preloader
Chikara 25 WG 200gr gyomirtó szer I.

Chikara 25 WG 200gr gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001698
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    KWIZDA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ >2magról kelõ egy- és kétszikû gyomok150-200 g/ha75
vasúti pályatestekmagról kelõ egy- és kétszikû gyomok200 g/ha-
karácsonyfa ültetvény>3magról kelõ egy- és kétszikû gyomok150-200 g/ha-
fekete bodza>4magról kelõ egy- és kétszikû gyomok150 g/hank

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Szőlőben, fekete bodzában és erdészeti területeken csak sorkezelés formájában alkalmazható, legfeljebb a teljes terület 30 %-a kezelhető! Vasúti pályatesteken csak részterület kezelés vagy foltkezelés formájában juttatható ki, legfeljebb a teljes terület 30 %-a kezelhető (lokálisan száz folyóméter vágányfelületre számolva).

Szőlőben (bor- és csemegeszőlő) 2 évesnél idősebb telepítésben a T4-es életformájú (melegigényes, tavasszal csírázó nyárutói egyéves) kétszikűek tömeges kelésekor, azok 2-4 valódi leveles állapotában, posztemergensen javasolt a készítményt kipermetezni. A készítmény dózisát a gyomosodás mértéke, és a gyomfajok összetétele határozza meg, a gyomirtó hatás fokozása érdekében a készítményhez tapadást fokozó adalékanyag hozzáadása javasolt. Ebben az esetben a kijuttatást az évelő gyomnövények intenzív növekedési szakaszában, amikor a hajtások átlagos hossza eléri a 20-25 cm-t, apró szulák (Convolvulus arvensis) esetében a virágzást megelőző időszakban kell elvégezni tapadást fokozó adalékanyag hozzáadásával. A készítmény a szőlő hajtásaira, leveleire jutva fitotoxikus tüneteket okozhat, ezért a kijuttatásnál erre fokozottan ügyelni kell.

Vasúti pályatestek gyomirtására magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen posztemergensen kijuttatva alkalmazható, a gyomok tömeges kelése időszakában, 2-4 valódi leveles állapotukban. A hatásfokozás érdekében a készítményhez tapadást fokozó adalékanyag hozzáadása javasolt.

Erdészeti területek (karácsonyfa ültetvények, erdősítések) gyomirtására csak három évesnél idősebb lucfenyő (Picea abies), ezüstfenyő (Picea pungens), kaukázusi jegenyefenyő (Abies nordmanniana), erdeifenyő (Pinus sylvestris) és törpefenyő (Pinus mugo) telepítésekben használható. A készítményt kora tavasszal, a kultúrnövény nyugalmi állapotában, rügyfakadás előtt, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotában, posztemergensen kell kipermetezni. A készítmény dózisát a gyomosodás mértéke, és a gyomfajok összetétele határozza meg.

Fekete bodzában, 4 évesnél idősebb ültetvényben, a kultúrnövény virágzása előtt, a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotában, posztemergensen kell a készítményt kipermetezni. A készítmény dózisát a gyomosodás mértéke, és a gyomfajok összetétele határozza meg. A gyomirtó hatás fokozása érdekében a készítményhez tapadást fokozó adalékanyag hozzáadása javasolt. A készítmény a fekete bodza hajtásaira, leveleire jutva fitotoxikus tüneteket okozhat, ezért a kijuttatásnál erre fokozottan ügyelni kell.

Hatásmechanizmus:

A flazaszulfuron hatóanyag a HRAC „B” (HRAC 2), acetolaktát-szintetáz működést gátló herbicidcsoporton belül a szulfonil-karbamid hatóanyagcsoportba tartozik.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagflazaszulfuron
Hatóanyag mennyiség250 g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésGyomirtó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Chikara-25-WG-200gr-gyomirto-szer-I-4577.pdf Chikara 25 WG
Chikara-25-WG-200gr-gyomirto-szer-I-4578.pdf Chikara 25 WG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó