preloader

Benflunova 600 WDG 5kg gyomirtó szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
napraforgómagról kelõ egyszikû és néhány2,5kg/hank
-magról kelõ kétszikû gyom2,5kg/hank
-(kakaslábfû,muhar,disznóparéj,libatopfélék2,5kg/hank

Leírás

Száraz körülmények között is eredményes presowing napraforgó-gyom irtó szer.

Magról kelő egyszikűek és néhány magról kelő kétszikű (kakaslábfű, muhar fajok, libatop fajok, disznóparéj fajosk) ellen. Kellő hatást jól előkészített, aprómorzsás szerkezetű gyom-  és szármaradványmentes  talaj esetén várhatunk  el. A Benflunova 600 WGD kijuttatását 2,5 kg-os dózisban 200-400 literes lémennyiséggel a vetést megelőző 2-5 napban kell elvégezni. A kipermetezés után 1 órán belül 6-10 cm mélyen a talajba kell dolgozni, mert rendkívül illékony, jól gázosodó hatóanyag.

A talajba  kevert Benflunova 600 WDG hatáskifejtéséhez  0 mm csapadék szükséges! A készítmény egy vegetéciós időszakban egy alkalommal használható! Ne alkalmazzuk szélsőségesen alacsony (0,5% alatt) és magas humusztartalom (5%) felett.

Utónövény-korlátozás: Kezelést követően 4 hónap múlva 15 cm mélységű talajművelést követően ősszel kalászos gabona, míg tavasszal bármi vethető. Extrém száraz időjárási körülmények fokozzák az utóhatás kockázatát.
Az idei extrém száraz időjárásnak köszönhetően számos talajon keresztül ható herbicid lebomlási ideje megváltozhat, ami fokozhatja az érzékeny utóveteményekre gyakorolt hatást.
Napraforgóban használt Benflunova 600 gyomirtószerünk esetén felhívjuk a figyelmét, hogy az idei rendkívül száraz termesztési körülmények, még indokoltabbá teszik az engedélyokirat alábbi, utóveteményre vonatkozó előírásának betartását.
”A kezelést követően 4 hónap múlva 15 cm mélységű talajművelést követően ősszel kalászos gabona, míg tavasszal bármilyen kultúra vethető vagy palántázható.”
Kérjük, hogy az őszi kalászosok vetése előtt körültekintően járjon el azokon a területeken ahol tavasszal benfluralin hatóanyaggal kezeltek.


Hatásmód

Benfluralin a csírázás- és növekedésgátló hatását a gyomoknál a fehérje- és nukleinsav-szintézis, valamint a sejtosztódáskor a mikrotubulusok kialakulásának akadályozásával fejti ki. A napraforgó magas olajsavtartalma miatt szelektív a készítményre.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagbenfluralin
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó