preloader

Importált termékek

Kideka 5L gyomirtó szer I.

Kideka 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001762
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    NUFARM

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány, csemege)magról kelõ kétszikû gyomok1-1,5 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Használat előtt alaposan felrázandó!

A növényvédő szer kiürített csomagolóeszközét legalább háromszor, az űrtartalom 10%-ának megfelelő vízmennyiséggel ki kell öblíteni, és a vizet az adott permetlé készítéséhez kell felhasználni.

Kukoricában (takarmány, csemege) a készítményt posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles fejlettségétől 8 leveles állapotáig, a szőrős disznóparéj (Amaranthus retroflexus), a fehér libatop (Chenopodium album), a fekete csucsor (Solanum nigrum) és a csattanó maszlag (Datura stramonium) ellen kell kijuttatni 0,5 l/ha dózisban, a gyommnövények 2-6 valódi leveles fejlettségekor.

A készítmény 0,5 l/ha dózisban a következő magról kelő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: fehér libatop (Chenopodium album), csattanó maszlag (Datura stramonium), szőrös disznóparéj (Amaranthus retroflexus), fekete csucsor (Solanum nigrum).

Mérsékelten érzékeny gyomfajok: lapulevelű keserűfű (Persicaria lapathifolia), baracklevelű keserűfű (Persicaria maculosa), bojtorján szerbtövis (Xanthium strumarium).

Mérsékelten ellenálló fajok: parlagfű (Ambrosia artemisiifolia), selyemmályva (Abutilon theoprasti), varjúmák (Hibiscus trionum).

Ellenálló fajok: egynyári szélfű (Mercurialis annua), kakaslábfű (Echinochloa crus-galli), fakó muhar (Setaria pumila).

A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni és a tartályt, a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel!

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, ha a készítmény kijuttatása július 1. előtt történt a jó mezőgazdasági gyakorlat elveivel összhangban. Érzékeny kétszikű kultúra (cukorrépa, pillangós kultúrák, őszi káposztarepce, napraforgó és zöldségfélék) termesztése legalább 15 cm mély szántás után javasolt. Kalászosok, angolperje és olaszperje vetése szántás nélkül is lehetséges.

A kultúrnövény kipusztulása esetén kukorica, tavaszi árpa, mák vagy pohánka vethető.

Csemegekukoricában a készítmény használatára vonatkozóan a felhasználás előtt a fajtafenntartó véleményét is ki kell kérni.

Hatásmechanizmus:

A mezotrion hatóanyag a HRAC „F”, pigment bioszintézist gátló herbicidcsoporton belül az „F2” plasztokinon bioszintézist gátló (4-HPPD gátló) hatású triketonok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmezotrion
Hatóanyag mennyiség100 g/l
GyártóNUFARM
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Kideka-5L-gyomirto-szer-I-6774.pdf Kideka biztonsági adatlap
Kideka-5L-gyomirto-szer-I-6775.pdf Kideka engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó