preloader
Teson 1L gombaölõ szer II.

Teson 1L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001163
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  BELCHIM

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi), árpa (õszi tavaszi), zab,rozs,tritikáléhelmintospóriumos és szeptóriás betegségek,lisztharmat ,rozsda,kalászfuzáriózis1l/ha35
káposztarepce(õszi)fehérpenész,plenodómuszos és fagykárcsökkentés alternáriás betegségek,szürkepenész0,5-1l/ha56
szõlõ(bor)lisztharmat,szürkerothadás0,4l/ha14

Leírás

A tebukonazol a triazolok családjába tartozó felszívódó hatóanyag. A tebukonazol két helyen gátolja az ergoszterol szintézisét, ami nagy hatásbiztonságot eredményez. Kórokozók széles köre ellen alkalmazható, valamint őszi káposztarepcében regulátorként is felhasználható gibberellin szintézis gátló hatása miatt.

Előírt növényvédelmi technológia:

 

 • Kalászosokban

a védekezés általában több betegség ellen irányul, ezért a kezelést megelőző jelleggel célszerű elvégezni, azaz szárbaindulás kezdetén, továbbá a kalászhányás végén virágzás idején végzett egy-egy permetezéssel.

 • Őszi káposztarepcében

a készítményt tőlevélrózsás állapottól virágzásig célszerű kijuttatni levél-és szárbetegségek ellen. Az őszi kijuttatás (4-6 leveles állapottól tőlevélrózsás állapotig) a téli-kora tavaszi fagyok miatt elpusztult növények számát is csökkenti.

 • Szőlőben

lisztharmat ellen, preventív jelleggel, a virágzástól kezdve ajánlott védekezni. A védekezést a fertőzés fennállásáig célszerű folytatni. Egy tenyészidőszakban csak 3 alkalommal használható, a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell megoldani. Szürkerothadás ellen járványveszélyes időszakban más, a betegség ellen hatásos gombaölő szerrel kombináltan célszerű kijuttatni.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
Hatóanyag mennyiség250g/l
GyártóBELCHIM
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Teson-1L-gombaol-szer-II-3140.pdf Teson_MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó