preloader
Rinidi WG 440g gyomirtó szer I.

Rinidi WG 440g gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica (takarmány)magról kelõ kétszikû gyomok330-440g/hank

Leírás

A takarmány kukoricában posztemergens gyomirtó szere  

Az RiNiDi™ WG gyomirtó permetezőszer három hatóanyag, a rimszulfuron, a nikoszulfuron és a dikamba gyári kombinációja.

A rimszulfuron és a nikoszulfuron a szulfonilkarbamidok csoportjába tartozik. Ez a két hatóanyag a xilemben (a gyökértől a hajtások felé) és a floemben (a levelektől a gyökér felé) egyaránt mozog (transzlokálódik). A növény sejtjébe bejutva gátolják az aminosavak (ALS) bioszintézisét. Leállítják a sejtosztódást, a gyökérmerisztéma (osztódó szövet)- és a hajtás szövetek károsodnak, ezért a növény gyökér- és hajtás növekedése leáll, a levelek pedig elszíneződnek.

rimszulfuron és a nikoszulfuron hatóanyagok felszívódása 1-2 óra alatt megtörténik, de a gyomnövények pusztulási folyamata (adagtól, időjárástól, hőmérséklettől, talaj pH-tól függően) általában 7-17 nap.

dikamba hatóanyag benzoesav-származék, mely a HRAC „O” herbicid csoporton belül az aromás karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolható. Tipikus auxin-tüneteket okoz, a sejtek koordinálatlan osztódással reagálnak a hatóanyagra, torz növekedés kezdődik, a gyomok növekedése leáll, torzulást, szallagosodást, lankadást, majd pusztulást vált ki. A dikamban szállítódik gyökér- és csúcsi irányba egyaránt. Bizonyos idő elteltével a hatóanyag lejut a gyökérbe, a föld alatti hajtásokban, ahol gátolja az újabb hajtások kialakulását.

RiNiDi™ WG gyomirtó permetezőszerrel üzemi szempontból eredményesen védekezhetünk az apró szulák (Convolvulus arvensis), a boglárkafélék (Ranunculaceae), a csattanó maszlag (Datura stramonium), a csorbóka fajok (Sonchus sp.), a disznóparéjok (Amaranthus sp.), az egyéves szélfű (Mercurialis annua), a fakó muhar (Setaria pumila), a fekete ebszőlő (Solanum nigrum), a fenyércirok (Sorghum halepense), a gyakori gombvirág (Galinsga parviflora), a hélazab (Avena fatua), a kakaslásbfű (Echinochloa crus-galli), a kányazsázsa fajok (Diplotaxis sp.), a keserűfű fajok (Persicaria sp.), a köles fajok (Panicum sp.), a közönséges aggófű (Senecio vulgaris), a laboda fajok (Atriplex sp.), a libatop fajok (Chenopodium sp.), s lórom fajok (Rumes sp.), a mezei acat (Cirsium arvense), a mezei menta (Mentha arvensis), a mezei tarsóka (Thlaspi arvense), a napraforgó árvakelés (Helianthus annuus), a nagy széltippan (Apera spica-venti), az olasz perje (Festuca perennis), az orvosi füstike (Fumaria officinalis), a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia), a parlagi ecsetpázsit (Alopecurus mysosuroides), a pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), a pipacs (Papaver rhoas), a pirók ujjasmuhar (Digitaria sanguinalis), a ragadós galaj (Galium aparine), a ragadós muhar (Setaria verticillata), a repcsényretek (Raphanus raphanistrum), a selyemmályva (Asclepias syriaca), a sövényszulák (Calystegia sepium), a szerbtövis fajok (Xanthium sp.), a szikfű fajok (Matricaria sp.), a tarackbúza (Elymus repence), a tarka kenderkefű (Galeopsis tetrahit), a tarló tisztesfű (Stachys annua), a tyúkhúr (Stelleria media), a vadrepce (Sinapis arvensis), a varjúmák (Hibiscus trionum) és a zöld muhar (Setaria viridis) ellen.

A RiNiDi™ WG alkalmazásának előnyei:

  • széles hatásspektrummal rendelkezik
  • az évelő kétszikű gyomnövények ellen is hatékony
  • költséghatékony megoldás

A RiNiDi™ WG felhasználható:

A készítményt a kukorica 3-6 leveles fenológiai állapotában kell kipermetezni, amikor a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3 levelesek, az évelő egyszikűek átlagos magassága 15-25 cm. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában, az apró szulák (Convolvulus arvensis) és a sövényszulák (Calystegia sepium) 15-20 cm-es fejlettségekor.

Felhasználható önmagában 330 – 440 g/ha mennyiségben, vagy osztott kezelés formájában 220 g/ha + 220 g/ha dózissal. Osztott kezelés esetén a két kezelés időpontja között 8-10 napos eltérésnek kell lennie. Évelő egy- és kétszikű gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell felhasználni.

A készítményhez a gyomirtó hatás fokozása érdekében etoxilált izodecil alkohol összetételű nedvesítőszer hozzáadása szükséges 0,1 %-os koncentrációban.

A permetlé készítésekor először a gyomirtó szereket kell bekeverni, majd ezt követően a nedvesítőszert.

A rimszulfuron és a nikoszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működését gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik. A dikamba hatóanyag a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aromás karhonsavak hatóanyagcsoportba tartozik

Légi kijuttatása nem engedélyezett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagDikamba + nikoszulfuron + rimszulfuron
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó