preloader
Vegesol R 5L gombaölõ szer III.

Vegesol R 5L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatermésûekvarasodás,baktériumos és gombás eredetû ágelhalás2-3l/ha10
almatermésûektûzelhalás3l/ha10
szõlõperonos,orbánc2-3l/ha21
õszibarackbaktériumos és gombás eredetû ágelhalás,tafrina,levéllyukacsosodás2-3l/ha21
õszibarack (virágzásig)baktériumos és gombás eredetû ágelhalás,tafrina,levéllyukacsosodás3l/ha21
köszméte,ribiszkedrepanopezizás levélfoltosság3l/ha5
málnavesszõbetegségek3l/ha5
paprika (szabadföldi,fûszer)baktériumos levél és termésbetegségek3-5l/ha7
paradicsom (szabadföldi)fitoftóra,alternária bacis levélfoltosság,termésbetegség2-4l/hA7
borsóperonoszpóra,aszkohita és baktériumos betegségek2,5-3l/ha7
hagymaperonoszpóra,alternáriás levélbetegség2-4l/ha7
burgonyaburgonyavész,alternáriás betegség2-4l/ha7

Leírás

A Vegesol R a hazai réztartalmú kontakt gombaölő szerek közt egyedülálló módon növényi olaj alapú hatás- és tapadásfokozó adalékanyagokat tartalmaz. A kiváló minőségű hatóanyag kedvező tulajdonságainak kiaknázásához szükségszerű az olaj mint adalékanyag, hiszen az rugalmas, a levegőt áteresztő filmréteget képez a permetezett felszínen.

Ez a filmréteg stabilizálja a hatóanyagot, így az lassan mosódik le. A készítmény hatástartama ezáltal hosszabb mint más formulációké. A hatás- és tapadásfokozó anyagok használatának eredményeként a Vegesol R használatakor a hektáronként kipermetezett réz mennyisége 40-60 %-kal kevesebb mint egyes réztartalmú készítmények esetében, ez pedig a termék árát teszi versenyképessé.

Előírt növényvédelmi technológia:

Szőlőben a kezeléseket a peronoszpóra és orbánc ellen az előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni, amikor a hajtások hossza kb. 20-25 cm, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként célszerű megismételni. A permetezéseket legkésőbb fürtzáródáskor be kell fejezni, a későbbi, zsendülési időszakban végzett kezelések perzselési veszéllyel járnak. A készítmény 25°C feletti hőmérsékleten való alkalmazása esetén a perzselési veszély fokozódik

Bogyósokban (köszméte, piros ribiszke) drepanopezizás levélfoltosság, valamint málna vesszőbetegségek ellen virágzás előtt és a termés betakarítását követően lemosásszerű permetezéssel javasolt védekezni. A kezelések az első tünetek megjelenését követően a fertőzési veszély erőssége szerint 3-5 alkalommal 7-10 naponként célszerű elvégezni. Málnában a kezelések eredményességét jelentősen növeli a tősarjak szakszerű ritkítása.

Szabadföldi paradicsomban fitoftóra ellen a védekezéseket előrejelzés alapján, megelőző jelleggel, a lombzáródás előtt célszerű elkezdeni. Alternária ellen a készítményt virágzást követően, az első tünetek megjelenéskor kell kijuttatni. Csapadékos, meleg időjárási körülmények között a baktériumos betegségek ellen a kezeléseket megelőző módon, virágzás előtt javasolt elvégezni, és a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal megismételni.

Zöld- és szárazborsóban peronoszpóra és aszkohitás levél- és hüvelybetegség ellen a védekezést a virágzás és hüvelyképződés időszakában, a tünetek megjelenésekor kell elkezdeni, és a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal javasolt megismételni. A kezelések egyidejűleg az egyéb baktériumos levél- és termésbetegségek ellen is védelmet nyújtanak.

Hagymában peronoszpóra ellen, a kezeléseket előrejelzés alapján, megelőző módon kell elkezdeni, és fertőzési nyomás ismeretében 7-14 naponként 3-4 alkalommal ismételni. A készítmény a baktériumos betegségek ellen is megfelelő védelmet biztosít.

Hagymában és borsóban a készítményhez nedvesítőszer hozzáadása nem szükséges.

Burgonyában a védekezéseket az előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell elkezdeni. A járványhelyzet, ill. a fertőzés mértékének alakulásától függően a permetezéseket 8-10 naponként meg kell ismételni.

Csonthéjasokban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, tafrinás, levélfodrosodás, valamint apiognomóniás levélfoltosság ellen az őszi- és kajszibarackban pirosbimbós állapotig, szilvában, meggyben és cseresznyében fehérbimbós állapotig lehet védekezni az esetleges rézérzékenységből fakadó perzselési veszély miatt. Ősszel, lombhullás kezdetén a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások elleni kezelés ismétlése ajánlott. A védekezést nagy lémennyiséggel, lemosásszerűen kell végrehajtani.

Almatermésű kultúrákban baktériumos, gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) ősszel, valamint tavasszal a rügyfakadás előtt, legkésőbb a zöldbimbós fenológiai állapotig, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni a készítményt. Későbbi felhasználása a vegetációs időszakban súlyos perzselési tüneteket okozhat a termésen és hajtásrészeken.

Almatermésű kultúrákban tűzelhalás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal javasolt védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre ismét felhasználható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével.

Őszibarackban tafrinás betegség ellen a védekezéseket lemosásszerű permetezéssel, rügyfakadáskor kell elvégezni, a perzselési veszély elkerülése érdekében. A baktériumos, gombás eredetű ágelhalás ellen a kezeléseket ősszel, a lombhullás kezdetén, lemosásszerűen javasolt végrehajtani..

Őszibarackban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, tafrinás levélfodrosodás ellen a kezeléseket az őszibarackfajták rézérzékenysége miatt legkésőbb a piros bimbós stádium végéig lehet elvégezni. Virágzásban már nem használható fel kötődéscsökkenés és terméskezdemények károsodása miatt.

Paprikában baktériumos levél és termésbetegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal javasolt megismételni. Járványos időszakban további 2-3 védekezés is indokolt lehet.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézhidroxid+napraforóolaj
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Vegesol-R-5L-gombaol-szer-III-2837.pdf Vegesol-R-gombaolo-permetezoszer_hu_v7_2021
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó