preloader
Cambio 5L gyomirtó szer I.

Cambio 5L gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000928
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    BASF

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
kukorica(takarmány) cirokmagról kelõ és évelõ kétszikû gyomok2-3 l/haNK

Leírás

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kukorica (takarmány) és cirok kultúrákban a készítményt a kultúrnövény kelése után, annak 3-6 leveles fejlettségekor kell kipermetezni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotukban a legérzékenyebbek a készítményre.

Az évelő kétszikűek esetében, apró szulák (Convolvulus arvensis), sövényszulák (Calystegia sepium) gyomnövényeknél, azok 15-20 cm-es fejlettségénél, mezei acat (Cirsium arvense) esetében annak tőlevélrózsás állapotában kell a kezelést elvégezni. Évelő kétszikűek esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózist kell alkalmazni. A készítmény hatékonyságának növelésére adalékanyag hozzáadása szükséges.

Kukorica (takarmány) esetében amennyiben a terület egyszikű gyomfajokkal is fertőzött, úgy a készítmény 2,0 l/ha-os dózisát nikoszulfuron hatóanyagú készítménnyel célszerű kombinálni.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának. Ha a készítménnyel kezelt kukorica kipusztul, akkor csak kukorica vagy kalászosok vethetők.

A dikamba hatóanyag a HRAC „O” herbicidcsoporton belül az aromás karbonsavak hatóanyagcsoportba tartozik, míg a bentazon hatóanyag a HRAC „C” herbicidcsoporton belül a benzotiadiazinon hatóanyagcsoportba sorolható.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagbentazon+dikamba
Hatóanyag mennyiség320 g/l + 90 g/l
GyártóBASF
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Cambio-5L-gyomirto-szer-I-2882.pdf cambio_2011
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó