preloader
Signum WG 0,1 kg gombaölõ szer III.

Signum WG 0,1 kg gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házi kerti felhasználás esetén a készítmény kijuttatása szamóca és dísznövények esetében 0,2%-os (20g/10 liter), egyéb kultúrákban 0,1%-os (10 g/10 liter) koncentrációban javasolt.

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN000957
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    BASF
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
cseresznye,meggy,szilva,õszibarack,sárgabarack,nektarinmoníliás hajtás és virág pusztulás blumeriellás betegségek0,75-1kg/ha7
brokkoli,kelbimbó,karalábé,karfiolalternária,mikoszferella,fehérsömör1kg/ha14
pasztinák,zeller,torma,sárgarépa,petrezselyemlisztharmat,fehérpenész,alternária0,75-1l/ha14
retek (szabföldi)alternária1,5kg/ha7
fejes saláta,endívia (szabadföldi,hajtatott)szürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1-1,5kg/ha14
málna szederdidimellás betegségek,szürkepenész1kg/ha7
ribiszke,köszméte,áfonyaszürkepenész,lisztharmat,drepanopezizás levélfoltosság1kg/ha14
paprika (hajtatott)lisztharmat1kg/ha3
vöröshagyma,mogyihagymaalternáriás levélfoltosság,fómás rothadás1kg/ha14
fokhagymaalternáriáslevélfoltosság,fómás rothadás1kg/ha21
dísznövényekalternária,szürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1-1,8kg/ha-
szamóca (szabadföldi,hajtatott)szürkepenész,mikoszferellás,diplokarponos levélfoltosság,lisztharmat,gnomóniás betegség,antraknózis1,8kg/ha3
spárgaszürkepenész,rozsda1-1,5kg/hank
rukkola,galambbegysalástaszürkepenész,fehérpenész,rizoktóniás palántadõlés1,5kg/ha14
bodza (fekete)levélfoltosságok (fóma,cerkospóra),szürkepenész,kocsánybénulás(kolletrotium,fóma,fuzárium)1kg/ha14
mandulamoníliás virág és hajtáspusztulás,sztigminás betegség,varasodás0,75-1kg/ha28

Leírás

Brokkoli, kelbimbó, karalábé és karfiol kultúrákban a növényvédő szert preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell kipermetezni. A kezeléseket a fertőzési nyomástól függően 2-3 hetente kell megismételni. Egy vegetációs időszak alatt maximum 2 alkalommal lehet kijuttatni. Hektáronként 1,0 kg készítményt kell kipermetezni 600 liter vízben. Sűrű növényállományban – a készítmény megfelelő permetlé borítottság érdekében – a vízmennyiség 1000 l/ha-ra növelhető.

Pasztinákban, tormában, gumós zellerben, sárgarépában, gyökérpetrezselyemben és céklában a permetezéseket preventíven vagy a betegség első tüneteinek megjelenésekor kell megkezdeni. A kezelést a fertőzési nyomástól függően 7-14 napos fordulóval meg kell ismételni. A lisztharmat, az alternáriás levélfoltosság és cerkospórás levélfoltosság elleni védekezés esetén az alacsonyabb (0,75 kg/ha) dózis alkalmazása, míg a fehérpenész elleni védekezés esetében a magasabb (1,0 kg/ha) dózis alkalmazása indokolt. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat fedettsége megfelelő legyen. Hónapos retekben és retekben a kezeléseket megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-10 nap múlva megismételni.

Fejes salátában, endíviában, borsmustárban (rukkola) és galambbegysalátában (szabadföldi és hajtatott) a növényvédő szert preventíven ültetés után 1-2 héttel kell kipermetezni. Alkalmazása a meggyökeresedés után vagy fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen. A fertőzési nyomástól függően a kezeléseket 10-14 naponként kell elvégezni. Kétszer lehet kijuttatni, de legalább 14 napnak kell eltelni az utolsó kezelés és a betakarítás között. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat fedettsége megfelelő legyen. Felhasználása salátában csak április 1. és október 31. között lehetséges.

Spárgában (új telepítésnél és beállt állomány kezelésére is) a készítmény szürkepenész és rozsda ellen, 1,0-1,5 kg/ha dózisban alkalmazható. A permetezéseket előrejelzésre alapozva, fertőzésveszély esetén kell elvégezni.

Szamócában (szabadföldi és hajtatott) a szürkepenészes rothadás elleni optimális védekezés elérése érdekében preventíven a virágzás kezdetétől - sorkezelés formájában - kell a növényvédő szert kijuttatni (fehér bimbós állapot). A gyümölcsrothadás elleni alkalmazása a virágzat megnyúlásától történjen fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés esetén. A lisztharmat és az antraknózis (Colletotrichum acutatum) elleni védekezéshez a készítményt preventíven a betegség tüneteinek megjelenése előtt kell kijuttatni. A mikoszferellás- és diplokarponos levélfoltosság elleni alkalmazása a harmadik levél kiterülésétől történik fertőzésveszély esetén, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján. A készítmény egy tenyészidőszak alatt maximum egy alkalommal juttatható ki. A szükséges egyéb védekezéseket más hatóanyag csoportba tartozó készítménnyel kell elvégezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen.

Málnában és szederben a vesszőpusztulás (Didymella applanata) és szürkepenész ellen, a készítmény 1,0 kg/ha dózisban juttatható ki. A permetezés fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Piros-, fekete- és fehér ribiszke, köszméte és áfonya ültetvényekben a permetezéseket előrejelzésre alapozva kell megkezdeni. Drepanopezizás levélfoltosság (a virágbimbók elkülönülésétől) és szürkepenész (az első virágok nyílásától) ellen a készítmény kijuttatása 1,0 kg/ha dózisban fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Betakarítás előtti kezelés: A szürkepenész elleni védekezéshez, a permetezést preventíven a virágzás kezdetekor kell elvégezni, és a fertőzés nyomásától függően 7-14 nap múlva megismételni. A köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen a készítményt preventíven a betegség megjelenése előtt kell kipermetezni. A permetlémennyiséget úgy kell megválasztani, hogy a lombozat és a termés fedettsége megfelelő legyen.

A készítmény egy tenyészidőszak alatt kétszer permetezhető ki. A további kezeléseket más hatóanyagú gombaölő szerrel váltakozva kell a növényvédelmi technológia részeként elvégezni. Betakarítás utáni kezelés: A betakarítás után kijuttatott készítmény megvédi a lombozatot a köszméte és ribiszke amerikai lisztharmata és levélfoltossága ellen, ezzel megakadályozva az érés utáni levélhullást és a növényvigor csökkenését, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja a rügydifferenciálódást. A növényvédő szert a ribiszke szedése után, a levél öregedése előtt kell kipermetezni.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, sárgabarack, nektarin) a készítményt a moníliás virág- és hajtáspusztulás ellen, virágzás kezdetén és fővirágzásban javasolt kijuttatni. Kijuttatása fakoronamagasságra méterenként számolva 0,25 kg/ha. Az alkalmazás lehetséges időpontjai: fehér- és pirosbimbós állapotban, teljes virágzáskor, illetve virágzás végén. Moníliás gyümölcsrothadás és blumeriellás levélfoltosság elleni alkalmazása fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen.

Dísznövényekben (szabadföldi és hajtatott) a készítmény alternáriás betegségek, szürkepenész, fehérpenész és rizoktóniás palántadőlés ellen alkalmazható, 50 cm-es növénymagasságig. A permetezéseket előrejelzésre alapozva kell elvégezni.

Hajtatott paprikában lisztharmat ellen az első állománykezelés kőzetgyapotos termesztés esetében a kiültetést követő időszakban már szükséges lehet, ezt követően a következő védekezést a fertőzési nyomástól függően 7-14 nap múlva lehet elvégezni.

Fűszerpaprikában lisztharmat, szürkepenész és alternáriás betegségek ellen a kezeléseket a fertőzésre hajlamosító körülmények között megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-10 nap múlva megismételni.

Hagymafélékben (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma) alternáriás levélfoltosság és fómás rothadás ellen a permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű megkezdeni, majd a fertőzés erősségétől függően 7-14 nap elteltével megismételni.

Fekete bodzában levélfoltosságok ellen a kezeléseket a kilombosodás időszakától kezdve megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni, majd a fertőzési viszonyoktól függően megismételni. A permetezések a szüret utáni időszakban is szükségessé válhatnak. Szürkepenész és kocsánybénulás ellen a kezeléseket a virágképződés időszakában az érés kezdetéig javasolt elvégezni.

Mandulában a készítményt a moníliás virág- és hajtáspusztulás ellen virágzás kezdetén és fővirágzásban javasolt kijuttatni. A permetezés lehetséges időpontjai: fehérbimbós állapotban, teljes virágzáskor, illetve virágzás végén. Sztigminás betegség és varasodás elleni alkalmazása fertőzésveszély, ill. növényvédelmi előrejelzés alapján történjen. Kijuttatása fakorona- magasságra méterenként számolva 0,25 kg/ha.

Házi kerti felhasználás esetén a készítmény kijuttatása szamóca és dísznövények esetében 0,2%-os (20 g/10 liter), egyéb kultúrákban 0,1%-os (10 g/10 liter) koncentrációban javasolt.

Felszívódó hatású készítmény. Hatásmechanizmus: Boszkalid sejtlégzés gátló (FRAC kód: 7) Piraklostrobin: mitokondriális légzést gátló (FRAC kód: 11)

Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagboszkalid+piraklostrobin
Hatóanyag mennyiség267g/kg+67g/kg
GyártóBASF
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Signum-WG-01-kg-gombaol-szer-II-2883.pdf SIGNUMWG_30266706_SDS_CPA_HU_HU_13-0_HU01
Signum-WG-01-kg-gombaol-szer-II-3865.pdf Signum WG engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó