preloader
Titus 25 DF 0,1kg+ Trend 1L gyomirtó szer I.

Titus 25 DF 0,1kg+ Trend 1L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

100gr Titus 25 Df + 1L Trend

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000334
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány,siló)magról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok40-60 g/hank
burgonya (étkezési)magról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok40-60 g/hank
paradicsommagról kelõ és évelõ egyszikû,magról kelõ kétszikû gyomok30-60 g/hank

Leírás

Kukorica: A kezelést posztemergensen, a kukorica 2-8 leveles fejlettségénél lehet elvégezni. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, azok 1-3 leveles állapotában 40-50 g/ha, gyökérváltásuk után 50-60 g/ha a szükséges szermennyiség. Évelő egyszikűek ellen a kezelést azok 10-20 cm-es nagyságánál kell elvégezni, 40-60 g/ha szermennyiség felhasználásával. Magról kelő kétszikű gyomnövények esetében azok 2-4 leveles fejlettségénél, Cirsium arvense ellen annak tőlevélrózsás állapotában van a kijuttatás optimális időpontja. Erős gyomfertőzés esetén 2-3 hetes időkülönbséggel megosztott kezelés is végezhető. Osztott kezelés esetében sem lehet a szermennyiség 60 g/ha-nál több. A készítményt finom porlasztással kell kipermetezni etoxilált izodecil alkohol adalékanyag 0,1 %-os dózisának hozzáadásával. A szer nem használható olyan területeken, ahol előzőleg szerves foszforsavészter típusú talajfertőtlenítő szert alkalmaztak. A kukoricában állományban történt szerves foszforsavészter felhasználás utáni Titus 25 DF kezeléshez 7 nap várakozási időt kell betartani. +10°C-nál tartósan alacsonyabb, vagy +25°C-nál magasabb hőmérséklet esetén a készítmény nem használható. A készítmény nem hatásos az ALS rezisztens fenyércirok ellen.
 
Étkezési burgonya: a készítményt a kultúrnövény kelése után 10-20 cm-es fejlettségekor kell kijuttatni. A magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3, a magról kelő kétszikűek 2-4 leveles fejlettségükkor, az évelők az intenzív növekedési szakaszukban 10-20 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. A kezelés időpontját úgy kell megválasztani, hogy a kijuttatáskor, ill. a rákövetkező 6 órán belül a hőmérséklet 25oC fölé ne emelkedjen. A készítmény kijuttatásakor etoxilált izodecil alkohol adalékanyag 0,1 %-os dózisát célszerű alkalmazni.
 
Paradicsom: A készítmény a palántázott és helyrevetett paradicsom posztemergens gyomirtására alkalmazható. Palántázott paradicsom esetén a palántázási stressz elmúlta után, helyrevetés esetén a kultúrnövény 2-4 leveles fejlettségekor kell a szert kijuttatni. Esetenként a készítmény helyrevetett paradicsomban enyhe növekedésgátlást okozhat. A készítmény osztott kezelés (30-30 g/ha) formában is kijuttatható, ez esetben a két kezelés között 14 nap eltelte szükséges. A kívánt gyomirtó hatás eléréséhez minden esetben 0,1% etoxilált izodecil alkohol adalékanyagot kell a permetléhez hozzáadni, a tartamhatás növelésére metribuzin hatóanyag tartalmú készítmény hozzáadása javasolt.
 
Légi kijuttatás: takarmány kukoricában, 50 g/ha szermennyiséggel, 60 l/ha vízzel, kizárólag merevszárnyú géppel kijuttatva, 1 ml/l mennyiségű etoxilált izodecil alkohol adalékanyag felhasználásával. A kezelést csak az elsodródás megakadályozását figyelembe vevő technológiával, a légi kezelésre vonatkozó jogszabályok betartásával szabad végezni.
 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrimszulfuron
Hatóanyag mennyiség25%
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Titus-25-DF-01kg-Trend-1L-gyomirt-sz-I-222.pdf titus_25_wg_msds_4_0_corteva
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó