preloader
Scala 5L gombaölõ szer II.

Scala 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõszürkepenész1,75l/ha21
alma körte,birs naspolyavarasodás0,8-1,1l/ha56
szamóca,málnaszürkepenész1,5-2l/ha3
fekete szederszürkepenész1,5-2l/ha7
vöröshagymaszürkepenész,alternáriás és szemfíliumos betegség1-1,5l/ha14

Leírás

Szőlőben (bor és csemege) a botrítiszes betegség (szürkepenész) elleni védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elvégezni a virágzás idején, a fürtzáródás előtt közvetlenül, valamint a zsendülés állapotában.

Almatermésűekben (alma, körte, birs és naspolya) a varasodás elleni kezeléseket előrejelzésre alapozva, preventív módon ajánlott elkezdeni, és a fertőzés erőssége szerint 14 naponként megismételni a sziromhullás végéig. Fertőzésveszélyes időszakban a magasabb dózis kijuttatása szükséges. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni. A tárolási betegségek megelőzésére irányuló kezeléseket kizárólag almatermésűekben a 90%-os gyümölcsméret elérésétől (BBCH 79) az egy héttel a betakarítás előtti állapotig (BBCH 86) legfeljebb 3 alkalommal lehet elvégezni. A készítményt almatermésűekben, egy tenyészidőszakban, a varasodás és a tárolási betegségek ellen összesen 4 alkalommal lehet kijuttatni.

Szamócában, málnában és fekete szederben a botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt kijuttatni virágzás elejétől. A készítményt egy tenyészidőn belül szamócában csak 2, illetve málnában és szederben csak 3 alkalommal lehet kijuttatni. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítménnyel kell elvégezni. A készítmény kijuttatásakor ügyelni kell arra, hogy a permetlé ne csak a virágokat, hanem a hajtásokat és a vesszőket is fedje. Fertőzésveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása szükséges.

Vörös- és póréhagymában (szabadföldi) a készítményt előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszély nagyságától függően 10-14 nap múlva megismételhető.

Hajtatott paradicsomban a készítményt botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen az első virágbimbó megjelenésétől teljes érésig megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 nap múlva további egy alkalommal megismételhető.

Hajtatott uborka, cukkíni, sütőtök, spárgatök, patisszon és lopótök kultúrában a készítményt botrítiszes betegség (szürkepenész) ellen a fertőzésveszély fennállásakor az első virágok nyílásától a termések teljes érésig megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzettől függően 10-12 napos időközökkel megismételhető.

Sárgarépában alternáriás és cerkospórás levélfoltosság ellen a védekezést az első tünetek megjelenésekor javasolt végrehajtani. A kezelés a fertőzési veszélyhelyzet függvényében 10-14 nap múlva megismételhető.

A készítmény kijuttatását almatermésűekben a permetezendő lombfal felületéhez (LFF) (l/m2 )szükséges igazítani. Egyszeri dózisa 1,0 l/10000 m2 LFF. Területegységre vetítve az egy alkalommal kijuttatott mennyisége nem haladhatja meg a 1,5 l/ha-t.

Hatásmechanizmus: A pirimetanil aminosav- és fehérjeszintézis-gátló, felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 9) Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagpirimetanil
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Scala-5L-gombaol-szer-II-2834.pdf SCALA_30785117_SDS_CPA_HU_HU_2-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó