preloader
Listego Plus 5 L gyomirtó szer I.

Listego Plus 5 L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001187
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
napraforgó (imidazolinon ellenálló)magról kelõ egy és kétszikû gyomok1,2-2 l/hank

Leírás

„A Listego Plus azonos a 04.2/10624-1/2015 NÉBIH számon engedélyezett Pulsar Plus gyomirtó permetezőszerrel.”

A készítmény ugyanazon a területen egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

CLHA Plus gént tartalmazó napraforgóban (Clearfield Plus, CL Plus, CLP) a készítményt 1,2-2,0 l/ha dózisban posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles állapotától 8 leveles fejlettségéig kell kijuttatni. A kezelés optimális ideje a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomfajok 1-3 leveles állapotában van. A magról kelő gyomnövények elleni hatás erősítésére a napraforgó vetése után, kelése előtt (preemergensen), a Pulsar Plus kijuttatását megelőzően dimetenamidP + pendimetalin hatóanyag tartalmú készítményt célszerű alkalmazni, annak engedélyezett dózisában.

A készítmény az alábbi gyomnövények ellen hatékony: Amaranthus retroflexus, Amaranthus powellii, Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Avena fatua, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium album, Chenopodium hybridum, Datura stramonium, Echinochloa crus-galli, Fallopia convolvulus, Galium aparine, Heliotropium europaeum, Mercurialis annua, Orobanche spp., Persicaria lapathifolia, Persicaria maculosa, Panicum miliaceum, Setaria viridis, Sinapis arvensis, Solanum nigrum, Stachys annua, Xanthium italicum, Xanthium strumarium.

Erős gyomfertőzés esetén, fejlettebb gyomnövények ellen, vagy nehezen irtható gyomnövények ellen a magasabb, 2,0 l/ha dózisban kell kijuttatni.

A Pulsar Plus kijuttatása után átmeneti levélsárgulásos tünetek, továbbá enyhe növekedésbeli visszamaradás következhet be, de nem okoz terméscsökkenést. Kerülni kell, hogy átfedés révén dupla dózis kerüljön kijuttatásra. Nem szabad a készítménnyel stressz állapotban lévő napraforgót (kártevő, betegség, belvíz, fagy, gyenge magágy vagy korábbi növényvédő szeres kezelés hatása) kezelni a kultúrnövény károsodásának veszélye miatt. Nedves növényállomány (esőtől, harmattól) kezelése tilos!

A kezelt területre 12 hónapig őszi káposztarepce és más keresztesvirágú kultúrnövény, továbbá cukorrépa nem vethető!

Amennyiben a kezelt terület kiszántásra kerül, csak pillangós növénnyel vagy imidazolinon ellenálló kultúrnövénnyel vethető újra.

Az imazamox hatóanyag a HRAC „B” acetolaktát-szintetáz gátló herbicidcsoporton belül a szisztemikus hatású imidazolinon hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagimazamox
Hatóanyag mennyiség25 g/l
GyártóSYNGENTA
Rendeltetésgyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Listego-Plus-5-L-gyomirto-szer-I-374.pdf listego-plus-a20967c-2-2-sds
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó