preloader
Granstar 50 SX 100 g+1L Trend gyomirtó szer I.

Granstar 50 SX 100 g+1L Trend gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

100gr Granstar 50 SX + 1L Trend

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000596
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  FMC

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza(õszi),árpa(õszi,tavaszi)rozs,zab,tritikálémagról kelõ kétszikû gyomok,Cirsium arvense25-40 g/hank

Leírás

Az őszi- és tavaszi kalászosokban tavasszal a fagyok megszűnését követően a kalászosok 3 leveles állapotától a zászlós levél megjelenéséig (zab esetében 2 nóduszig) alkalmazható. A kezelés időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre, Galium aparine esetében annak 2-3 levélörvös állapotában van a kezelés optimális időpontja, Cirsium arvense ellen a gyomnövény tőlevélrózsás állapotában kell a kezelést végrehajtani. Erős Galium aparine fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény 75-125 g hatóanyag/ha dózisával kombinációban célszerű kijuttatni.

Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges.

Cirsium arvense, valamint 2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

A gyomirtó hatás fokozására a permetléhez minden esetben etoxilált izodecil alkohol hatóanyagú permetezőszer segédanyag hozzáadása szükséges.

A tribenuron-metil hatóanyag a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoportba sorolható, ezen belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: légi úton kijuttatható 50-70 l/ha víz felhasználás mellett.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtribenuron-metil
Hatóanyag mennyiség500 g/kg
GyártóFMC
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Granstar-50-SX-100-g1L-Trend-gyomir-I-3597.pdf Granstar 50SX
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó