzisztens, így a vetésváltást nem zavarja.

Szójában a kezelést az első hármasan összetett valódi levelének megjelenésétől a kultúrnövény 10-15 cm-es fejlettségéig kell elvégezni. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. A szer esetenként enyhe növekedésbeli depressziót, levélsárgulást okozhat, de ezeket a tüneteket a szója maradéktalanul kinövi. A gyomirtó hatás fokozására a készítményhez Trend 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %-os koncentrációban. 25 5C fok feletti hőmérsékleten, stresszhelyzetben lévő szójában a fokozott fitotoxicitási veszély miatt a kezelés nem ajánlott.

Lucernában a készítmény második éves lucerna gyomirtására alkalmazható. A kezelést a kultúrnövény nyugalmi időszakában kell elvégezni, késő ősszel, vagy kora tavasszal. Megkésett kezelés esetén a készítmény az új sarjakat károsíthatja. A gyomirtó hatás fokozására a készítményhez Trend 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %-os koncentrációban.

Réten és legelőterületen a készítményt kora tavasszal kell kijuttatni, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-6 leveles állapotában. A gyomirtó hatás Trend 90 (0,05%) hozzáadásával fokozható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Trend

Hatásmód és hatékonyság

Trend® 90 nedvesítőszer javítja a hatóanyag működését és/vagy módosítja a permetlé (oldat) fizikai-kémiai tulajdonságait. Lényegében megnöveli a hatóanyag mennyiségét a hatás helyén, melyet nagyban befolyásol a célfelület, esetünkben a gyomnövények levélfelszíne, ahol a permetlé cseppnek először meg kell tapadnia. Az eredmény nagyobb hatékonyság és változatlan szelektivitás.

Amit a permetezőszer-segédanyag biztosít:

  • Egyöntetűvé teszi a növényvédő szer eloszlását.
  • Szorosabb érintkezést biztosít a célzott felülettel.
  • Megelőzi vagy késlelteti a permetlében a készítmények kicsapódását vagy a kristályosodását.
  • Lassítja a permetcsepp beszáradását.
  • Javítja a stabilitást és csökkenti a hatóanyag-veszteségeket

Adagolás: szántóföldi kultúrák, vasúti pályatestek szulfonil-karbamidok hatásfokozására 0,05-0,1% - 200-300 liter víz/ha

A permetlé készítésekor először a szulfonil-karbamid típusú gyomirtó szert kell bekeverni, majd (ha van) a kombinációs partnert, legvégül a nedvesítőszert.

Légi kijuttatás: Csak a légi kijuttatással engedélyezett szulfonil-karbamidokkal együttesen, azok engedélyokirata szerint.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó