preloader
Lumax 5L gyomirtó szer I.

Lumax 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000323
  • Forgalmi kategória:
    I
  • Gyártó:
    SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica(takarmány,vetõmag,csemege)magról kelõ egy és kétszikû gyomok4-5 l/hank

Leírás

A készítményt vagy bármely más terbutilazin hatóanyagot tartalmazó készítményt ugyanazon a területen hektáronként háromévente egyszer maximum 850 g terbutilazint tartalmazó dózisban lehet kijuttatni.

A készítményt a kukorica vetése után, kelése előtt (preemergensen) kell kipermetezni jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre 4,5-5,0 l/ha dózisban. Korai posztemergensen, a kukorica fejlettségétől függetlenül, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomnövények 1- 3 leveles fejlettségi állapotában kell a készítményt kijuttatni, 4,0-4,5 l/ha dózisban. Egy tenyészidőszakban mezotrion hatóanyagú készítménnyel csak egy kezelés engedélyezett. A készítmény kijuttatásával azonos évben vethető őszi kalászos, vagy őszi káposztarepce. Az utóbbi vetése előtt mélyszántást kell végezni.

A Lumax kijuttatását követő év tavaszán, kisebb, mint pH 6 értékű talajokon cukorrépa, pillangós növények, burgonya, levélzöldségek nem vethetők. Extrém száraz időjárási viszonyok fokozzák az utóhatás kockázatát. Csemegekukoricában, illetve vetőmag előállításban a készítményhasználatára vonatkozóan a felhasználás előtt a fajtafenntartó véleményét is ki kell kérni.

A mezotrion hatóanyag a HRAC „F”, pigment bioszintézist gátló herbicidcsoporton belül az „F2” plasztokinon bioszintézist gátló (4-HPPD gátló) hatású triketonok hatóanyagcsoportba tartozik.

Az S-metolaklór hatóanyag a HRAC „K”, növekedésgátló, csírázásgátló herbicidcsoporton belül az „K3” fehérje és nukleinsavszintézist gátló hatású klóracetanilid hatóanyagcsoportba tartozik.

A terbutilazin hatóanyag a HRAC „C”, fotoszintézis gátló herbicidek a PS-II fotokémiai rendszerben herbicidcsoporton belül a szimmetrikus triazinok hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmezotrion + S metolaklór + terbutilazin
Hatóanyag mennyiség37,5g/l+375 g/l+125 g/l
GyártóSYNGENTA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Lumax-5L-gyomirtoszer-I-214.pdf lumax-a13789c-7-0-sds
Lumax-5L-gyomirtoszer-I-9241.pdf Lumax engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó