preloader
Korvetto 5L gyomirtó szer II.

Korvetto 5L gyomirtó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001638
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
káposztarepce (õszi)magról kelõ kétszikû gyomok, mezei acat1 l/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban legfeljebb 1 alkalommal használható fel!

Őszi káposztarepce kultúrában a készítményt posztemergensen kell kijuttatni tavasszal, a kultúrnövény szár növekedésének megindulásától a rejtettbimbós állapotig (BBCH 30-50), 1,0 l/ha dózisban.

A készítmény a következő gyomnövények ellen jó hatékonyságú: parlagi pipitér (Anthemis arvensis), kék búzavirág (Centaurea cyanus), mezei acat (Cirsium arvense), mezei szarkaláb (Consolida regalis), keleti szarkaláb (Consolida orientalis), sebforrasztó zsombor (Descurainia sophia), ragadós galaj (Galium aparine), apró gólyaorr (Geranium pusillum), keszegsaláta (Lactuca serriola), piros árvacsalán (Lamium purpureum), bársonyos árvacsalán (Lamium amplexicaule), ebszékfű (Tripleurospermum perforatum). Mérsékelten érzékeny kétszikű gyomfajok: pásztortáska (Capsella bursa-pastoris), pipacs (Papaver rhoeas).

Ellenálló kétszikű gyomnövények: vadrepce (Sinapis arvensis), mezei tarsóka (Thlaspi arvense), tyúkhúr (Stellaria media), borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia), perzsa veronika (Veronica persica), mezei árvácska (Viola arvensis).

A készítménnyel kezelt kultúrnövény maradványai károsíthatják a következő, klopiralid hatóanyagra érzékeny kultúrákat: borsó, bab, csillagfürt és más hüvelyesek, sárgarépa, petrezselyem, pasztinák és más ernyős virágzatú kultúrák, burgonya, napraforgó, saláta és egyéb fészkes virágzatú kultúrnövények. Nem vethetők a fentebb felsorolt érzékeny kultúrák a készítmény kijuttatásával azonos évben.

A betakarítás után a lehető leghamarabb fel kell aprítani és be kell dolgozni a talajba a növényi maradványokat, hogy azok hamarabb lebomoljanak. Érzékeny növények vetése előtt meg kell győződni arról, hogy a kezelt kultúrnövény maradványai teljesen lebomlottak.

A kultúrnövény betakarítását követően ősszel csak kalászosok vethetők.

Normál vetésváltás esetén a készítmény kijuttatását követő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

A kultúrnövény kipusztulása esetén, legalább 20 cm mély szántást követően, csak tavaszi búza, tavaszi árpa, zab, kukorica, tavaszi káposztarepce és len vethető.

A halauxifen-metil a HRAC „O” hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül az aryl-pikolinátok hatóanyagcsoportba sorolható, a klopiralid hatóanyag pedig a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a piridiloxil-alkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyaghalauxifen-metil + klopiralid
Hatóanyag mennyiség5 g/l + 120 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Korvetto-5L-gyomirto-szer-II-4720.pdf Korvetto
Korvetto-5L-gyomirto-szer-II-4721.pdf Korvetto engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó