preloader
Gyom-Stop Plusz 0,1 L pázsit gyomirtó III.

Gyom-Stop Plusz 0,1 L pázsit gyomirtó III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000663
  • Forgalmi kategória:
    III
  • Gyártó:
    ARYSTA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
gyepmagról kelõ egy és kétszikû gyomok10L/Ha-

Leírás

GYOM STOP PLUSZ pázsitgyomirtás felsőfokon

A Gyom Stop, a pázsitok gyomirtó szere, kombinált hatóanyagaival hatékonyan pusztítja el az évelő és az egynyári kétszikű gyomokat, ugyanakkor nem tesz kárt az egyszikű pázsitban.

A szer költségkímélő, nem toxikus és a leghatásosabb megoldás a gyommentesítésre.
Fontos a kezelés időpontjának helyes megválasztása
A gyomirtásra a legkedvezőbb időszak a tavasz, nyár eleje (május-június), valamint a kora ősz (augusztus-szeptember).Nyáron a korai- és a késő esti órák a legalkalmasabbak a permetezésre, mert napközben az erős napsütés miatt fennáll a megperzselődés veszélye.

Az időjárás-jelentést figyelembe véve, úgy tervezzük a permetezést, hogy az azt követő 24 órában lehetőleg ne essen az eső, mert a kezelés utáni közvetlen csapadék csökkentheti a szer hatékonyságát. Egy napig ne öntözzünk, mert a szer 24 óra alatt szívódik fel teljesen a leveleken keresztül.
Ha tavasszal elvégeztük az első kezelést, érdemes ősszel megismételni, mert így sokkal kevesebb magról kelő gyommal kell majd megküzdeni a következő évben!

Hogyan alkalmazzuk?
Használata egyszerű: 2-4 nappal a fűnyírást követően fél liter szert 10- 20 liter vízzel keverve kell kipermetezni a gyepre egyenletesen, főleg a gyomokra irányítva. Permetezés közben ügyelni kell arra, hogy a gyepek közelében lévő kétszikű növényekre ne kerüljön permetszer, mert attól károsodnak. Legjobb, ha szélcsendes időben permetezünk. Ha mégis permetlé kerül egy kétszikű kultúrnövényre, azonnal bő vízzel mossuk le!

100ml  Gyom Stop hatóanyaga 100 m2 gyepfelület kezelésére elegendő, erős gyomosodás esetén.

A kezelés hatása
A permetezés a gyomok 1-2 leveles állapotában a leghatékonyabb, amikor nyírás után megindul újra a hajtásuk. A gyomirtó hatás 1-2 napon belül látszik, a permetezés után egy hét múlva már újra nyírható a gyep. Ha a gyomok eltűnése miatt üres foltok keletkeznek a gyepfelületen, ezek a részek 4-6 hét múlva füvesíthetők, egyszerűen magot kell szórni a kiritkult gyepfelületre, és rendszeresen öntözni kell.

Hogyan használjuk új füvesítés esetén?
Legkorábban 6 héttel a füvesítést követően lehet a kezelést elvégezni, de csak kisebb koncentrátummal 3 dl szert kell 10- 20 liter vízzel 100 m2-re kijuttatni.
Állatra, emberre nem veszélyes
A szer háziállatokra nem veszélyes, de ajánlatos inkább este permetezni és csak reggel kiengedni a területre az állatokat. Kezelt területről közvetlenül a permetezés után ne adjunk zöldet a háziállatoknak.

Bár a szer nem mérgező, a gyerekeket egy-két napig ne engedjük a gyepre a biztonság kedvéért.

Közterületeken, óvodák, iskolák pázsitjainál szünet előtt vagy hétvége elején végezzük a kezelést és utána már hétfőn használható a terület.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmekoprop+dikamba+ioxinil
Hatóanyag mennyiség4,3 %+0,33 %+0,30 %
GyártóARYSTA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Gyom-Stop-01-L-pazsit-gyomirto-III-3851.pdf gyomstop_plusz_2015.09.30. (1)
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó