preloader
Scala 5L gombaölõ szer II.
Scala 5L gombaölõ szer II.

Scala 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001154
  • Forgalmi kategória:
    II.
  • Gyártó:
    BASF

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszürkepenész1,75l/ha21
alma körte,birs naspolyavarasodás1,5l/ha56
szamóca,málnaszürkepenész1,5-2l/ha3
fekete szederszürkepenész1,5-2l/ha7
vöröshagyma, póréhagymaszürkepenész,alternáriás és szemfíliumos betegség1-2l/ha14
paradicsom (hajtatott)botrítiszes betegség (szürkepenész)1,5l/ha1
uborka, cukkíni, sütõtök, spárgatök, patisszon, lopótök (hajtatott)botrítiszes betegség (szürkepenész)2l/ha3
sárgarépaalternáriás levélfoltosság, cerkospórás levélfoltosság1,5-2l/ha21

Leírás

Szőlőben (bor és csemege) a botrítiszes betegség (szürkepenész) elleni védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elvégezni a virágzás idején, a fürtzáródás előtt közvetlenül, valamint a zsendülés állapotában.

Almatermésűekben (alma, körte, birs és naspolya) a varasodás elleni kezeléseket előrejelzésre alapozva, preventív módon ajánlott elkezdeni, és a fertőzés erőssége szerint 14 naponként megismételni a sziromhullás végéig. Fertőzésveszélyes időszakban a magasabb dózis kijuttatása szükséges. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni. A tárolási betegségek megelőzésére irányuló kezeléseket kizárólag almatermésűekben a 90%-os gyümölcsméret elérésétől (BBCH 79) az egy héttel a betakarítás előtti állapotig (BBCH 86) legfeljebb 3 alkalommal lehet elvégezni. A készítményt almatermésűekben, egy tenyészidőszakban, a varasodás és a tárolási betegségek ellen összesen 4 alkalommal lehet kijuttatni.

Szamócában, málnában és fekete szederben a botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt kijuttatni virágzás elejétől. A készítményt egy tenyészidőn belül szamócában csak 2, illetve málnában és szederben csak 3 alkalommal lehet kijuttatni. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítménnyel kell elvégezni. A készítmény kijuttatásakor ügyelni kell arra, hogy a permetlé ne csak a virágokat, hanem a hajtásokat és a vesszőket is fedje. Fertőzésveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása szükséges.

Vörös- és póréhagymában (szabadföldi) a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszély nagyságától függően 10-14 nap múlva megismételhető.

Hajtatott paradicsomban a készítményt botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen az első virágbimbó megjelenésétől teljes érésig megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 nap múlva további egy alkalommal megismételhető.

Hajtatott uborka, cukkíni, sütőtök, spárgatök, patisszon és lopótök kultúrában a készítményt botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen a fertőzésveszély fennállásakor az első virágok nyílásától a termések teljes érésig megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzettől függően 10-12 napos időközökkel megismételhető.

Sárgarépában alternáriás és cerkospórás levélfoltosság ellen a védekezést az első tünetek megjelenésekor javasolt végrehajtani. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzet függvényében 10-14 nap múlva megismételhető.

A készítmény kijuttatását almatermésűekben a permetezendő lombfal felületéhez (LFF) (l/m2 )szükséges igazítani. Egyszeri dózisa 1,0 l/10000 m2 LFF. Területegységre vetítve az egy alkalommal kijuttatott mennyisége nem haladhatja meg a 1,5 l/ha-t.

Hatásmechanizmus: A pirimetanil aminosav- és fehérjeszintézis-gátló, felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 9) Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpirimetanil
Hatóanyag mennyiség400g/l
GyártóBASF
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Scala-5L-gombaol-szer-II-2834.pdf SCALA_30785117_SDS_CPA_HU_HU_2-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó