preloader
Rim 25 WG 0,2kg gyomirtó szer I.

Rim 25 WG 0,2kg gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Kukorica (takarmány)magról kelõ egy és kétszikû gyomok40-60g/haNK
Burgonyamagról kelõ egy és kétszikû gyomok40-60g/haNK

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukoricában (takarmány) a készítményt posztemergensen, a kultúrnövény kelése után, annak 3-7 leveles fejlettségekor kell kijuttatni. A magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, azok 1-3 leveles állapotában 40-50 g/ha, gyökérváltásuk után 50-60 g/ha a szükséges szermennyiség. Évelő egyszikűek ellen a kezelést azok 10-20 cm-es nagyságánál kell elvégezni, 40-60 g/ha szermennyiség felhasználásával. A készítményre érzékeny magról kelő kétszikű gyomnövények esetében azok 2-4 leveles fejlettségénél van a kijuttatás optimális időpontja.

Burgonyában a készítményt posztemergensen, a kultúrnövény kelése után, annak 10-20 cm-es fejlettségekor kell kijuttatni 40-60 g/ha dózisban. A magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles fejlettségükkor, az évelő egyszikűek az intenzív növekedési szakaszukban 10-20 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. A kezelés időpontját úgy kell megválasztani, hogy a kijuttatáskor, illetve a rákövetkező 6 órán belül a hőmérséklet 25°C fölé ne emelkedjen.

A gyomirtó hatás fokozásának érdekében a permetléhez minden esetben nedvesítő szer hozzáadása szükséges.

A készítmény nem használható olyan területen, ahol a kukorica vetése előtt szerves foszforsav-észter hatóanyagú rovarölő szerrel talajfertőtlenítést végeztek. Szerves foszforsav-észterrel kezelt állományban csak a kezelést követő 7 nap elteltével végezhető a készítménnyel gyomirtás.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Kertészeti, zöldség és dísznövény kultúrák vetése, telepítése előtt kérje ki a gyártó cég munkatársainak véleményét!

Ha a készítménnyel kezelt kultúrnövény kipusztul, akkor a kezelt területre csak kukorica vethető.

A rimszulfuron hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrimszulfuron
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó