preloader

Vendetta 1L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
burgonyaburgonyavész, alternária0,5l/ha7

Leírás

Hatásmód és hatékonyság

fluazinam hatóanyag több helyen gátolja a mitokondriumban lejátszódó oxidatív foszforilációt és ezzel befolyásolja a gomba növekedési szakaszait: hífa növekedése, behatolása a növénybe, sporuláció. A fluazinam a FRAC C5 kóddal ellátott, alacsony rezisztencia-kockázatú csoportba tartozik.

Az azoxistrobin szisztemikus/transzlamináris gombaölő szer, mely gombaölő hatása mellett a növényekben kedvező élettani változásokat indít el. Az elektron-transzport megszakításával megakadályozza a gombák légzését, gátolva ezzel az ATP-szintézist. Az azoxistrobin a FRAC C3 kóddal ellátott magas rezisztencia-kockázatú csoportba tartozik.

Felhasználási javaslatok

Burgonyában a védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell elkezdeni. A kezeléseket a fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 naponként szükséges megismételni. Erős fertőzési nyomás, ill. a fertőzésre hajlamosító környezeti tényezők mellett a rövidebb permetezési fordulót kell betartani.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagazoxistrobin + fluazinam
RendeltetésKontakt és felszívódó hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Vendetta-1L-gombaol-szer-I-2852.pdf VENDETTA_50000690_EXT_SDS_HU_HU
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó