preloader
Metkon 5L gombaölõ szer I.

Metkon 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001641
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi, tavaszi), árpa (tavaszi, õszi), rozs, tritikálekalászfuzáriózis, lisztharmat, rozsda, pirenofórás (helmintospóriumos), szeptóriás levélfoltosság1,2 l/ha35
káposztarepce (õszi)fagykár csökkentés, növekedés lassítása0,7-1,0 l/ha56
káposztarepce (õszi)alternáriás betegségek1 l/ha56

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Kalászosokban bokrosodás végétől a virágzás végéig a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek kialakulásakor kell elvégezni és szükség esetén megismételni. Kalászfuzáriózis ellen a gombaölő szert célzottan, kalászhányás után, a virágzás idején kell kijuttatni, biztosítva a kalász egyenletes permetlé fedettségét.

Őszi káposztarepcében a kifagyás csökkentése céljából a kezelést ősszel, a kultúrnövény 4-8 leveles állapotában javasolt elvégezni. Növekedésgátlás (retardálás) és a megdőlés csökkentése érdekében ősszel, a repce 4-8 leveles állapotában, vagy tavasszal, a szárbaindulás időszakában szükséges permetezni. Alternáriás betegség ellen a gombaölő szert 1,0 l/ha dózisban tavasszal, a repce szárbaindulásától a becőképződésig javasolt kijuttatni.

Hatásmechanizmus:

A metkonazol szterolbioszintézist gátló, felszívódó hatóanyag. FRAC kód: 3

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetkonazol
Hatóanyag mennyiség60 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Metkon-5L-gombaol-szer-I-8694.pdf Metkon 60 biztonsági adatlap
Metkon-5L-gombaol-szer-I-8695.pdf Conatra engedélyokirat
Metkon-5L-gombaol-szer-I-8696.pdf Metkon 60 származtatott engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó