preloader
Signum WG 5kg gombaölõ szer II.

Signum WG 5kg gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házi kerti felhasználás esetén a készítmény kijuttatása szamóca és dísznövények esetében 0,2%-os (20g/10 liter), egyéb kultúrákban 0,1%-os (10 g/10 liter) koncentrációban javasolt.

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001162
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  BASF

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cseresznye,meggy,szilva,õszibarack,sárgabarack,nektarinmoníliás hajtás és virág pusztulás blumeriellás betegségek0,75-1kg/ha7
brokkoli,kelbimbó,karalábé,karfiolalternária,mikoszferella,fehérsömör1kg/ha14
pasztinák,zeller,torma,sárgarépa,petrezselyemlisztharmat,fehérpenész,alternária0,75-1l/ha14
retek (szabföldi)alternária1,5kg/ha7
fejes saláta,endívia (szabadföldi,hajtatott)szürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1-1,5kg/ha14
málna szederdidimellás betegségek,szürkepenész1kg/ha7
ribiszke,köszméte,áfonyaszürkepenész,lisztharmat,drepanopezizás levélfoltosság1kg/ha14
paprika (hajtatott)lisztharmat1kg/ha3
vöröshagyma,mogyihagymaalternáriás levélfoltosság,fómás rothadás1kg/ha14
fokhagymaalternáriáslevélfoltosság,fómás rothadás1kg/ha21
dísznövényekalternária,szürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1-1,8kg/ha-
szamóca (szabadföldi,hajtatott)szürkepenész,mikoszferellás,diplokarponos levélfoltosság,lisztharmat,gnomóniás betegség,antraknózis1,8kg/ha3
spárgaszürkepenész,rozsda1-1,5kg/hank
rukkola,galambbegysalástaszürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1,5kg/ha14
bodza (fekete)levélfoltosságok (fóma,cerkospóra),szürkepenész,kocsánybénulás(kolletrotium,fóma,fuzárium)1kg/ha14
mandulamoníliás virág és hajtáspusztulás,sztigminás betegség,varasodás0,75-1kg/ha28

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia

 • Káposztafélékben (brokkoli, kelbimbó, karalábé, karfiol)

a növényvédő szert preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell kipermetezni. A második kezelést a fertőzési nyomástól függően 2-3 héten belül kell megismételni. Hektáronként 1,0 kg készítményt kell kipermetezni 600 liter vízben. Sűrű növényállományban – a készítmény megfelelő permetlé borítottság érdekében – a vízmennyiség 1000 l/ha-ra növelhető.

 • Pasztinákban, gumós zellerben és tormában

a permetezéseket preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell megkezdeni. A kezelést a fertőzési nyomástól függően 7-14 napos fordulóval meg kell ismételni. A lisztharmat és az alternariás levélfoltosság elleni védekezés esetén az alacsonyabb (0,75 kg/ha) dózis alkalmazása, míg a fehérpenész elleni védekezés esetében a magasabb 1,0 kg/ha dózis alkalmazása indokolt. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen.

 • Retekben (szabadföldi és hajtatott)

a kezeléseket megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-10 nap múlva megismételni.

 • Fejes salátában, endíviában, borsmustárban (rukkola) és galambbegysalátában (szabadföldi és hajtatott)

a növényvédő szert preventíven ültetés után 1-2 héttel kell kipermetezni. Alkalmazása a meggyökeresedés után vagy fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen. A fertőzési nyomástól függően a kezeléseket 10-14 naponként kell elvégezni. Kétszer lehet kijuttatni, de legalább 14 napnak kell eltelni az utolsó kezelés és a betakarítás között. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. Felhasználása fejes salátában csak április 1. és október 31. között lehetséges.

 • Spárgában

(új telepítésnél és beállt állomány kezelésére is, BBCH 69 fejlettségi állapottól) a készítmény szürkepenész és rozsda ellen, 1,0-1,5 kg/ha dózisban alkalmazható. A készítmény a betakarítást (spárgasípok felszedését) követően szárnövekedés végéig juttatható ki. A permetezéseket előrejelzésre alapozva, fertőzésveszély esetén kell kijuttatni.

 • Szamócában (szabadföldi és hajtatott)

a szürkepenészes rothadás elleni optimális védekezés elérése érdekében preventíven a virágzás kezdetétől - sorkezelés formájában - kell a növényvédő szert kijuttatni (fehér bimbós állapot). A gyümölcsrothadás elleni alkalmazása a BBCH 56 fejlettségi állapottól történjen fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés esetén. A lisztharmat és az antraknózis (Colletotrichum acutatum) elleni védekezéshez a készítményt preventíven a betegség tüneteinek megjelenése előtt kell kijuttatni. A mikoszferellás- és diplokarponos levélfoltosság elleni alkalmazása a BBCH 13 állapottól történik fertőzésveszély esetén, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján. A készítmény egy tenyészidőszak alatt maximum egy alkalommal juttatható ki. A szükséges egyéb védekezéseket más hatóanyag csoportba tartozó készítménnyel kell elvégezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen.

 • Málnában és szederben

a vesszőpusztulás (Didymella applanata) és szürkepenész ellen, a készítmény 1 kg/ha dózisban juttatható ki. A permetezés fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

 • Piros-, fekete-, fehér ribiszke, köszméte és áfonya

a permetezéseket előrejelzésre alapozva kell megkezdeni. Drepanopezizás levélfoltosság (a BBCH 57 fejlettségi állapottól) és szürkepenész (a BBCH 60 fejlettségi állapottól) ellen a készítmény kijuttatása 1 kg/ha dózisban fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Betakarítás előtti kezelés: A szürkepenész elleni védekezéshez, a permetezést preventíven a virágzás kezdetekor kell elvégezni, és a fertőzés nyomásától függően 7-14 nap múlva megismételni. A köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen a készítményt preventíven a betegség megjelenése előtt kell kipermetezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen. A készítmény egy tenyészidőszak alatt kétszer permetezhető ki. A további kezeléseket más hatóanyagú gombaölő szerrel váltakozva kell a növényvédelmi technológia részeként elvégezni. Betakarítás utáni kezelés: A betakarítás után kijuttatott Signum WG megvédi a lombozatot a köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen, ezzel megakadályozva az érés utáni levélhullást és a növényvigor csökkenését, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja a rügydifferenciálódást. A növényvédő szert a ribiszke szedése után a levél öregedése előtt kell kipermetezni.

 • Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, sárgabarack, nektarin)

a készítményt a moníliás virág- és hajtáspusztulás ellen, virágzás kezdetén és fővirágzásban javasolt kijuttatni. Kijuttatása fakorona-magasságra méterenként számolva 0,25 kg/ha. Az alkalmazás lehetséges időpontjai: fehér- és pirosbimbós állapotban (BBCH 57), teljes virágzáskor (BBCH 65), virágzás végén (BBCH69). Moníliás gyümölcsrothadás és blumeriellás levélfoltosság elleni alkalmazása fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

 • Dísznövényekben (szabadföldi és hajtatott)

a készítmény alternáriás betegségek, szürkepenész, fehérpenész és rizoktóniás palántadőlés ellen alkalmazható, 50 cm-es növénymagasságig. A permetezéseket előrejelzésre alapozva kell elvégezni.

Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagboszkalid + piraklostrobin
Hatóanyag mennyiség267g/kg+67g/kg
GyártóBASF
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Signum-WG-5kg-gombaol-szer-II-3634.pdf SIGNUMWG_30266706_SDS_CPA_HU_HU_13-0_HU01
Signum-WG-5kg-gombaol-szer-II-3790.pdf Signum WG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó