preloader
Colombus EC 1 L gyomirtó szer II.

Colombus EC 1 L gyomirtó szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000643
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
Búza (õszi) árpa (õszi,tavaszi) rozsmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok, árvakelésû napraforgó1l/hank
Tritikálé, zabmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok, árvakelésû napraforgó1l/hank
Kukorica (takarmány, siló)magról kelõ és évelõ kétszikû gyomnövények,1-1,5l/hank
Kultúrgyepmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomnövények15ml/100m2nk

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kalászosokban (őszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, rozs, tritikále, zab) a készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig lehet kijuttatni. A kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös, az évelő kétszikű gyomfajok apró szulák (Convolvulus arvensis) 10-15 cm-es fejlettségnél, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Kukoricában (takarmány) a kijuttatást elsősorban a gyomnövények érzékeny fenológiai stádiumához kell igazítani. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles, a mezei acat tőlevélrózsás, az apró szulák, a sövényszulák (Calystegia Sepium) 10-15 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. Erős gyomfertőzés, valamint fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni.

Kultúrgyep kezelésekor a készítményt 15 ml/100 m2 dózisban kell kijuttatni 10 liter vízzel kipermetezve az évelő kétszikű gyomfajok intenzív növekedésének kezdetén.

A készítmény a gyomnövényekben jól transzlokálódik, így az évelők esetében a föld alatti szaporító képleteket (rizómákat) is elpusztítja, ezáltal megakadályozza újra hajtásukat. A permetezést követően 2-3 óra csapadékmentesség szükséges a jó felszívódás érdekében

A kijuttatásnál ügyelni kell arra, hogy a készítmény kétszikű kultúrnövényekre nem kerülhet, mert azokon maradandó károsodást okoz!

A fluroxipir-meptil és a klopiralid hatóanyagok a HRAC „O”, hormonhatású herbicidek herbicidcsoporton belül a piridiloxil-alkán-karbonsavak hatóanyagcsoportba sorolhatóak, a floraszulam hatóanyag pedig a HRAC „B”, acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a triazolpirimidin-szulfonanilid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagklopiralid + floraszulam + fluroxipir-meptil
Hatóanyag mennyiség82 g/l+2,5 g/l+144 g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Colombus-EC-1-L-gyomirto-szer-II-262.pdf _colombus_clp
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó