preloader
Vegesol eReS 20 L gombaölõ szer III.

Vegesol eReS 20 L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000226
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    BVM
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatermésûekvarasodás,lisztharmat,tûzelhalás baktériumos és gombás eredetû ágelhalások4 l/ha10
csonthéjasokbaktériumos és gombás eredetû ágelhalások,levéllyukacsosodás,tafrina,apiognomónia5l/ha21
málnavesszõbetegségek5 l/ha21
õszibarack (rügyfakadásig)tafrinás betegségek,baktériumos és gombás eredetû ágelhalások5 l/ha21
köszméteamerikai lisztharmat,drepanopezizás levélfoltosság5 l/ha21
ribiszkeamer-i lisztharmat,eu-i lisztharmat,mikoszferellás levélfoltosság5l/ha21
szõlõperonoszpóra,lisztharmat4-5l/ha21
uborka (szabadföldi)peronoszpóra,lisztharmat4-5l/ha5
uborka (konzerv)peronoszpóra,lisztharmat4-5 l/ha3
uborka (konzerv)peronoszpóra,lisztharmat4-5 l/ha3

Leírás

A Vegesol eReS kész gyári formulában kínálja a rézhidroxid, és a kén kombinációját olyan növényi olajtartalom mellett, ami által a két gombaölő hatóanyag tapadása kiemelkedővé válik.

A réz és kén széles hatássávot biztosít a készítménynek különböző kórokozó gombák ellen, az olajos formula pedig a hozzáadott segédanyagoknak köszönhetően lassan lebomló filmréteget képez a felületen, amely biztosítja a hatóanyagok hosszantartó biológiai hatékonyságát. Ez a szabadalmaztatott technológia egyedivé teszi a BVN termékeit, így a Vegesol eReS gombaölőt is. Ez a magyarázata, hogy a Vegesol eReS alacsonyabb rézterhelés mellett is kiváló biológiai hatékonysággal pusztítja a peronoszpóra típusú kórokozókat és ez a hatékonyság növelő tulajdonság a kén hatóanyagra is érvényes. A kénről azt is érdemes megjegyezni, hogy nem csupán a lisztharmat típusú gombák ellen hatékony, de atkagyérítő mellékhatása is számottevő a kisebb testméretű atkákon (gubacsatkák, fonállábú atkák). A Vegesol eReS ökológiai gazdálkodásban alkalmazható növényvédelmi célú készítmény.

Javasolt növényvédelmi technológia: 

Almatermésű kultúrákban varasodás,almafalisztharmat, baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezeléseket tavaszi és őszi időszalban 2-3 alkalommal, 7-10 naponként célszerű ismételni. A védekezéseket a termés viaszosodását követően lehet újra folytatni. A készítmény 25 C hőmérséklet felett egyes almafajtákon perzselési tüneteket okozhat.

Őszibarackban tafrinás betegség és ágelhalás ellen a védekezéseket lemosásszerű permetezéssel rügyfakadás és pirosbimbós állpot között lehet elvégezni. Későbbiekben egyes fajtákon perzselési tünetek fordulhatnak elő. A baktérium ágelhalás ellen a kezeléseket lombhullást követően lemosó permetezéssel célszerű befejezni.

Bogyósokban (köszmétében, piros és fekete ribiszkében) amerikai lisztharmat és drepanopezizás levélfoltosság, valamint málnában vesszőbetegségek ellen virágzás előtt és termés betakarítását követően lemosásszerű permetezéssel javasolt védekezni. A kezeléseket az első tünetek megjelenését követően a fertőzési veszély erőssége szerint 3-5 alkalommal 7-14 naponként célszerű elvégezni. Málnában a kezelések eredményességét jelentősen növeli a tősarjak szakszerű ritkítása és a letermett termőrészek eltávolítása.

Szőlőben a kezeléseket a peronoszpóra és orbánc ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni, amikor a hajtások hossza eléri a 20-25 cm-t. Lisztharmat ellen a kezeléseket megelőző módon már 3-4 leveles állapotban javasolt elkezdeni, és fertőzési nyomás ismeretében a fürtmegnyúlási időszaktól fürtzáródásig 7-14 naponként lehet folytatni. A készítmény réztartalma miatt a járványveszélyes időszakban egyúttal peronoszpóra ellen is hatékony. 25 C léghőmérséklet felett a réz perzselési tüneteket okozhat.

Uborkában uborkaperonoszpóra ás baktériumos betegség ellen a kezeléseket 4 leveles állapot körül, lisztharmat ellen pedig az első kezdeti tünetek megjelenésekor célszerű elkezdeni. Erős fertőzési nyomásnál uborkaperonoszpóra ellen a kezeléseket 5-7 naponként szükséges megismételni, összesen 3-4 alkalommal.

Légi kijuttatás: nem engedélyeztetett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézhidroxid + kén + napraforgóolaj
Hatóanyag mennyiség11,5 %+23 %+20 %
GyártóBVM
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Vegesol-eReS-20-L-gombaol-szer-III-3828.pdf vegesol-eres-
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó