preloader
Tropotox XT 5L gyomirtró szer I.

Tropotox XT 5L gyomirtró szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
zöldborsó, szárazborsómagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok2-4 L/ha28

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Borsóban a készítményt a kultúrnövény 10-15 cm-es fejlettségi állapotában (3 leveles fejlettségi állapotától a szárbaindulás kezdetéig) kell kijuttatni, magról kelő és évelő kétszikű gyomokkal fertőzött területeken 2,0-4,0 l/ha dózisban.

A készítmény a következő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: libatop fajok (Chenopodium spp.), mezei acat (Cirsium arvense) és csorbóka fajok (Sonchus spp.). Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) mérsékelten érzékeny a készítményre. Csapadékos időjárás esetén a kezelést 2-3 csapadékmentes nap elteltével lehet végezni. A túl korai, vagy késői kezelés a kultúrát károsíthatja. Optimális időben végzett kezelésnél is megfigyelhető enyhe torzulás, csavarodás, illetve a borsó vegetációs ideje meghosszabbodhat.

Az MCPB hatóanyag a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a fenoxi-alkánkarbonsavak hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagMCPB Na
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó