preloader
Racer 25 EC 1L gyomirtó szer I.

Racer 25 EC 1L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000257
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  ADAMA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
napraforgómagról kelõ kétszikû gyomok2-3 l/hank
burgonya (étkezési)magról kelõ kétszikû gyomok2-2,2l/ha90
sárgarépa,petrezselyemmagról kelõ kétszikû gyomok2l/ha90

Leírás

Napraforgóban preemergens kijuttatás esetén benfluralin hatóanyagú készítménnyel alapkezelt területen önmagában, egyebekben a napraforgóban preemergensen kijuttatásra engedélyezett egyszikűeket irtó készítmények engedélyokiratban előírt dózisával tankkombinációban juttatható ki. A készítményt napraforgóban vetés előtt benfluralin hatóanyagú szer engedélyokiratban előírt dózisávall tankkombinációban is kijuttathatjuk, ez esetben a permetezést követően 6-8 cm mélyen azonnal a talajba kell dolgozni. A Racer dózisát a talaj típusától, a gyomfajok összetételétől és a gyomosodás várható mértékétől függően kell megválasztani.

Sárgarépa, petrezselyem kultúrákban vetés után, kelés előtt preemergensen kell kipermetezni a Racert. A készítmény elsősorban a magról kelő kétszikű gyomnövények ellen hatékony.

Burgonyában a kezelést a végleges bakhátak kialakítása után, a burgonya kelése előtt kell elvégezni. A készítmény a magról kelő kétszikű gyomnövények ellen hatékony. Hatáskiegészítés céljából burgonyában magról kelő egyszikű gyomnövények ellen engedélyezett egyszikűirtó készítmények engedélyokiratban előírt dózisával kombinálható. Esetenként a Racer a kultúrnövényen levélérmenti sárgulást okozhat, melyet az maradéktalanul kinő.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

HATÁS FELTÉTELE, HATÁSSPREKTUM:

Bedolgozásos technológiánál egy órán belül a talajba kell dolgozni 2 cm mélyen, preemergensen kijuttatva a hatáskifejtéshez a kezelés utáni két héten belül 5-10 mm bemosó csapadék szükséges.

Érzékeny nyomnövények: parlagfű, disznóparéj-félék, selyemmályva, libatopfélék, gyakori gombvirág, ragadós galaj, ebszíkfű, keserűfű-félék, repcsényretek, veronika-fajok, vadrepce, tyúkhúr.

FONTOSABB KOMBINÁCIÓK ÉS AZOK ELŐNYEI:

Preemergensen Racer 2,5 l/ha + s-metolaklór 1,5 l/ha dózisa javasolt (DuRACER).

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

 • parlagfű elleni hatékonysága kiemelkedő
 • helyzeti szelektivitással rendelkezik, ezért az egyik legbiztonságosabb gyomirtó szer
 • kiváló kétszikűirtó hatása mellett jelentős mellékhatással rendelkezik a magról kelő egyszikűek ellen is

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: napraforgó: nincs korlátozás, burgonya, sárgarépa, petrezselyem: 90 nap

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagfluorkloridon
Hatóanyag mennyiség25%
GyártóADAMA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Racer-25-EC-1L-gyomirto-szer-I-187.pdf RACER_hu_v3
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó