preloader
Exirel SE 1L rovarölõ szer I.

Exirel SE 1L rovarölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001662
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma, körte, birs, naspolyaalmailonca, almamoly, körtemoly, sodrómolyok0,5-0,9 l/ha7
szilvaalmailonca, szilvamoly, kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló0,5-0,75 l/ha7
cseresznye, meggyalmailonca, cseresznyelégy, foltosszárnyú muslica, kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló0,5-0,75 l/ha7
szõlõtarka szõlõmoly, foltosszárnyú muslica, szõlõkabóca0,5-0,9 l/ha10
ribiszke, köszméte, áfonyafoltosszárnyú muslica, araszolólepkék, sodrómolyok0,5 l/ha3

Leírás

Almában, körtében, birsben és naspolyában sodrómolyok, almailonca, alma- és körtemoly elleni védekezés szükségességéről a kártevők egyedszámának felmérése alapján lehet dönteni. Sodrómolyok esetében az első kezeléseket az áttelelő lárvák ellen kell időzíteni. Tenyészidőszakban a sodrómolyok további nemzedékei, az almailonca, az alma- és körtemoly esetében feromoncsapdákkal végzett előrejelzés alapján a fiatal lárvastádiumok (L1-L2) ellen kell időzíteni a permetezést, a tömeges lárvakelés idején. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén a kezelést 10 nap múlva szükséges megismételni.

Szilvában a kis és nagy téliaraszoló esetében a kezeléseket a kelő lárvák ellen kell időzíteni. Almailonca és szilvamoly esetében feromoncsapdákkal végzett előrejelzés alapján a fiatal lárvastádiumok (L1-L2) ellen kell időzíteni a védekezést, a tömeges lárvakelés idején.

Cseresznyében és meggyben a kis és nagy téliaraszoló esetében a kezeléseket a kelő lárvák ellen kell időzíteni. Cseresznyelégy és foltosszárnyú muslica ellen a tömeges rajzás kezdetekor kell védekezni.

Szőlőben a tarka szőlőmoly ellen a védekezést feromoncsapdás előrejelzés alapján, a fiatal lárvák megjelenésekor ajánlott végrehajtani. Nagy egyedszámú, elhúzódó rajzás esetén a permetezést 14 nap elteltével szükséges megismételni. Szőlőkabócák ellen a fiatal lárvastádiumok (L1-L3) megjelenésekor célszerű elvégezni a permetezést, a foltosszárnyú muslica ellen a tömeges imágórajzás kezdetekor kell védekezni.

Ribiszke, köszméte és áfonya kultúrákban tenyészidőszakban a sodrómolyok valamint az araszolólepkék esetében feromoncsapdákkal végzett előrejelzés alapján a fiatal lárvastádiumok (L1-L2) ellen kell időzíteni a permetezést, a tömeges lárvakelés idején. A foltosszárnyú muslica ellen az illatcsapdás rajzásmegfigyelés alapján az imágórajzás kezdetekor kell védekezni.

Gyümölcs kultúrákban kézi permetező használata nem engedélyezett!
Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagciántraniliprol
Hatóanyag mennyiség100 g/l
GyártóFMC
RendeltetésRovarölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Exirel-SE-1L-rovarol-szer-I-9228.pdf EXIREL SE_50000082_SDS_HU_HU
Exirel-SE-1L-rovarol-szer-I-9229.pdf Exirel engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó