preloader
Pantera 40 EC 10 L gyomirtó szer I.

Pantera 40 EC 10 L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000426
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    UPL

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaegynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaaz)évelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/ha60
cukorrépa,borsó (száraz),õszi káposztarepce,tavaszi repce,napraforgó,burgonyaévelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/ha60
olajretekegynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/hank
olajretekévelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/hank
vöröshagyma (magvetés)egynyári egyszikû gyomok0,8-1,5 l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: fenyércirok1-1,5l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: közönséges tarackbúza1,8-2,25l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok:csillagpázsit2-2,25l/ha30
vöröshagyma (magvetés)évelõ egyszikû gyomok: gabona árvakelés0,6-1l/ha30

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Száraz borsóban a kultúrnövény 2 leveles állapotától az első virágszirmok láthatóvá válásáig kell a készítményt kijuttatni.

Napraforgóban a kezelést a kultúrnövény 2 leveles állapotától csillagbimbós állapotáig kell elvégezni.

Cukorrépában és burgonyában a kezelést a kultúrnövény 2 leveles állapotától sorzáródás végéig kell elvégezni.

Őszi káposztarepcében és tavaszi repcében a kezelést a kultúrnövény szikleveles állapotától a virágbimbók megjelenéséig kell elvégezni.

Olajretekben a kezelést a kultúrnövény 2 leveles állapotától a virágbimbók megjelenéséig kell elvégezni. A kezelt termény kizárólag vetőmag előállítás céljára vagy zöldtrágyaként hasznosítható!

Magról vetett vöröshagymában a készítményt a kultúrnövény két valódi leveles korától annak 50 %-os dőléséig lehet kijuttatni. Csapadékos időjárás esetén pár napot várni kell a kezeléssel, amíg a hagymán a védő viaszréteg regenerálódik.

A felsorolt kultúrákban a kijuttatás időpontját és a szer dózisát az egyszikű gyomfajok előfordulása és azok fejlettsége határozza meg.

Az egynyári egyszikű gyomfajok 1-3 leveles korában 0,8-1,0 l/ha, 3-5 leveles korában 1,0-1,2 l/ha, az 5 levelesnél idősebb gyomnövények esetében 1,2-1,5 l/ha dózisban kell a készítményt alkalmazni.

Az évelő egyszikű gyomok esetében a dózist a fajok függvényében kell meghatározni: fenyércirok (Sorgum halepense) ellen 1,0-1,5 l/ha, közönséges tarackbúza (Elymus repens) ellen 1,8-2,25 l/ha, csillagpázsit (Cynodon dactylon) ellen 2,0-2,25 l/ha a szükséges szermennyiség. Gabona árvakelés ellen a készítményt 1-3 leveles korban 0,6-0,8 l/ha, 3-5 leveles korban 0,8-1,0 l/ha dózisban kell alkalmazni.

A kezelés hatására a gyomnövények növekedése egy-két napon belül leáll, majd a legfiatalabb leveleken kb. 7-10 nap múlva nekrotikus foltok jelennek meg, amelyek gyorsan szétterjednek az egész levélfelületen. A dózistól és az időjárástól függően kb. 14-21 napon belül a gyomnövény elpusztul. A készítmény gyári kiszerelése hatásfokozó adalékanyagot tartalmaz. A készítményt hektáronként 200- 300 liter vízzel kell kipermetezni, finom porlasztással. A vízmennyiség meghatározásánál a gyomok fejlettségét, borítását figyelembe kell venni.

Normál vetésváltás esetén bármilyen kétszikű szántóföldi kultúrnövény és kalászos kultúra vethető a normál vetésidő betartásával.

A kultúrnövény kipusztulása esetén bármilyen kétszikű kultúra vethető, míg a kalászos kultúrák 4 hét után vethetőek.

A kizalofop-P-tefuril hatóanyag a HRAC „A”, acetil-koenzim-A-karboxiláz gátló (ACCáz gátló) herbicidcsoporton belül az ariloxi-fenoxi-propionátok hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagkizalofop-p-tefuril
Hatóanyag mennyiség40 g/l
GyártóUPL
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Pantera-40-EC-10-L-gyomirto-szer-I-7246.pdf Pantera 40EC engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó